Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Aluat frantuzesc Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:13:00 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Aluatul frantuzesc preparat in casa este mult mai bun decat cel cumparat.
Pentru a prepara 600g de aluat avem nevoie de:
340g faina
150g unt alifiat
1 lingurita sare
150ml apa
1 lingura zeama de lamaie
Pentru uns aluatul avem nevoie de 100g unt la temperatura camerei.
nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:14:58 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Din untul alifiat, apa, sare, zeama de lamaie si faina se face un aluat care se framanta cca. 10 minute. in timp ce framantati aluatul acesta va deveni mai moale, din cauza untului, dar nu va speriati si nu mai adaugati faina.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked aluat.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:16:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Pentru a manipula usor aluatul, il intindem in foaie subtire pe masa presarata cu faina. Impartim imaginar aluatul intins in 3 parti. Pe doua treimi intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata 40g de unt.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked aluat uns cu unt.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:20:16 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Si apoi impachetam in felul urmator. Partea neunsa de aluat, o aducem peste partea din mijloc unsa.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked impachetare 1.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:21:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Apoi vom aduce peste cele doua parti deja impachetate, a treia parte de aluat, unsa.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked impachetare 2.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:24:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Intorcem aluatul invers, adica sa fie cu latura mai mai mare spre noi. Intindem din nou pe masa presarata cu faina,impartim aluatul imaginar in 3 parti, doua parti alaturate le ungem cu 40g uns si impachetam ca si prima data.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked aluat intins a II-a.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:25:45 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
uns


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked aluat reintins uns.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:29:38 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce am impachetat cele trei parti, untul ramas(20g)il intindem peste trei patrimialuatul impachetat(pe care il impartim imaginar in patru)si apoi incepem sa imachetam de la capatul neuns, aducand partea neunsa pestea cea unsa si apoi rulam. Dam aluatul obtinut la rece cel putin 30 minute. Ca sa nu se usuce aluatul il acoperim cu o folie de prospetime, dar sa mai poata respira intr-o parte.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked impachetat.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:30:50 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Acest aluat il puteti utiliza pentru orice fel de preparat care necesita un astfel de aluat. Se coace la 200 grade in cuptorul incins cca. 20 minute.
nicomaritza
Postat: Thursday, May 22, 2008 4:45:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
si dovada


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked sectiune 2.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.086 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.