|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ayran250ml iaurt, 1/16L apa rece, putina sare, 2-3 cuburi de gheata, cateva frunze de menta. Iaurtul trebuie sa fie foarte rece, se pune intr-un bol de portelan si se bate cu telul impreuna cu apa rece. Dupa gust se adauga sare. Cuburile de gheata se pun intr-un pahar inalt, peste se toarna iaurtul si se amesteca foarte bine. Se serveste imediat sau dupa cel mult o ora in rigider. Se orneaza cu cateva frunze de menta. Bautura provine din Turcia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ice chocolate100gr ciocolata cu lapte, 1/4L lapte, 1 bila mica inghetata de vanilie, 1 lingurita rom, frisca si bucatele de ciocolata pentru ornat. Ciocolata de lapte se topeste pe aburi apoi se amesteca cu laptele fierbinte si se lasa sa se raceasca. Inghetata de vanilie se pune intr-un pahar, se adauga romul si la sfarsit se adauga ciocolata cu lapte rece. Se bate putin frisca si se pune cu cornetul peste ciocolata. se presara cateva bucatele de ciocolata si se poate servi. Bautura provine din Austria.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Kaya Special1 banana coapta, 1 lingurita zahar, gheata zdrobita, 3cl frisca dulce, 6cl lapte, 2cl crema de cocos, o felie de banana taiata cu tot cu coaja, jumatate lingurita zahar amestecat cu scortisoara. Bananele se pun intr-un mixer si se fac piure apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta s-a topit. Se pune gheata zdrobita in shaker, se adauga piure-ul de banane, frisca, laptele si crema de cocos apoi se amesteca 10-15 secunde. Se toarna in pahare de sticla inalte si se serveste cu paiul. pe marginea paharul se pune o felie de banana si deasupra bauturii se presara putin zahar amestecat cu scortisoara. Bautura provine din Malaezia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Kela ka Rayta10gr unt, 1 lingura cocos proaspat ras, 2dl iaurt, 1/2 banana foarte coapta, 1/2 lingurita menta proaspata, 4cl apa minerala. Untul se incalzeste, se adauga cocosul si se prajeste putin apoi se lasa la racit. Se pun intr-un mixer cocosul, banana, menta si iaurtul si se amesteca foarte bine. Se toarna in tr-un pahar de sticla inalt si se completeaza cu apa minerala. Cocosul proaspat ras se poate inlocui si cu cocos cumparat la punga. Bautura provine din India.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Shake de grenadine1/8L lapte, 1 bila inghetata de lamaie, 3cl sirop de grenadine, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita zahar. Laptele se amesteca cu inghetata, siropul de grenadine, sucul de lamaie si zaharul apoi se toarna inntr-un mixer si se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie omogena. Se pune intr-un pahar mare de cocktail sau intr-un pahar normal si se serveste cu paiul dupa masa de seara. Bautura provine din Elvetia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Shake de Kiwi178L lapte, 1 bila inghetata de Kiwi, 1-2 Kiwi, 1 lingurita miere, 2cl lichior de banane. Kiwi se curata de coaja si fructul se taie bucatele. Laptele, inghetata de kiwi, fructul de kiwi, mierea si lichiorul de banane se pun intr-un shaker si se agita cu putere pana ce compozitia se omogenizeaza. Se toarna intr-un pahar inalt , se serveste cu paiul si se orneaza cu o felie de kiwi. Se poate servi si in loc desert. Bautura provine din Noua Zeelanda.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Shake de migdale40gr migdale dulci si 3-4 migdale amare, 1 lingura zahar, 3dl lapte, 1 picatura apa de trandafiri, 1 bila inghetata de vanilie, frunze de menta pentru ornat. Migdalele se pun pentru 1 minut in apa fiarta pe foc apoi se indeparteaza coaja dupa care se amesteca cu zaharul si 2 linguri lapte rece. Se baga totul in mixer si se mixeaza foarte bine. Se adauga restul de lapte, apoi apa de trandafiri si se toarna in pahare. Se adauga o bila de inghetata de vanilie si se serveste cu paiul. Se orneaza cu cateva frunze de menta proaspata. Bautura provine din Iran.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
foarte bune toate, vin la tine
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Angostura FizzCuburi de gheata, 5cl suc de lamaie, 1cl sirop de zahar, 2cl Angostura, 1 albus, apa minerala. Cuburile de gheata se pun in shaker, se adauga sucul de lamaie, siropul de zahar, Angostura si albusul apoi se agita cu putere pana albusul se face spuma. Aceasta compozitia se trece printr-o strecuratoare intr-un reicipient pentru cocktail si apoi se adauga apa minerala dupa gust. se serveste dupa masa cu un pai si se orneaza cu o felie de portocala. Bautura provine din Trinidad.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Aquavit ClamCuburi de gheata, 8cl Aquavit, 4cl suc de scoici, 4cl suc de rosii, putin sos Worcester, putin tabasco, 1 lingurita suc de lamaie, putina sare, putin piper. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker apoi se adauga restul ingredientelor si se agita cu putere pana se omogenizeaza. Se serveste cu gheata ca si aperitiv inaintea mesei de seara. Bautura provine din Norvegia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Balaton CobblerGheata zdrobita, 2cl palinca Barack, 2cl Brandy de piersici, 2cl Brandy de caise, sampanie sau vin spumos. Un pahar de Cobbler se umple pana la jumatate cu gheata zdrobita. Palinca, brandy-ul se toarna peste gheata. Se adauga sampanie sau vin spumos dupa gust si se serveste cu bucatele de piersici, caise, cirese sau visine. Se serveste cu paiul. Bautura provine din Ungaria.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Bellini4 cuburi de gheata, 2cl piure de piersici, 1cl Brandy de caise, sampanie sau vin spumos pentru completat. Cuburile de gheata se pun intr-un mixer, se adauga Brandy de caise, se agita putin apoi se trece totul printr-o strecuratoare, se pune in pahare si se completeaza cu sampanie. Se serveste inainte de cina. Bautura provine din Italia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Big apple1 mar mare, 6cl Calvados, 6cl suc de portocale, 3cl suc de lamaie, 1 varf cutit praf de scortisoara. Marului i se taie un capac, apoi se scoate miezul cu o lingurita, se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la frigider. Fructul de mar se curata de seminte si se face piure cu mixerul. Se adauga Calvados, sucul de lamaie si portocala si scortisoara si se amesteca bine. Se scot merele de la rece, inauntru se presara putina scortisoara si se umplu cu aceasta bautura. Se serveste cu paiul. Bautura provine din USA.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Black pearlCuburi de gheata, 2cl Tia Maria, 2cl coniac, 8cl sampanie sau vin spumos. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker, se adauga Tia Maria si coniacul, se agita bine si se toarna in pahare pentru sampanie, se completeaza cu sampanie sau vin spumos si se orneaza cu o cireasa amara. Bautura provine din Jamaica.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Black RussianCuburi de gheata, 4cl vodca, 2cl Kahlua (lichior mexican facut din tequila si boabe de cafea). Cuburile se pun intr-un shaker apoi se adauga vodca si Kahlua si se agita foarte bine aproximativ 10 secunde. Aceasta compozitie se trece printr-o strecuratoare si se toarna in pahare de cocktail. Se serveste dupa masa. Bautura provine din Belgia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Bloody MaryCuburi de gheata, 5cl vodca, 10cl suc de rosii, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 picaturi sos Worcester, 1 picatura tabasco, sare si piper. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se adauga vodca si sucul de rosii. Se agita putin apoi se adauga sosul Worcester, tabasco, putina sare, putin piper si sucul de lamaie, se amesteca bine si se toarna intr-un pahar inalt. Se serveste cu paiul. Bautura provine din USA.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
BuccaneerCuburi de gheata, 1cl lapte de cocos, 3cl rom, 2cl rom alb, 1cl Curacao triple Sec, 1cl suc de limete, 3cl suc de ananas neindulcit. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se adauga laptele de cocos, romul, Curacao, sucul de lamaie si sucul de ananas, se agita cu putere si se toarna in pahare in care s-au pus cateva cuburi de gheata. Se serveste imediat, cu un pai, dupa masa de seara. Bautura provine din Insulele Virgine.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Bula taleiGheata zdrobita foarte fin, 4cl rom, 4cl suc de maracuja, 1cl suc de limete, 1cl sirop de zahar, cuburi de gheata. Gheata zdrobita se pune intr-un shaker. Se adauga romul, sucul de limeta, sucul de maracuja si siropul de zahar. Se amesteca foarte bine dupa care se toarna intr-un pahar in care s-au pus cateva cuburi de gheata. Se orneaza cu o felie de portocala si o floare. Bautura provine din Insulele Fidschi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
CasablancaCuburi de gheata, 4cl rom, 4cl suc de ananas, 4cl lapte de cocos, 1cl suc de grenadine. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. se adauga romul, sucul de ananas, laptele de cocos si sucul de grenadine apoi se agita cu putere pana ce compozitia se omogenizeaza. Se toarna intr-un pahar pentru servit vinul rosu. Se orneaza cu o bucatica de anaas prinsa pe marginea paharului si cu o cireasa. Bautura provine din Maroc.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Champs ElyseesCuburi de gheata, 2-3cl coniac, 1cl Chartreuse verde, 1 picatura Angostura, 1cl suc de lamaie. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se adauga coniacul, Chartreuse verde, Angostura si sucul de lamaie apoi se agita cu putere timp de 10 secunde. Se trece lichidul printr-o strecuratoare si se toarna in pahare de cocktail. Se orneaza cu o felie de lamaie si se serveste inainte de masa. Bautura provine din Franta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |