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Cocina rumana (en español) Optiuni · View
samsi
Postat: Wednesday, May 14, 2008 11:25:27 PM


Nivel: Administrator
Grupuri: Administrare

Inscris: 1/13/2008
Postari: 131
Locatia: Bucureşti
Mititei o Mici

Ingredientes para 4 personas

1 Kg de carne de ternera picada (puede ser mezcla de ternera y cerdo)
2 cucharadas de aceite de oliva
2 cucharadas de agua
3 dientes de ajo, picados
2 cucharaditas de bicarbonato
½ cucharadita de tomillo
½ cucharadita de pimienta roja recién molida
½ cucharadita de pimentón húngaro
1 cucharadita de alcaravea
2 cucharaditas de sal
1 cucharadita de pimienta negra recién molida

Preparación

Poner la carne picada en un bowl y añadir todos los ingredientes según el orden de la lista. Mezclar bien y amasar la carne con las manos no menos de 5 minutos, humedeciendo las manos frecuentemente. Este paso es importante porque el agua se mezcla con la carne y ayuda a mantener las mititei húmedas. Volver a poner la carne en el bowl, cubrir con papel de plata y refrigerar durante 5 horas o toda una noche.

Con una cuchara, tomar cantidades semejantes de carne de la mezcla y darles forma de pequeñas salchichas del tamaño de un dedo.

Cocinarlas al grill o a la barbacoa, dándoles la vuelta para que se cocinen bien por todos lados (al darles la vuelta, hay que procurar no pincharlas para que no pierdan su jugo).

Presentación

Recomiendo servir las mititei con puré de patatas y acompañarlas de mostaza.

Las mititei han estado asociadas a la gastronomía rumana desde 1865. En la calle Covaci de Bucarest, existía un popular restaurante llamado La Iordachi reconocido por sus salchichas. Una noche, según cuenta la historia, la cocina se quedó sin existencias de sus famosas salchichas de ternera, por lo que mezclaron varios ingredientes sobrantes, les dieron forma de pequeñas salchichas y las asaron a la brasa. Tal fue el éxito de estas salchichas, que los clientes del establecimiento empezaron a demandar “aquellas pequeñitas sin piel” (en rumano, mititei o mici), por lo que acabaron siendo conocidas con ese nombre.

(Foro de Casa de l'Est)
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 12:43:26 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
fain, fain si traducerea? nu ca nu as pricepe 3 sferturi de la telenovele laughing
nicomaritza
Postat: Thursday, May 15, 2008 8:06:36 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
faci mici dupa reteta ta si gata traducerealaughing
nicomaritza
Postat: Thursday, May 15, 2008 8:07:20 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
daca vreti o sa postez eu traducerea
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 3:23:56 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
pai poti sa o postezi, dar eu oricum raman la reteta mea. Nu am absolut nimic sa ii reprosez, au iesit micii exact cum imi doream big grin
nicomaritza
Postat: Friday, May 16, 2008 5:20:23 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Traducerea retetei postate de Samsi

Mititei sau Mici

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg carne tocata de vita(poate sa fie si amestec de vita si porc)
2 linguri ulei de masline
2 linguri de apa
3 catei de usturoi pisati
2 linguri de bicarbonat
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita piper rosu proaspat macinat
1/2 lingurita paprika iute
1 lingurita chimen
2 lingurite sare
1 lingurita de piper negru proaspat macinat

Preparare

Puneti carnea intr-un castron si adaugati toate ingredientele in ordinea data. Amestecati bine si framantati carnea cu manile minim 5 minute,umezind mainile des. Acest lucru este important pentru ca apa se amesteca in compozitie si mititeii nu vor iesi uscati. Dupa ce ati framantat acoperiti castronul cu folie de aluminiu si lasati la rece 5 ore sau o noapte.
Cu o lingura luati din compozitie, aveti grija ca de fiecare data sa luati aceeasi cantitate, umeziti mainile si dati forma de carnaciori de marimea unui deget.

Ii frigeti pe gratar intorcandu-i din cand in cand pe toate partile sa se faca bine(cand ii intoarceti nu trebuie sa-i intepati pentru a nu-si pierde sucul).

Servire

Se recomanda sa fie serviti cu piure de cartofi si mustar.

Mititeii sunt asociati gastronomiei romanesti din 1865.Pe strada Covaci din Bucuresti, exista un local popular numit "La Iordache" si era faimos pentru carnatii care se preparau acolo.. Intr-o seara, dupa cum spune povestea, se terminasera faimosii carnati de vita, din aceasta cauza au amestecat ingredientele pe care le mai aveau, le-au dat forma de carnaciori si i-au fript pe gratar. Succesul lor a fost foarte mare, iar clientii localului i-au numit "carnati fara piele(membrana)" adica mititei sau mici si cu numele acesta au devenit cunoscuti.
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