Si daca imi dai voie , samsi , hai sa specificam ca usturoiul este un antibiotic natural si tot odata este si un antilipemiant . Are efecte benefice si in reglarea tensiunii arteriale fiind folosit ca un medicament antihipertensiv.
Se mai stie ca usturoiul este renumit si pentru efectele lui antihelmintice . El are un efect sporit luat in combinatie cu semintele de dovleac neprajite .
Usturoiul este si un imunostimulator natural .
In toate situatiile amintite mai sus este mai bine daca usturoiul se consuma in starea lui naturala , cruda,nu fiarta si nu coapta. Consumandu-l in starea lui naturala putem beneficia la maximum de eficatitatea lui.
Deci
folositi cu incredere acest "medicament" minune oferit de Mama Natura .
Ne intalnim adesea cu parazitoza intestinala la copii .Si dupa cum bine stim tratamentele alopate sunt bine venite , dar sunt si toxice ptr. ficat de aceea nu ne putem permite sa repetam foarte des acest tratament mai ales la copii si atunci trebuie sa gasim diverse tertipuri de a-i determina pe copilasi sa consume usturoiul .
Eu am reusit sa fac sa consume cu placere usturoiul , copilasii mei preparand mujdeiul in urmatorul fel :
Zdrobim 3 catei de usturoi si ii frecam cu 1/2 lingurita sare adaugand treptat cca. 20 ml ulei floarea soarelui pana se formeaza un fel de maioneza.La aceasta maioneza am adaugat cateva picaturi zeama de lamaie si cca. 100 ml smantana dulce (zeama de lamaie este facultativa ). Cu acest fel de mujdei am servit copiilor,cremvusti, cartofii pai ,... .
Bucataresele Vesele