Radu Anton Roman a fost un jurnalist, scriitor si realizator TV, cunoscut mai ales pentru emisiunile pe teme culinare.
In varsta de 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.
In 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrari ale gastronomiei romanesti Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti (Editura Paideia).
Intre 2001 si 2005 a realizat pentru Pro TV emisiunea cu profil culinar Bucataria lui Radu, extrem de apreciata de public.
In 1991 a fost ghidul lui Jacques Yves Cousteau in Delta Dunarii, in 2001 publica jurnalul "In Delta cu Jacques-Yves Cousteau" (Editura Paideia).
Romanul "Zile de pescuit" (reeditat in 2002 de Editura Paideia), pentru care i-a fost decernat Premiul Luceafarul in 1985, a fost publicat in Franta cu titlul "Des poissons sur le sable" (editura Noir sur Blanc). In 2004, datorita lui Radu Anton Roman si a lucrarii sale Savoureuse Roumanie", ce include 358 de retete culinare si istoria lor, Franta a fost cucerita de bucataria romaneasca.
In afara de aceasta, Radu Anton Roman a fost un cunoscut si competent cronicar teatral, prezent in publicatii ca Romania literara si Luceafarul, prin anii '70-'80
Este inmormantat in cimitirul Bellu catolic.
http://www.browsebiography.com/bio-radu_anton_roman.html