|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Coconut DreamCuburi de gheata, 10cl frisca lichida, 1cl sirop de ciocolata, 4cl Coconut Cream (lichior de cocos). Cuburile de gheata se pun intr-un shaker, se adauga frisca, siropul de ciocolata si lichiorul de cocos. Se agita cu putere apoi lichidul se trece printr-o strecuratoare. Se toarna in coaja de cocos de unde se va servi si se orneaza cu bucatele de ciocolata. Se adauga un pai si se poate servi. Bautura provine din Malaysia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cuba LibreCuburi de gheata, sucul de la jumatate de lamaie, 5cl bacardi, 12cl Coca-Cola. Cuburile de gheata (se poate folosi si gheata zdrobita) se pun intr-un pahar. Scucul de lamaie se amesteca cu bacardi si se toarna peste gheata. Se completeaza cu Coca-Cola. Se serveste cu paiul si o felie de lamaie. Aceasta bautura este foarte potrivita in zilele calduroase de vara. Bautura provine din Cuba.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Dublin refresher2 cuburi de gheata, 10cl Portwein sec, 10cl Ginger Beer. Cuburile de gheata se pun intr-un pahar de bere. Se adauga vinul apoi se completeaza cu Ginger Beer foarte rece si se amesteca cu o lingurita cu coada lunga. Ginger Beer se poate inlocui si cu Ginger Ale. Se serveste dupa masa. Bautura provine din Irlanda.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gin CrustaCuburi de gheata, 1 lingurita sirop de zahar, 1 picatura Angostura, 1 picatura Maraschino, 3 cl gin, 1 cl suc de lamaie, o felie de lamaie, o coaja de lamaie taiata spirala, zahar cristale. Cuburile se pun in shaker, se adauga siropul de zahar, Angostura, ginul, maraschino si sucul de lamaie si se agita cu putere. Se taie o lamaie felii si se plimba pe gura paharului pentru a-l umezi. Se baga paharul in putin zahar ca sa se formeze o crusta de zahar pe gura si se toarna bautura in pahar. se adauga o coaja de lamaie taiata in forma de spirala si se serveste imediat. Bautura provine din Anglia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gin FizzCuburi de gheata, 2 linguri sirop de zahar, 2 cl suc de lamaie, 4cl Dry Gin, apa minerala sau sirop. Cuburile se pun intr-un shaker, se adauga siropul de zahar, sucul de lamaie si ginul apoi se agita cu putere si se strecoara printr-o sita dupa care se toarna in pahare. se serveste cu paiu. bautura provine din USA.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Golden ladyCuburi de gheata, 2cl coniac, 2cl Curacao alb, 2cl suc de portocale, sampanie. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se adauga coniacul, Curacao alb si sucul de portocale apoi se aguta cu putere. Bautura se trece printr-o strecuratoare si se toarna in apahare. Se completeaza cu sampanie si se poate servi. Bautura provine din USA.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Golden pineappleCuburi de gheata, 1dl suc de ananas proaspat stors, sucul de la o jumatate de limeta, 3cl Grand marnier, 1 felie ananas, 1 floare pentru decor. 4-5 cuburi de gheata se pun intr-un pahar mare. Se toarna peste gheata Grand Marnier, apoi sucul de limeta si sucul de ananas si se amesteca cu o lingurita. Din felia de ananas se taie un cerc atat cat sa incapa in pahar. Se pune in pahar felia de ananas, peste se pune un trandafir sau alta floare la alegere si o umbreluta pentru cocktailuri si se poate servi. Bautura provine din Tahiti.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Golden SunsetGheata zdrobita, 12cl suc de grapefruit, 2cl suc de limete, 1 lingura sirop de zahar, 2cl sirop de grenadine. O parte din gheata zdrobita se pune intr-un shaker. Se adauga sucul de grapefruit si de limete apoi siropul de zahar si siropul de grenadine si se agita cu putere. In pahar se pune restul de gheata zdrobita si apoi se toarna bautura din shaker. Se serveste cu paiul. Bautura provine din Puerto Rico.