Buna,
Aceasta este una dintre retetele mele preferate. Pentru crusta avem nevoie de 200 de grame de biscuiti si 100 de grame de unt, iar pentru umplutura de 10 grame gelatina, 250 ml lichior de cocos, 2 lingurite esenta de rom, 500 grame de crema de branza si 200 de grame de zahar pudra.
Mod de preparare:
Pentru crusta,incalzim cuptorul la 200°C, apoi incepem sa ungem cu unt o tava rotunda de 20 cm diametru. Aestecam intr-un vas biscuitii sfarmitati cu untul, apoi punem amestecul in tava pregatita si presam pe toata suprafata bazei in mod egal. Punem crusta la copt 10-12 minute apoi o scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce crusta s-a racit, incepem sa preparam umplutura. Inmuiem gelatina in 50 ml lichior de cocos si lasam sa stea asa timp de 10 minute apoi o incalzim usor , dar dar fara sa lasam sa fiarba. Intr-un vas amestecam restul ingredientelor apoi incoporam gelatina incalzita. In final turnam umplutura peste crusta si punem totul la rece pana a doua zi. Va urez aceeasi pofta pe care am avut`o si eu cand am mancat!
Cele mai dulci prajiturici!