Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Reteta pentru supa de pui Ingrediente: un pui taiat in 8/10 bucati; 2 linguri de ulei (preferabil ulei de masline); Pastarnac – 3 bucati; telina – 2 bucati; Morcovi – 2 bucati; Ceapa – o bucata, taiata marunt; Usturoi – 3 catei; Patrunjel – o legatura; Sare si piper; Zeama de lamaie proaspata – dupa gust.
Mod de preparare: Se dezoseaza puiul si se taie in bucati mici. Se pune la fiert la foc mic si dupa ce a fiert, zeama se lasa la racit, se curata de grasimea care s-a ridicat deasupra si se pune din nou la fiert. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul, telina si pastarnacul si se lasa la fiert aproximativ 8 minute. Se adauga patrunjelul la final. Se sareaza, se pipereaza si se adauga zeama de lamaie. Este necesar ca retetele pentru micul dejun sa fie respectate intocmai, fara inlocuiri sau adaugiri.
Mic dejun 1: o cutie de iaurt dietetic (degresat) combinat cu o jumatate de cana de fructe taiate in bucatele (mere, banane, portocale) peste care se presara germeni de grau
Mic dejun 2: o cana cu branza de vaci cu o jumatate de lingurita de zahar si praf de scortisoara 2 bucati de paine de secara prajita 3 smochine
Mic dejun 3: o cana si jumatate cu cereale integrale la care se adauga o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime un mar sau o banana
Mic dejun 4: o cana cu suc de portocale o felie de paine de secara prajita 30 g de cascaval degresat
Mic dejun 5: o cana si jumatate cu cereale peste care se toarna o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime Acestea sunt recomandarile pentru primele cinci zile. In ultimele doua din cele sapte cat dureaza dieta se poate alege oricare dintre cele cinci variante de mic dejun, in functie de preferinte.
Toma Chiritescu
|