Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti |
Ciuperci italieneşti
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde. Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel. Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă. Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie. Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent. Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.335 vizualizări
Versiunea printabilă1.174 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 6. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 10. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 28. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 29. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 30. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |