Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
În ultima vreme, condimentele sînt din ce în ce mai folosite. În 2007, în România, s-au vîndut condimente de 72 mil.euro . Tu ce condimente foloseşti?
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 1/26/2008 Postari: 3
|
am cumparat aproape toate condimentele ca sa imi fac o parere despre e;le si cum se folosesc. Le-am gasit interesante iar mancarea a avut un gust diferit
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Am gasit pe internet o clasificare a condimentelor:
"Medicina împarte grupul mare în 5 mari categorii principale:
-condimente saline, reprezentate prin sare; -condimente acide, reprezentate prin otet, sucul de lãmaie (acidul citric); -condimentele aliacee, reprezentate de ceapã, usturoi, praz si altele asemãnãtoare; -condimentele picante de genul mustarului, al boielei de ardei; -categoria amplã a condimentelor aromate care intrã în categoria mirodeniilor, care au plante indigene si exotice cum ar fi: cimbrul, mãrarul, tarhonul, ienibaharul, caperele, leusteanul, chimenul, coriandrul, anasonul, vanilia, dafinul, scortisoara, cuisoarele si altele."
|
|
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
eu folosesc asa:sare,piper,busuioc,cuisoare, ghimbir,patrunjel, enibahar,scortisoara,boia dulce,hrean, ceapa,usturoi..ar mai fi ele da rmomneta astea sunt principale. eu nu concep mancarea fara ele, n-are nici un gust
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Veronika wrote:eu folosesc asa:sare,piper,busuioc,cuisoare, ghimbir,patrunjel, enibahar,scortisoara,boia dulce,hrean, ceapa,usturoi..ar mai fi ele da rmomneta astea sunt principale. eu nu concep mancarea fara ele, n-are nici un gust eu mai folosesc pe langa condimentele veronikai si oregano, boia iute,tarhon, maghiran ,curry, sofran cimbru si marar ar mai fisi altele da acu la caesta ora imi scapa . Asa e veronika daca nu pui ce trebuie in macare e lihoda , nu are nici un gust. Bucataresele Vesele
|
|
Guest |