|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Fursecuri simpleIngrediente: 200gr unt, 1 pachet zahar vanilat, 150gr zahar, 1 ou, 325gr faina, 100gr amidon. Se amesteca toate ingredientele apoi se imparte aluatul in 2 parti. intr-o jumatate se pune cacao, si dupa imaginatia fiecaruie se formeaza fursecuri. Daca doriti puteti sa adaugati aluatului alb si alte culor, de exemplu verde, rosu, albastru, pentru niste fursecuri mai colorate.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Fursecuri DianaIngrediente: 1 plic vanilie, 300g faina, 50g migdale macinate, 150g unt, 2 galbenuse si un ou intreg, 150g dulceata de macese, zahar pudra Se amesteca faina, migdalele,zaharul si vanilia apoi se adauga ouale si apoi untul. Se formeaza o bila, se impacheteaza in folie si se lasa in frigider cam o ora. Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se intinde intre hartie de copt si folie si se decupeaza inimioare. La jumatate din inimioare se decupeaza cate o inima mica in mijloc. Se coc la 180°C aproximativ 5 minute. Cuptorul trebuie sa fie la temperatura ceruta. Cand sunt gata inimioarele pline se ung cu dulceata de macese, dupa preferinte se pot folosi mai multe sortimente de dulceata. Deasupra se pun inimioarele decupate.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
BezeleIngrediente: 6 albusuri, 170gr zahar. Albusurile se pun intr-un castron foarte curat, fara pic de grasime. Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Dupa preferinte se poate adauga putina culoare in compozitie. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125°C timp de 45 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Stelute cu scortisoara Afrodite3 albusuri, 2 linguri suc de lamaie, 250gr migdale macinate, 250gr zahar pudra, 2 lingurite scortisoara. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si treptat se adauga zaharul pudra amestecand in continuare pana masa de albus luceste. Se ia citeva linguri din aceasta masa si se pune acoperita deoparte, pentru glazura. Scortisoara cu sucul de lamiie si migdalele se amesteca cu masa de albus cu atentie, cu o lingura. Din acest aluat obtinut se formeaza o bila care se pune la rece pentru o ora. Aluatul se tintinde pe o suprafata presarat cu zahar intr-o gr. de 0.5 cm. Se decupeaza stelute care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si fiecare steluta se glazureaza cu masa de albus lasata deoparte. Se lasa peste noapte la uscat la temperatura camerei, iar a doua zi se coc circa 4-5 min la de 225°C. Glazura trebuie sa ramina alba. Fursecurile se pot taia si daca inainte a fost intinsa glazura.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru Grupuri: Membri
Inscris: 5/5/2008 Postari: 74 Locatia: bt.
|
din astea in forme am facut si eu . la sarbatorile de iarna fac .
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Da, si mie imi place sa fac cadouri de Craciun fursecuri facute de mine Cu toate ca au trecut sarbatorile chiar si cele de paste nu m-am putut abtine sa nu le postez
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 5/15/2008 Postari: 5
|
Acum se apropie din nou sarbatorile... Oricum, arata foarte bine toate fursecurile...
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 6/4/2009 Postari: 12 Locatia: Buc
|
wow, zici ca alea verzi is castraveti, dar par gustoase toate
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 11/24/2009 Postari: 2 Locatia: Ploiesti
|
100 g miere 2 oua 3 linguri ulei 30 g zahar pudra 1 lingura scortisoara pisata 1 varf de cutit de sare 1/2 lingurita bicarbonat zeama de lamaie sare zahar vanilat faina cat cuprinde Mod de preparare Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie si sarea; Se amesteca bine, apoi se adauga faina pentru a obtine un aluat potrivit de moale. Se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute; Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie fisii lungi de cca 12-14 cm si late de 2 cm. Fiecare fisie se rasuceste si se indoaie in forma de corn, apoi se aseaza pe o tava de copt usor unsa cu untdelemn. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-au copt, cat sunt inca fierbinti, se presara cu zahar vanilat. Jocuri de gatit
|
|
Guest |