|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Pentru aluatul de gogosi avem nevoie de: -1 ou -250 g faina -125 ml lapte -25 g unt -15 g drojdie -1 lingura zahar -arome -sare Pentru umplutura de ciocolata ne trebuie: -2 oua -3 linguri zahar(daca vreti sa fie mai putin dulce puneti 2 linguri) -100g ciocolata cu lapte -100g unt -esenta de rom
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Preparam intai crema de ciocolata.Alifiem untul. Ouale le batem bine cu zaharul pana se topeste acesta si le fierbem la baie de abur pana se ingroasa.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Peste oua adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se raceasca pana ajunge la aceeasi temperatura cu untul alifiat.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Adaugam apoi putin cate putin unt peste compozitia cu ciocolata si mixam pana devine omogen. Dam totul la rece.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
asa arata crema gata
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Preparam aluatul de gogosi Frecam drojdia proaspata cu zaharul si sarea, apoi adaugam 75 ml lapte caldut si faina pana obtinem o maia. Si lasam la crescut.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
maiaua crescuta
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Punem intr-un vas maiaua crescuta, adaugam restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios(daca este lipicios mai adaugati putina faina). Intr-un vas uns cu ulei punem coca la crescut pana isi dubleaza volumul.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
aluatul crescut
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ungem o tava cu ulei, eu am folosit-o pe cea de la aragaz. Din aluatul crescut rupem cate o bucatica si o intindem cu mana in tav unsa si apoi aducem marginile spre centru ca sa obtinem forma rotunda si apoi intoarcem bila de aluat sa vina cu partea frumoasa in sus. Lasam la crescut, eu le-am lasat in balcon la soare acoperite cu un prosop si pentru ca sa nu se usuce le-am uns cu lapte.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
gogosile crescute
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Intr-un ceaunel punem ulei(gogosile trrebuie sa fie scufundate jumatate in ulei) la incins, la foc potrivit, si cand uleiul este incins punem gogosile la prajit pana se rumenesc. Le scoatem pe un prosop de hartie sa absoarba grasimea si le lasam la racit.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Cu ajutorul unei seringi de patiserie intepam lateral gogoasa si o umplem cu crema, aveti grija ca varful seringii sa intre bine in gogoasa. Le pudram cu zahar. Daca va ramane crema o puteti pastra in frigider intr-un borcanel si o puteti folosi la clatite sau orice alta prajitura. Pofta buna!
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
o sectiune
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ce bine arata sectiunea, mi-ai facut o poftaaaa. Crema seamna cu crema nougat? Sau suhaida?
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Nu stiu despre ce creme vorbesti tu acolo( nu le-am facut niciodata pe acelea de care pomenesti tu) , dar am facut crema dupa capul meu si o folosesc si la clatite cu ciocolata sau alte prajituri cu crema.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Daca vreau sa fie un pic mai tare mai adaug 50 g de unt.
|
|
Guest |