|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Bucatele mici de mango, gheata zdrobita, 40 ml sirop de mango, 40 ml suc de lamaie verde, jumatate lingurita zahar, un varf de cutit vanilie, jumatate lingurita coaja de lamaie rasa, 2-3 cuburi de gheata. Mango se face piure cu mixerul. Gheata sparta se pune in shaker. Sucul de mango, sucul de limete, zaharul si vanilia se amesteca cu coaja rasa de lamaie si apoi se pune in shaker. Se agita bine si se adauga pasta de mango. Se toarna intr-un bol, se amesteca cu lingura bine si se poate servi. Bautura Adam`s Delight este un cocktail gen Tropical Long Drink si vine din Sri Lanka. Se orneaza cu o felie de limeta si este un deliciu in zilele calduroase de vara.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Air Jeruk2-3 portocale mari, 3 lingurite zahar, putina scortisoara, 3 cuisoare. Din portocale se stoarce sucul si se amesteca cu zahar, scortisoara si cuisoare apoi se pun intr-o cratita si se lasa pe foc pana se incalzeste foarte tare. Se ia de pe foc si se lasa deoparte aproximativ 10 minute. Se toarna in pahare si se presara putin praf de nucsoara. Air Jeruk provine din Indonezia si se serveste fierbinte. Mai demult indonezienii consumau aceasta bautura calda tocmai pentru a scapa de arsita soarelui, preferau aceasta bautura calda in locul uneia reci pentru ca efectul dureaza mai mult.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Alexander2cl Aramgnac, 2cl Crema de cacao, 2cl frisca lichida, cuburi de gheata. Cuburile de gheata se pun in shaker. Se adauga crema de cacao, si frisca si se agita bine. la sfarsit se toarna si armagnacul si se amesteca bine apoi se torana in pahare si se poate servi. Bautura provine din Franta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Bautura iubirii1/2L apa, 3 lingurite ceai negru, 4 lingurite zahar, cuburi de gheata, sucul de la 2 mandarine, 2 piersici, 4 felii de lamaie, coaja caramelizata de la 2 mandarine. Apa se pune la fiert, se adauga ceaiul, se fierbe si se lasa sa stea acoperit 5 minute. Se trece printr-o strecuratoare, se lasa la racit. Se pun 4 cuburi de gheata in 4 pahare inalte de sticla, se adauga sucul de mandarine, jumatatile de piersici si se completeaza cu ceai. Se adauga sucul de lamaie apoi coaja de mandarine. pe marginea paharelor se pun felii de lamaie si putin fruct de mandarine. se serveste cu paiul. Bautura provine din Iran.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cafe Brulot8cl Coniac, 1 bat scortisoara, 4 cuisoare, 8 lingurite zahar, coaja de lamaie, coaja de portocala, 4 cesti cafea neagra tare. Intr-o cratita se pune Coniacul, scortisoara, cuisoarele, coaja de portocale si coaja de lamaie, zaharul si se pune pe foc. cafea tare se incalzeste separat si se pune in 4 cesti incalzite. cand coniacul s-a incalzit se scot cojile de lamaie si portocala, batul de scortisoara si se toarna peste cafea. se serveste dupa masa. Aceasta bautura provine din Franta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cafe Jemenit30gr boabe de cafea prajite foarte bine, 3dl apa, un varf cutit cardamom. Boabele de cafea se zdrobesc foarte bine intr-un mojar. Se pun boabele de cafea zdrobite intr-o cratita mica si se adauga apa, si praful de cardamom, se amesteca bine si cand este gata se toarna in 2 cescute de espresso. Se serveste foarte fierbinte. Daca este prea amara se poate adauga putin sirop de zahar dar atunci nu mai este cafe Jemenit ci cu totul o alta bautura. Bautura provine din Siria.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Angel's faceCuburi de gheata, 2cl Calvados, 2cl Brandy de caise, 2cl Gin. Cuburile de gheata se pun in shaker, se adauga Calvados, Brandy de caise si Ginul si se agita foarte bine. Se serveste intr-un pahar de cocktail dupa masa. Bautura provine din Franta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Apocat1 avocado copt, 2cl rom, 1cl lichior de cocos, lapte rece, 3-4 cuburi de gheata. Se scoate fructul de avocado cu o lingurita si se face piure cu un mixer impreuna cu romul si lichiorul de cocos. Acest piure se pune intr-un recipient de cocktailuri, se adauga laptele si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. se serveste cu cuburi de gheata. Bautura provine din Indonezia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Aztec Punch1 sticla Tequila, jumatate bat de scortisoara, 2dl suc de grapefruit, sucul de la 2 lamai, sucul de la 2 portocale, sucul de la o limeta, 2 cesti ceai negru indulcit. Tequila, scortisoara, sucul de portocale, lamaie si limeta se incalzesc intr-o cratita, dar atentie sa nu fiarba. Se ia de pe foc, se adauga ceaiul negru, se scoate scortisoara si se toarna in pahare. Dupa gust se mai poate adauga zahar, sau se poate adauga ceai negru neindulcit. Se serveste cald in serile racoroase. Bautura provine din Mexic.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Batida de AbacaxiGheata zdrobita, 2 felii ananas proaspat, 1 lingurita zahar brun, 5cl vin alb, 1cl frisca lichida. Feliile de ananas si zaharul brun se pun intr-un bol si se fac piure cu mixerul. Se adauga vinul si frisca si se amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza apoi se toarna peste gheata in pahare. Se orneaza cu un "capac" taiat din anans, cu tot cu partea verde in care se va face o gaura pentru pai. Bautura provine din Brazilia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
m-am prins. tu vrei sa ne imbeti-(
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
desi daca ma gandesc bine nemtii beau bere in prostie
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ciocolata calda cu lichior de oua8 galbenusuri, 200gr zahar, 225gr ciocolata amaruie, 1L lapte, 150ml rom. Galbenusele se freaca cu zaharul pana rezulta o spuma. Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele apoi se pune pe foc si se amesteca pana s-a topit ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga putin cate putin spuma de galbenuse. La sfarsit se adauga romul si se toarna in pahare. Se serveste calda.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ciocolata calda cu vin1L lapte, 115gr ciocolata amaruie taiata bucatele, 2 linguri zahar, 5 linguri vin alb, 6 linguri frisca si putina cacao. Laptele se pune intr-o cratita, se fierbe si se ia de pe foc. Ciocolata se pune intr-o cratita mica, se adauga 2 linguri de lapte cald apoi se pune pe foc la temperatura mica si se amesteca continuu pana se topeste. Se toarna laptele peste ciocolata, se adauga zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga vinul alb. Se toarna in 4 pahare. Frisca se bate spuma si se pune cu spritul in pahare peste cafea. Deasupra se presara cacao si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Coffee FlipCuburi de gheata, 1 galbenus, 4cl Crema Mocca, 2cl frisca lichida dulce, 2 linguri sirop de zahar. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se adauga galbenusul, Crema Mocca si siropul de zahar, se agita cu putere si se trece printr-o strecuratoare. Se toarna in pahare inalte si se presara putina cafea bine macinata. Aceasta bautura se serveste dupa masa de seara. Bautura provine din Olanda.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Hot Ginger1 litru apa, 4 felii de ghimbir, 4 linguri zahar brun. Apa se pune intr-o cratita pe foc cu feliile de ghimbir apoi se lasa sa fiarba dupa care se adauga zaharul si se amesteca pana ce zaharul s-a topit. Dupa 10-15 minute pe foc mic se ia deoparte si se toarna in pahare de sticla preincalzite pe abur. Se serveste cald in noptile racoroase de iarna. Bautura provine din India.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ice tea1/4L ceai negru tare, 2 lingurite zahar, 1 lingurita rom, gheata zdrobita, o felie de lamaie, cateva frunze de menta. Se prepara ceaiul negru tare si se lasa sa se raceasca. Romul se amesteca cu zaharul. Se iau pahare inalte si se umplu pe un sfert cu gheata zdrobita. Se adauga ceaiul negru rece si romul amestecat cu zahar. Se decoreaza cu o felie de lamaie si cateva frunze de menta. Bautura provine din Anglia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
vrei sa fi sigura ca avem cu ce ne distra cat esti plecata la stuttgart?
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
da da
|
|
Guest |