Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ardeiul iute(chilli) sau ardeiul de Cayenne a fost adus pe continentul european de catre Columb, care l-a numit “pepper” datorita faptului ca era iute ca si piperul. Numele de ardei de Cayenne vine de la orasul Cayenne din Guiana Franceza. Originar din America de Sud si Centrala, ardeiul iute a fost bine primit de catre spanioli si portughezi fiind usor de cultivat. Astazi acest condiment este utilizat in gastronomia din toata lumea. In bucataria filipineza se folosesc si frunzele mai ales la prepararea supei de pui numita tinola. Ardeiul iute este mai putin folosit la prepararea mancarurilor traditionale din Europa. Chili este fructul plantelor din familia Capiscum. Substanta care ii da intensitatea gustului se numeste capsaicin. Are un continut ridicat de vitamina D, vitamina A,vitamina B6, potasiu, magneziu si fier. Indepartand semintele si vinisoarele reduceti din iuteala ardeiului. Il putem pastra in stare cruda in locuri reci, ferite de lumina soarelui si uscate, sau uscat,mai multi ardei prinsi in ciorchine si agatati.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Faina treaba, vreau si eu sa imi iau pomulet vu ardei iute
|