Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Chimenul, planta care seamana cu morcovul, este unul dintre cele mai vechi condimente si de la care se folosesc semintele, puternic aromate, dar si frunzele. Semintele contin uleiuri eterice intre 3% si 7%. Acestea au forma sferica si se pot folosi uscate fie intregi, fie macinate. Ca si boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice, in locuri ferite de lumina si umezeala. Semintele de chimen se folosesc atat in alimentatie, la paine,la prajituri,la supe, condimentarea legumelor(in special cartofi), condimentarea fripturilor, branzeturilor,la aromatizarea lichiorurilor, cat si in medicina. Frunzele de chimen au o aroma de patrunjel-marar si din acest motiv sunt folosite la supe si salate. Lichiorul de chimen este considerat un foarte bun digestiv. Picaturile de ulei de chimen luate impreuna cu zahar sunt bune contra durerilor de cap, migrenelor, balonarilor si ajuta digestia. Chimenul este un condiment vechi in Europa, foarte folosit in gastronomia austriaca si germana.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Saratele cu chimen...cele mai bune saratele! Nici nu le poti numi saratele daca nu au chimen
|