Buna ziua!
Sa incepem cu inceputul, aveti nevoie de ingrediente atat pentru ecler, cat si pentru crema si glazura:
Pentru ecler avem nevoie:
* 125 gr faina
* 100 gr unt de masa
* 125 ml apa
* 4 oua
* sare
Pentru crema avem nevoie:
* 2 linguri cacao
* 3 linguri zahar
* 1 lingura faina
* 1 cana lapte
* esenta de rom
* 70 de gr de unt de masa
Pentru glazura ne trebuie:
* 4 linguri cacao
* 6 linguri apa
Modul de preparare a eclerelor:
Fierbem intr-o craticioara 125 ml apa cu putina sare si cele 100 de grame de unt de masa, pana clocoteste, apoi adaugam faina si incepem sa amestecam. Luam de pe foc,dupa care lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam ouale. Impartim compozitia in bastonase subtiri si lungi si le punem in cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. Intr-un vas pus pe foc punem toate ingredientele pentru crema de ciocolata si amestecam bine, la foc mediu, pana se ingroasa, apoi adaugam esenta de rom si 50 de grame de unt si lasam la racit. Taiem pe jumatate eclerele obtinute, pana aproape de capat, le umplem cu crema de ciocolata si le ornam cu glazura, obtinuta din fierberea apei cu cele 4 linguri de cacao.Sper sa va placa atat de mult cum mi-au placut si mie.
Cele mai dulci prajiturici!