Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort de ciocolata Optiuni · View
deeamumushika
Postat: Monday, January 03, 2011 9:11:28 PM

Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 1/3/2011
Postari: 6
Locatia: Romania


Tortul de ciocolata cred ca este preferatul a majoritatea dintre noi. Avem nevoie de multe ingrediente, asa ca incepem cu inceputul. Pentru foi: 6 galbenusuri, 5 albusuri, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri apa fiarta, 2 linguri cacao, 5 linguri faina, 2 linguri amidon si 1 plic zahar vanilat. Pentru crema:300 g ciocolata neagra, 400 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, esenta de rom si coaja rasa de la o portocala. Pentru sirop:5 linguri zahar, 70 ml apa, 2-3 linguri lichior de ciocolata sau puteti folosi cafea. Pentru glazura: 300 g ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida si 50 g unt.


Ca sa facem blaturile, incepem sa mixam galbenusurile cu 100g zahar,zaharul vanilat si cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam cacaoa dizolvata in 2 linguri de apa fierbine, amestecam bine si adaugam faina amestecata cu amidonul. Omogenizam compozitia, dupa care batem albusurile spuma impreuna cu restul de zahar plus zeama de lamaie. Incorporam in aluat in 3 reprize amestecand usor de jos in sus. Taiem apoi forme rotunde din hartie pergament, in functie de marimea formei. Incepem prin a unge hartia cu unt si punem maxim 3 linguri din aluat pentru fiecare foaie,cu grija sa nu depasim marginile formei. Punem in cuptor la 180 grade celsius circa 8-10 minute si le lasam la racit acoperite cu un prosop.Pentru crema rupem ciocolata si o amestecam cu frisca,zaharul,coaja de portocala si cu rom dupa gust. Punem pe foc pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba. Lasam la rece pentru 2 ore,apoi batem bine cu mixerul la viteza mare. Facem siropul clasic din apa plus zahar si adaugam lichiorul de ciocolata.
Pe un platou punem prima foaie, ungem blatul cu sirop cu ajutorul unei pensule,apoi punem cate un strat de crema si continuam asa pana la ultima foaie. Ultima foaie nu se mai unge cu crema.Se lasa la frigider pana pregatim glazura rupand in bucati ciocolata si adaugam frisca si untul,dupa care punem la foc pana ciocolata s-a topit. Lasam asa sa se raceasca putin apoi o turnam peste tort. Si o ornam dupa cum ne dorim fiecare.

Cele mai dulci prajiturici le gasiti aici!
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.063 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.