Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Cuisoarele sunt muguri florali uscati. Arborele, care este vesnic verde, este originar din Insulele Moluce ala Indoneziei. Bobocii se culeg inanite de inflorire si in stare proaspata au culoare purpurie, iar uscati au culoarea brun-ruginie. Gustul este fin, puternic aromat, iute-dulceag, iar mirosul este cald si iute. Intrebuintarea cuisoarelor se pierde in timp, fiind utilizate chiar inainte de Hristos. Pe continentul european au fost aduse de cate arabi care vindeau cuisoarele la preturi foarte mari. Se pastreaza in recipiente etanse in locuri ferite de lumina si umezeala si se macina inainte de folosire pentru a nu-si pierde aroma.Se folosesc in special in alimentatie, in patiserie, la prepararea sosurilor, anumitor ciorbe, condimentarea carnii de porc, se pun in unele prajituri, in vinul fiert sau in ceaiuri etc. Cuisoarele contin tanin ,ulei eteric, folosit in aromo-terapie, la tratarea durerilor dentare si bolilor cavitatii dentare, in caz de raceala este folosit la inhalatii, ajuta digestia, calmeaza colicile.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
flori si muguri
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|