Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Iată ce scrie Wikipedia despre ghimbir:
Ghimbirul (Zingiber officinale), denumit în trecut şi ghimber, este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice. Este o specie perenă care are nevoie de o temperatură ridicată şi constantă precum şi de o umiditate permanentă pentru a se dezvolta corespunzător. Rizomul de ghimbir are o forma neregulată, contorsionată si e noduros, atingând până la 5-6 centimetri în lungime. Ghimbirul e deosebit de preţuit în bucătăriile orientale cum ar fi cea chineză, indiană, tailandeză, etc. Rizomul nu se consumă crud, ci se curăţă îndepărtându-se coaja, şi se taie în felii care se gătesc ca acompaniment la cărnuri sau sosuri, în salate, curry-uri, etc. Ghimbirul se consumă câteodată în forma sa pisată, marunţită. În acest caz ghimbirul e o pulbere fină asemănătoare piperului alb. De altfel un nume alternativ al ghimbirului, introdus de turci în Moldova şi Muntenia a fost cel de 'piper alb'. Denumirea de ghimbir a fost folosită mai ales în Banat şi Transilvania provenind din maghiarul gyömber, iar apoi s-a impus în întreaga ţară. În fostele colonii britanice, cum ar fi Canada, Australia, Jamaica, Kenia, se consumă o aşa-zisă "bere" din ghimber (ginger beer) care de fapt este o băutură ne-alcoolică, răcoritoare şi cu proprietăţi terapeutice şi euforizante.
Voi cum îl folosiţi?
[samsi attached the following image(s):]
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 1/26/2008 Postari: 3
|
da, super retete. Am sa fac si eu azi 2 din ele
|