Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Busuiocul a fost cultivat inca din antichitate in India Peninsulara si Egipt. Numele provine din limba greaca “basileus” care inseamna “rege”, fiind legat de diferite legende. Unele spun ca ar fi crescut pe locul unde a fost rastignit Iisus din Nazareth sau altele ca ar fi fost folosit la obtinerea unor unguente si medicamente regale. Frunzele de busuioc proaspete au o aroma puternica si caracteristica neputand fi comparata cu aroma niciunui alt condiment. Din acest motiv se folosesc in stare proaspata pentru ca prin uscare isi pierd din aroma, iar prin incalzire li se intensifica aroma. Frunzele pot fi pastrate in stare proaspata, pentru putin timp, in frigider in pungute de plastic sau congelate dupa ce au fost oparite putin. Pentru a avea frunze proaspete mereu puteti semana cateva seminte de busuioc intr-un mic ghiveci,avand grija sa feriti planta de frig. Se foloseste la salate, sosuri, condimentarea pestelui, crustaceelor, carnii de pasare. Unul dintre ingredintele de baza ale vestitului sos italian pesto este busuiocul.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|