Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Tort cu branza de vaci si fructe
Ingrediente (12 portii): Pentru blat: • 6 oua • 175 g zahar • 1 zahar vanilinat • 120 g faina • 80 g amidon • 1 lingurita praf de copt Pentru umplutura: • 8 foite de gelatina • 4 galbenusuri • sucul de la o jumatate de lamaie • 150 g zahar • 1 pachet zahar vanilinat • 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom) • 400 ml frisca • 500 g branza dulce de vaci • cate 150 g mandarine si ananas (cutie) • 6 linguri gem de coacaze Preparare: 1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul. 2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca. 3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele. 4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale.
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
buna reteta am sa o incerc si eu cat de curand am o intrebare:cam ce gramaj au foile de gelatina ?eu nu am gasit foi asa ca asi vrea sa folosesc de aia granulata dar nu stiu cat astept raspuns la aceasta reteta ai cumva si poze?ar fi interesant sa vad cum ti-a iesit oricum felicitari Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
scuze pentru intarziere . eu folosesc gelatine fin maruntita de la ruf. un pliculet de 9 grame corespunde la 6 foi de gelatina. cam asa arata. dar se gasesc si foi de gelatina. eu folosesc gelatina asta care este foarte buna. poze nu am pentru ca nu am facut inca reteta. am mancat la o prietena si este absolut delicioasa. cand o sa am poze o sa postez.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
cu placere
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Se poate folosi si gelatina granule de la dr.otker, a 10 g pliculetul. Se calculeaza 1 pliculet la 500 g lichid. E foarte buna. eu numai de asta folosesc la creme de orice fel. Reteta suna bine, trebuie incercata!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Veronika wrote:Se poate folosi si gelatina granule de la dr.otker, a 10 g pliculetul. Se calculeaza 1 pliculet la 500 g lichid. E foarte buna. eu numai de asta folosesc la creme de orice fel. Reteta suna bine, trebuie incercata! as vrea sa te intreb daca gelatina granule o dizolvam in 500 ml apa sau in 100 ml apa ? cand o folosim la creme ??? Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Da, trebuia sa explic mai bine Un plic d egelatina il punem la inmoiat in apa rece,pana se umfla.Ajunge 10 minute. Apoi diyolvam gelatina umflata in lichidul/crema calda,deci nu sa fiarba ca altfel se distruge. Un plic de gelatina granule este suficient pentru 500 ml crema/lichid. Eu intotdeauna pun 2 plicuri la torturi,in crema de ex. la tort diplomat. Dar detaliile astea am sa le explic la Cap.Torturi.
|
|
Guest |