Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Nevastă-mea, ajutată şi de mine într-o oarecare măsură , s-a apucat să pună castraveţi la murat în saramură. Am folosit binecunoscuta proporţie de 1 lingură cu sare grunjoasă la 1 l de apă. Am folosit un sac de castraveţi de la Selgros, de 9-12 cm, cam 15 kg. Am folosit metoda în 2 paşi. Primul pas: am tăiat capetele castraveţilor pentru a-i ajuta să se mureze mai bine. Am făcut saramură şi am turnat peste castraveţii aflaţi în vase de inox. Saramura trebuie să fie foarte caldă, dar nu clocotită. Le-am acoperit cu o pătură, ca să se răcească treptat.
[samsi attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Al doilea pas: a doua zi, am vărsat saramura, care deja luase o culoare verzuie-mîloasă, şi am făcut saramură nouă. Am pus castraveţii în borcane, împreună cu ţelină rădăcină şi frunze, rondele de morcovi, căţei de usturoi curăţaţi şi crenguţe de mărar uscat. Nu am avut frunze de vişin. Iată ce a ieşit în 2 borcane de 1,7 l:
[samsi attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Aşa arată gura unui borcan de 5 l. Beţele de la mărar le-am folosit drept piedică pentru a nu se ridica castraveţii.
[samsi attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
După ce s-au răcit, am legat cu celofan borcanele mari, iar celor mici le-am montat capacul cu filet. În ceea ce priveşte cantităţile, la prima fază se pune cam jumătate de saramură din capacitatea vasului. La a doua fază în borcan intră cam 80% castraveţi care deja au absorbit saramură şi 20% saramură. Adică într-un borcan de 5 l intră cam 4 kg de castraveţi. Iată ce am reuşit să punem din 15 kg de castraveţi: 2 borcane de 5 l, 3 borcane de 1,6-1,7 l şi un borcan de 400 ml
[samsi attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
|
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Te aşteptăm cu plăcere Am şi gustat azi dintr-un borcan mic şi-s aproape făcuţi
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
pe decembrie sigur vor fi murati Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Membru Grupuri: Membri
Inscris: 5/5/2008 Postari: 74 Locatia: bt.
|
arata foarte bine sunt sigura ca sunt si foarte gustosi ,
|
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Mulţumesc Aproape că s-au mîncat!
|
|
Guest |