Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Tocăniţă ungurească |
Tocăniţă ungurească
Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 1 kg carne de purcel, 150 ml ulei, 2 cepe mari sau 3 mai mici, 10 rosii mijlocii si bine coapte, 300 g masline, o lamaie mare taiata in patru, 2 linguri boia dulce de ardei, o lingurita boia iute de ardei, o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust), 2 linguri de bulion, o legatura patrunjel verde proaspat, o foaie de dafin, 20 boabe piper. Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac. Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.
18.371 vizualizări
Versiunea printabilă1.315 tipăriri 27 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Cafea ungurească (Băuturi > Cafele) 9. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 14. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |