Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort cu branza de vaci si fructe Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Thursday, February 21, 2008 9:33:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Tort cu branza de vaci si fructe

Ingrediente (12 portii):

Pentru blat:
• 6 oua
• 175 g zahar
• 1 zahar vanilinat
• 120 g faina
• 80 g amidon
• 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:
• 8 foite de gelatina
• 4 galbenusuri
• sucul de la o jumatate de lamaie
• 150 g zahar
• 1 pachet zahar vanilinat
• 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom)
• 400 ml frisca
• 500 g branza dulce de vaci
• cate 150 g mandarine si ananas (cutie)
• 6 linguri gem de coacaze

Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul.
2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca.
3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele.
4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale.
Lory
Postat: Friday, February 22, 2008 1:15:10 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
buna reteta happyam sa o incerc si eu cat de curand
am o intrebare:cam ce gramaj au foile de gelatina ?eu nu am gasit foi asa ca asi vrea sa folosesc de aia granulata dar nu stiu cat


confused confused astept raspunshappy
la aceasta reteta ai cumva si poze?ar fi interesant sa vad cum ti-a iesit
oricum felicitari rose rose

Bucataresele vesele
nicomaritza
Postat: Tuesday, February 26, 2008 10:43:48 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
scuze pentru intarziere sad sad . eu folosesc gelatine fin maruntita de la ruf. un pliculet de 9 grame corespunde la 6 foi de gelatina. cam asa arata. dar se gasesc si foi de gelatina. eu folosesc gelatina asta care este foarte buna. poze nu am pentru ca nu am facut inca reteta. am mancat la o prietena si este absolut delicioasa. cand o sa am poze o sa postez.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P02-26-08_22.39.jpg
P02-26-08_22.39.jpg

Lory
Postat: Monday, March 03, 2008 10:14:30 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
multumesc pentru precizarihappy rose coffee

Bucataresele vesele
nicomaritza
Postat: Tuesday, March 04, 2008 10:37:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
cu placerewinking
Veronika
Postat: Friday, March 14, 2008 12:26:37 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se poate folosi si gelatina granule de la dr.otker, a 10 g pliculetul. Se calculeaza 1 pliculet la 500 g lichid. E foarte buna. eu numai de asta folosesc la creme de orice fel.
Reteta suna bine, trebuie incercata! star
Leila
Postat: Friday, March 14, 2008 12:52:58 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Veronika wrote:
Se poate folosi si gelatina granule de la dr.otker, a 10 g pliculetul. Se calculeaza 1 pliculet la 500 g lichid. E foarte buna. eu numai de asta folosesc la creme de orice fel.
Reteta suna bine, trebuie incercata! star


as vrea sa te intreb daca gelatina granule o dizolvam in 500 ml apa sau in 100 ml apa ? cand o folosim la creme ???

Bucataresele Vesele
Veronika
Postat: Friday, March 14, 2008 1:57:35 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Da, trebuia sa explic mai bine
Un plic d egelatina il punem la inmoiat in apa rece,pana se umfla.Ajunge 10 minute. Apoi diyolvam gelatina umflata in lichidul/crema calda,deci nu sa fiarba ca altfel se distruge.
Un plic de gelatina granule este suficient pentru 500 ml crema/lichid.
Eu intotdeauna pun 2 plicuri la torturi,in crema de ex. la tort diplomat. Dar detaliile astea am sa le explic la Cap.Torturi.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.069 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.