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Horchata de Melon200gr fruct de penene fara samburi si fara coaja, 1 lingurita zahar, 1 lingurita suc de lamaie, 1/8L apa, cuburi de gheata. Pepenele se pune intr-un mixer si se amesteca cu zaharul si sucul de lamaie apoi se mixeaza pana compozitia devine omogena. In functie de pepene se adauga circa 1/8L apa si se amesteca din nou. Se pune la rece apoi se serveste in pahare pentru cocktail cu cuburi de gheata. Bautura provine din Venezuela.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Julglogg1L vin rosu, 1/2L Aquavit, 100gr stafide, 200gr zahar, coaja rasa de la o lamaie si o portocala, 1 bat de scortisoara, 12 cuisoare, 5 bucatele cardamom, 12 migdale. Vinul rosu cu jumatate din cantitatea de Aquavit, stafidele, zaharul, coaja de fructe, un saculet umplut cu celelalte ingredienre se incalzesc pe foc apoi se reduce focul si se adauga restul de Aquavit. Se indepartea saculetul si se strecoara printr-o strecuratoare. Se toarna in apahare inalte de sticla sau pahare de ceai unde au fost puse cateva stafide si migdale. Se serveste cald. Bautura provine din Suedia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
KangarooCuburi de gheata, 4cl vodca, 1cl vermouth sec, putin suc de lamaie, o felie de lamaie. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. se toarna peste cuburile de gheata vodca si Vermouth-ul. Se amesteca bine apoi se strecoara si se toarna in pahare pentru cocktail. se adauga cateva picaturi de suc de lamaie si se orneaza cu o felie de lamaie. Se serveste inainte de masa de seara. Bautura provine din Australia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mango Eldorado1 banana foarte coapta, cuburi de gheata, 1 cl lichior de mango, 2cl suc de lamaie, 4cl rom, o felie de lamaie verde pentru ornat. Banana se pune in mixer si se face piure. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker unde se adauga piure-ul de banane, lichiorul de mango, sucul de lamaie si romul, se agita cu putere cateva secunde apoi se trece printr-o strecuratoare. Se toarna in pahare si se orneaza cu o felie de limeta. Bautura provine din Guyana.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
ManhattanCuburi de gheata, 2,5cl whiskey, 2,5cl Vermouth, 1 picatura Angostura, 2-3 cirese pentru cocktail. Cuburile de gheata se pun intr-un shaker. Se toarna peste gheata Vermouth-ul si whiskey-ul apoi se amesteca foarte bine. Se adauga picatura de Angostura si se agita cu putere dupa care se toarna in pahare pentru cocktail. Dupa ce turnam bautura in pahare se pun cateva cirese pentru cocktail inauntru si se poate servi. Bautura provine din USA.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Lichior de mure250gr mure, 300ml rom alb, scortisoara dupa gust, 150ml vin rosu sec, 100gr zahar cu gelatina. Murele se spala, se curata si se lasa la uscat. Se pun intr-o sticla cu gura mare alaturi de scortisoara. Se toarna romul si se pune la loc uscat cel putin 4 luni. Se strecoara printr-o sita foarte fina, sau un filtru de ceai. Vinul se pune pe foc, se adauga zaharul si se lasa sa fiarba 4 minute. Se ia de pe foc si se amesteca cu siropul de mure.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ceai de cuisoare4-6 cuisoare, jumatate bat scortisoara, 4 cesti apa, 2 lingurite ceai negru, 8 lingurite zahar, 4 linguri suc de portocale proaspat stors, o felie de portocala, 4 cuisoare pentru decor. Cuisoarele si batul de scortisoara se fierb cu apa. Ceaiul se pune in cratita si se amesteca cu apa apoi se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se pune deoparte. Zaharul se pune intr-o tigaie si se lasa sa se rumeneasca putin apoi se adauga sucul de portocale dupa care se amesteca cu ceaiul. se pune la frigider si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu o felie de portocala in care s-a bagat cate o cuisoara. Bautura provine din Indonezia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |