|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Moussaca vegetariana125ml ulei de masline, 1 ceapa, 4 tulpini de telina taiata marunt, 1 catel usturoi taiat marunt, 400gr rosii din doza, 300gr linte din doza, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, sare, piper, 1 vanata mare felii, 25gr unt, 25gr faina, 300ml lapte, putina nucsoara praf, sare, piper, 1 ou, 50gr parmezan proaspat ras. Cuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga telina, usturoiul, rosiile, lintele si patrunjelul. Se presara sare si piper si se lasa acoperit 15 minute. Intre timp restul de ulei se incinge intr-o alta tigaie unde se calesc feliile de vanata. Se scot din tigaie si se pun pe un servet de bucatarie. Se pun legumele si feliile de vanata. Untul, faina si laptele se incalkzesc intr-o cratita si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga nucsoara, sare si piper. Se ia de pe foc, se bate oul si se amesteca cu laptele din cratita. Se toarna sosul peste legume apoi se presara parmezan si se baga la cuptor timp de 30-40 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Terrine din ficat de pui si aspic de coacazeIngrediente: 400gr ficat de pui, 150gr ceapa, 1 catel usturoi, 150gr unt, piper negru, 2cl vin alb, sare, 3 foi gelatina rosie, 225gr jeleu de coacaze, 1 salata mica rosie, 1 lingura otet, 6-7 linguri ulei, 50gr ciuperci, 1 lingura patrunjel tocat, 30gr alune. Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa. Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa si se da cu forma de mkasa astfel incat sa nu raman bule de aer. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc. A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul. Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
PasticcioIngrediente: 250gr Fusili (paste), 1 lingura ulei de masline, 4 linguri frisca lichida, 40gr parmezan ras. Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa desfacuta in inele, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei usturoi taiati marunt, 600gr carne macinata de vitel, 400gr rosii din doza taiate marunt, 125ml vin alb sec, 2linguri patrunjel tocat, 60gr sardine din doza stoarse si taiate marunt, sare, piper, 300gr iaurt, 3 oua, putina nucsoara. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea macinata apoi rosiile si vinul. Se lasa sa fiarba 20 minute la foc incet apoi se adauga patrunjelul si sardinele dupa care se pune sare si piper. Pastele se fierb 10 minute cu ulei in apa cu sare dupa care se storc de apa si se amesteca cu frisca lichida. Ouale se amesteca cu nucsoara si iaurt. se unge o tava de gratinat cu ulei de masline si se pune jumatate din paste apoi carnea macinata si cealalta jumatate de paste. la sfarsit se adauga iaurtul si parmezanul. Se baga la cuptor la 190°C pentru aproximativ 25 minute. Se serveste cu salata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Placinta de vineteIngrediente: 1 vanata taiata felii, sare, 5 linguri ulei de masline, 250gr Fusili (paste), 600ml sos Béchamel, 100gr cascaval ras, unt pentru uns forma, 2 linguri parmezan. Pentru compozitia cu miel: 1 ceapa mare desfacuta in inele, 2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 2 linguri ulei de masline, 500gr carne macinata de miel, 3 linguri pasta de tomate, 150gr rosii uscate in ulei apoi stoarse si taiate marunt, 1 lingurita oregano, 1lingura otet, 150ml supa de pui, sare si piper. Feliile de vanata se sareaza si se pun deioparte. Ceapa si telina se calesc 3 minute in ulei, se adauga carnea macinata si restul ingredientelor pentru umplutura cu miel apoi se lasa pe foc 20 minute. Feliile de vanata se spala, se sterg cu un servetel de bucatarie si se prajesc in 4 linguri ulei de masline incins. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Fusili se fierb cu ulei in apa sarata apoi se lasa la stors. Sosul Béchamel se incalzeste, se adauga cascavalul apoi jumatate din sos se amesteca cu Fusili. Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt iar restul de sos Béchamel se pune deasupra, se presara parmezan si se coace la 190°C pentru 25 minute. Se poate servi atat cald cat si rece.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Oua in cuib900gr cartofi, 175gr unt, sare, piper, 4 oua, 50gr Emmentaler. Cuptorul se incalzeste la 200°C. Cartofii se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare apoi se scurg de apa si se curata de coaja. Se amesteca cu unt, sare si piper si se fac piure. se adauga jumatate din cantitate de lapte peste cartofi, se amesteca bine si apoi se toarna restul de lapte. Se ia o forma pentru gratin si se unge cu unt, se toarna piure-ul de cartofi inauntru. Se fac cateva gropite in piure, se pune putin unt si in aceste gropite se soarge cate un ou. se sareaza si se pipereaza apoi se scoate putin piure de cartofi peste labus, dar sa nu fie acoperit de tot. se pune branza peste si se baga la cuptor 15 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Paste cu branza la cuptor200gr paste (Penne, Rigatoni sau Fusili), 1 ceapa, 4 oua fierte tari, 4 rosii Cherry, 3 linguri pesmet, 2 linguri Gouda rasa, 40gr unt, 5 linguri faina, 600ml lapte, 140gr Gouda rasa, putin piper cayenne si sare. Ceapa se desface inele, ouale se taie in 4 si rosiile mici se vor taia in jumatate. Pastele se pune la fiert impreuna cu apa cu sare si ceapa inele apoi se lasa la stors si se pun intr-o forma pentru gratin. pentru sosul de branza untul se topeste intr-o tigaie. Se adauga faina si se amesteca 1-2 minute. se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele putin cate putin, se pune iarasi pe foc si se lasa sa fiarna amestecandu-se incontinuu. cand sosul s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga 140gr branza rasa, sare si piper. Se toarna sosul peste paste si se pun si ouale cu rosiile. pesmetul se amesteca cu cele 2 linguri de branza rasa si se pun deasupra in forma. Se dau la cuptor 3-4 minute apoi se pot servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mancare de cartofi si legume675gr cartofi fierti felii, 1 morcov, 225gr brocoli, 60gr unt, 2 linguri ulei, 1 ceapa rosie, 2 catei usturoi, 175gr Tofu, 2 linguri salvie taiata marunt, 75gr parmezan ras. Morcovul taiat bucati se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu brocoli timp de 5 minute. Se scot cu spumiera si se pun pe un servet de bucatarie. Untul si uleiul se topesc intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si usturoiulsi se calesc 2-3 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de cartofi apoi se pune morcovul, brocoli si tofu bucatele si jumatate din cantitatea de salvie apoi restul de cartofi si la sfarsit parmezanul. Se lasa pe foc la foc domol aproximativ 8-10 minute apoi se baga la cuptor 2-3 minute. Se orneaza cu restul de salvie si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Legume Cannelloni1 vanata, 125ml ulei de masline, 250gr spanac proaspat, 2 catei usturoi, 1 lingurita chimen macinat, 100gr ciuperci taiate, sare, piper, 1 lingura ulei masline, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 800gr rosii, 1 lingurita zahar, 2 linguri busuioc tocat marunt, 50gr mozzarella felii. Vanata se taie bucatele mici si se caleste in 125ml ulei de masline. Spanacul, usturoiul, chimenul si ciupercile se pun peste vanata calita si se amesteca 2-3 minute. Cu aceasta compozitie se umplu cannelloni si se pun intr-o forma pentru cuptor. Pentru sos se ia o lingura ulei si se incalzeste intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt, rosiile din doza taiate bucati, zahar si busuioc si se lasa sa fiarba. se reduce temperatura si se mai lasa 5 minute pe foc dupa care se toarna peste cannelloni. Se pune un strat de mozzarella felii si se baga la cuptor la 190°C timp de 30 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cartofi si legume gratinate1 morcov, 175gr conopida, 175gr brocoli, 75gr mazare verde, 2 linguri ulei, 2 linguri si jumatate faina, 150ml supa de legume, 150ml vin alb, 150ml lapte, 175gr ciuperci maro, 2 linguri salvie taiata marunt, 900gr cartofi fierti taiati bucatele, 2 linguri unt, 4 linguri iaurt, 70gr parmezan, sare si piper. Ciuperile se curata si se taie in patru. Se iau toate legumele si se fierb in apa cu sare 10 minute, se storc de apa si se pun deoparte. Untul se topeste in intr-o cratita, se adauga faina, se ia de pe foc si se adauga supa de legume, vinul alb si laptele. se pune din nou pe foc si se mai lasa pana se ingroasa sosul. Se adauga legumele fierte, ciupercile si salvia. Cartofii se amesteca cu iaurtul si 2 linguri de unt apoi se fac piure cu parmezan. Se adauga sare si piper. Intr-o forma pentru gratin se pune compozitia cu legume, apoi cartofii si la sfarsit se presara parmezan. Se baga la cuptor la 190°C timp de 20-30 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gnocchi Romana700ml lapte, putin praf de nucsoara, 100gr unt, sare, piper, 250gr gris, 125gr parmezan ras, 2 oua, 60gr Gruyere (branza), frunze de busuioc pentru ornat. Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte si se lasa pe foc la flacara mica 10 minute. Jumatate din parmezan se amesteca cu grisul apoi se adauga ouale si se lasa la racit cateva minute. Se toarna pe o hartie pergament apoi se intinde o foaie de 1 cm si se pune la rece aproximativ o ora. cand este gata se decupeaza cercuri de circa 4 cm ca la gogosi. Se ia o forma pentru gratin, se unge cu unt, si se pun discurile de gris inauntru. Se topeste restul de unt si se toarna peste Gnocchi. La sfarsit se adauga parmezanul si Gruyere si se baga la cuptor la 200°C timp de 25-30 minute. Se orneaza cu 2 frunze de busuioc si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ficat de vitel umplut si sparanghel100gr seminte de pin, 1 legatura patrunjel, 4 fire cimbru proaspat, 2 cepe verzi, 1 albus, sare, piper negru, 1 lingurita coriandru, 50gr unt, 1 kg ficat de vitel bucati. Pentru garnitura: 275gr brocoli, 1,5kg sparanghel, 1/4L frisca lichida, 50gr unt, sare, piper. Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime apoi se lasa la racit. Ceapa verde se taie marunt. verdeturile se taie si se amesteca cu semintele de pin si albusul de ou si se condimenteaza cu sare, piper si coriandru. Cuptorul se incinge la 200°C. Untul se pune intr-o tava la cuptor. In bucatile de ficat se taie un buzunar, se sareaza si se pipereaza apoi se introduce verdeata, se baga la cuptor 10 minute si se inveleste in folie de aluminiu dupa care se lasa sa stea 15 minute. se taie felii si se pune pe farfurii. pentru garnitura brocoli se taie bucati, sparanghelul se curata de coaja. Brocoli se pune la fiert pentru 15 minute cu frisca lichida. Sparanghelul se fierbe in apa cu 20gr unt, sare si putin zahar 15-20 minute. Cand brocoli a fiert se adauga putin suc de pe sparanghel, restul de unt si se mixeaza foarte bine pana devine un piure. se serveste alaturi de ficat si sparanghel.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Pulpe de ied cu legume4 pulpe de ied, sare, piper, 90gr unt, 400ml supa de oase, 1 legatura morcovi tineri, 2 kolrabi tineri, 2 tulpini de telina, 2 legaturi cepe verzi, 250gr pastai de mazare verzi, 1/8L madeira, o mana plina frunze de patrunjel. Pulpele se freaca cu sare, piper si 30gr unt. Se pun intr-o tigaie pentru cuptor si se prajesc la 200!C aproximativ 45 minute. Se adauga putin cate putin supa de oase in timp ce se prajesc. Intre timp legumele se curata, se spala si se taie capetele la fiecare morcovii, telina si Kolrabi se fierb in apa cu sare. Pastaile se oparesc cu cepele verzi in apa cu sare pentru 1-2 minute. se aranjeaza legumele pe farfurie. madeira se amesteca cu untul, pulpele se aseaza peste legume si apoii se adauga si untul. Pulpele se vor unge cu sosul din tigaie dupa ce au fost puse pe farfurie cu ajutorul unei pensule.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Iepure cu spanac1 legatura legume pentru supa, 2 cepe, 1 catel usturoi, 1/2L vin rosu sec, 2 foi de dafin, putin piper, 4 fire cimbru, 4 pulpe iepure, 150gr ceapa, 6 linguri ulei, piper negru, sare, 20gr faina, 50gr unt, 750gr spanac, 250gr cepe mici, 4 fire cimbru. Legumele pentru supa se spala bine apoi se taie marunt alaturi de ceapa si usturoi. Se fierb cu vinul apoi se pun deoparte sa se raceasca. Intre timp, pulpele de iepure se pun intr-o punga pentru congelator, se adauga legumele fierte. Punga se inchide si se pune 24 ore la frigider. Se scoate carnea din punga si se sterge cu un servetel. Cuptorul se incalzeste la 225°C. Se pune carnea intr-o cratita pe foc cu uleiul si cimbrul, se adauga si ceapa apoi se pune la cuptor 45 minute. Untul cu faina se amesteca bine. Spanacul se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se stoarca apoi se pune peste ceapa rumenita in unt. Sosul de la carne se amesteca cu faina si unt apoi se pune carnea pe farfurie si se serveste cu spanac si ceapa mica. Se poate servi de asemenea cu cartofi fierti cu patrunjel.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Miel cu spanac si cartofi cu rozmarinCa sa scapam de mirosul de miel la carne se marineaza peste noapte cu condimente. Pentru 6 portii: 1 lingura piper negru boabe, 1 lingura boabe coriandru, 1 legatura cimbru, 2 linguri rozmarin, 4 frunze salvie, 1 bucata carne de miel de circa 3 kilograme, 1 lingura mustar, 4 linguri ulei, 2 cepe, 250 ml vin rosu, 250 ml frisca lichida, 1-2 linguri amidon inchis la culoare. Cu o zi inainte piperul, salvia, coriandrul si cimbrul se toaca foarte marunt. Condimentele se amesteca cu mustar si cu ulei dupa care se unge carnea taiata in doua pe toate partile. Se inveleste in folie de aluminiu si se pune peste noapte la frigider. A doua zi se scoate carnea de la rece si se ia cu grija folia de luminiu jos astfel incat sa nu se ia jos si condimentele de pe ea. Ceapa se taie in patru si se pune cu carnea in tava. Se baga la cuptorul incins la 225°C pentru 30-35 minute. Peste 15 minute se adauga si vinul rosu. Catre sfarsitul coacerii se ia carnea si se inveleste din nou in folie de aluminiu. Sosul din tava se trece printr-o sita se pune pe foc, se adauga frisca si amidonul si se fierbe. Cand este gata carnea se ia de pe os ( in cazul in care acesta exista) si se taie felii, apoi se serveste cu sos. Garnitura de spanac 2 kg spanac, sare, 2 cepe, 1 catel usturoi, 40 gr unt sau margarina, piper. Spanacul se spala bine si se opareste in apa fiarta cu sare, apoi se scoate din apa si se lasa la stors. ceapa si usturoiul se toaca foarte marunt si se calesc pe foc in margarina ( sau unt). Se adauga si spanacul, se sareaza si pipereaza si se serveste cu carnea de miel. Cartofii cu rozmarin 1,5 kg cartofi, sare, putin rozmarin, 3 linguri ulei, 20 gr unt, piper. Cartofii se spala foarte bine si se fierb in apa cu sare cu tot cu coaja pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja dupa care se taie in 4. Rozmarinul se toaca si se pune intr-o tigaie cu uleiul, untul si cartofii. Se potriveste de sare si piper si se poate servi alaturi de carnea de miel ,si de spanac. Ca sa scapam de mirosul de miel la carne se marineaza peste noapte cu condimente.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Vitel cu galbiori800ml supa de vita, 1 filet mare de vitel, piper, 4-5 frunze de salvie, 40gr unt, 2 linguri ulei, 1/8L frisca lichida Pentru garnitura: 30gr cepe mici, 750gr galbiori, 40gr unt, sare si piper. Supa de vita se pune pe foc. Carnea de vitel se pipereaza. frunzele de salvie se pun peste carne si apoi se ruleaza dupa care se leaga cu o sfoara. Untul si uleiul se incing pe foc, carnea se sareaza si se pune la prajit in uleiul incins pentru aproximativ 20-25 minute apoi se lasa acoperit pentru 10 minute. Frisca se amesteca cu supa de vita, se adauga sare si piper. cepele se taie foarte marunt, galbiorii se inmoaie in apa rece apoi se lasa la stors. Ciupercile mari se taie in jumatate sau in 4. Untul se incalzeste intr-o tigaie apoi se calesc cepele, se adauga ciupercile si se poate servi. Alaturi se mai poate servi omlete din spaghetti care se fac din doua oua batute bine, 150gr spaghetti fierte in apa cu sare. se iau spaghetti si se pun in ouale batute bine. se lasa sa stea 10 minute apoi se iau cu furculita si se prajesc intr-o tigaie.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Peste cu ciuperci chinezesti70gr morcovi, 70gr telina, sare, 1 legatura verdeata amestecata (patrunjel, cimbru si cateva foi de dafin), 1 lingura piper negru boabe, 1,2kg peste, 25gr ciuperci chinezesti, 4 linguri Creme Fraiche, 30gr unt moale, piper proaspat macinat. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie bucatele mici. Intr-o cratita se pun 2L apa cu sare si se lasa la fiert. In cratita se adauga legumele taiate, verdeata si piperul negru pus intr-un saculet. se adauga pestele si se lasa 25 minute la fiert. Ciupercile se inmoaie in 1/8L apa calduta unde se va amesteca din cand in cand. se scot din apa afara, apa se strecoara si impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita mica apoi se lasa la fiert pana s-a evaporat aproape toata apa. Pestele se scoate din cratita si se pune la cuptor pentru 10 minute. cand este gata se pune pe o farfurie. Se scoate verdeata din cratita cu piperul negru si legumele cu sosul se toarna peste ciuperci. se adauga Creme Fraiche, se adauga sare si piper dupa gust si se serveste cu pestele.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
super aceste retete Betty , am sa incerc maine Pasticcio Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Merluzzo italiano2 linguri unt, 50gr pesmet integral, 2 linguri nuci taiate marunt, coaja rasa si sucul de la 2 lamai, 2 linguri rozmarin, 2 linguri patrunjel tocat, 4 filet de cod, 1 catel usturoi, 1 chili mic rosu, 3 linguri ulei de nuca, cateva frunze de salata. Untul se topeste intr-o cratita apoi se ia de pe foc. Se adauga pesmetul, nucile, coaja si sucul de la 1 lamaie si jumatate din cantitatea de rozmarin si patrunjel. Codul se unge cu acest amestec si se pune intr-o tava. Se coace la 200°C pentru aproximativ 25-30 minute. Usturoiul, chili, rozmarinul, coaja si sucul de lamaie se pun intr-un castron si se amesteca. se adauga uleiul de nuca si se toarna peste cod. Se pune pe farfurie si se serveste cu salata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Abia astept sa vad cum iti iasa.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Supa de linteIngrediente: 2L supa de oase, 1 legatura verdeata pentru supa, 3 foi de dafin, 2 linguri piper negru boabe, sare, piper, 100gr morcovi, 60gr telina, 30gr linte, 30gr linte rosii, 1 lingura balsamico, 2 lingurite suc de mere, verdeata. Verdeturile se pun la fiert in supa de oase impreuna cu boabele de piper, foile de dafin apoi se strecoara totul printr-o sita. Morcovii si telina se taie marunt apoi se pun impreuna cu lintele in supa de oase se lasa sa mai fiarba putin iar spre sfarsit se adauga lintele si cand sunt fierte se ia de pe foc, se pune in farfurii, se presara verdeata si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |