Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Nu am poze cu etape dar promit c-am sa mai fac reteta si voi pune poze pas cu pas. Sunt foarte buni gombotii astia si numai reteta asta o folosesc!
-1 kg de cartofi -1 ou -1 lingurita zahar -1 lingurita de sare -2 lingurite de ulei -350 gr faina -1 kg de prune -scortisoara -300 g pesmet -zahar Cum procedam:
-prunele se taie in jumatate si se scot samburii daca se doresc galusti cu o pruna intreaga in interior atunci pruna se taie doar pe jumatete in lung -Se presara cu zahar si scortisoara si se lasa cel putin 30 minute -Cartofii se pun la fiert in coaja . -Cat timp se fierb cartofii pregatiti amestecul de pesmet -Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea se retrage de pe foc si se adauga zahar si scortisoara dupa gust -Cartofii calzi se zdrobesc ca pentru piure -Se adauga faina, sarea (1 lingurita), zaharul(1 lingurita) oul si uleiul (2 lingurite) -Se amesteca totul si rezultatul un aluat moale si foarte lipicios -Aveti nevoie de 2 farfurii cu faina, una in care veti “prelucra” galusca si una doar bine pudrata cu faina in care le veti depozita pe cele prelucrate -Cu mana pudrata cu faina aplatizati bucatele de aluat -Puneti o pruna la mijloc(prunele trebuie sa fie bine scurse de sucul ramas de la zahar) -Aduceti marginile spre interior si modelati sub forma de bila -Intr-o cratita ( 2 daca faceti toata cantitatea) puneti apa la fiert cu putina sare -Cand apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se pun galustele -Dupa ce se ridica singure la suprafata le mai lasati 2-3 mnt dupa care le puneti la scurs -Nu prea multe in acelasi timp ca se lipesc intre ele -Prunele scurse dar cat sant inca calde se tavalesc prin amestecul de pesmet . Daca nu sunt suficient de calde pesmetul nu se va lipi.
|