Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Retete mancare traduse din carti nemtesti Optiuni · View
Bettyna
Postat: Friday, May 02, 2008 10:36:13 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Somon cu salata

1/8L vin alb sec, 200gr somon proaspat fara piele, 200gr somon afumat felii, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri coniac, sare, piper alb, 150gr Creme Fraiche.
Pentru salata: 1 legatura mica loboda tanara, 200gr castraveti, 250gr fenicul, 1 lamaie verde, sare, piper, 3 linguri ulei.

Vinul alb se pune pe foc, se adauga somonul si se lasa la inabusit 3-4 minute pe fiecare parte apoi se lasa la racit, in vin.
Somonul afumat se prajeste in uleiul de masline. Se iau ambele sortimente de peste cu tot cu sos, se pun intr-o cratita, se adauga coniac, sare, piper si la sfarsit se adauga Creme Fraiche, dupa care se pune 3-4 ore la frigider, acoperit.

Inainte de servire loboda se spala bine si se lasa la stors. Castravetii se taie felii. Feniculul se taie pe lung fasii subtiri. Lamaia verde se stoarce de suc, apoi sucul se amesteca cu sare, piper, ulei si fenicul. Se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi cu paine prajita.


[Bettyna attached the following image(s):]
Somon_cu_salata.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 02, 2008 10:37:12 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Somon si legume de primavara in lasagna

300gr somon, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper alb, 150gr morcovi, 150gr pastai de mazare verzi, 200gr cepe verzi, 40gr unt, 4 foi de lasagna, 150gr Creme Fraiche, 1 lingurita mustar.

Somonul se taie in 4 pe lung, se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Morcovii se taie felii pe lung. Cepele verzi se curata de partea verde si se injumatatesc pe lung. 20gr unt se topeste intr-o cratita. Se adauga morcovii pentru 2-3 minute, pastaile si ceapa si se mai lasa 4-5 minute pe foc.

Foile de lasagna se fierb in apa cu sare. Se scot afara cu o spumiera si se pun pe un prosop umed. Patru forme se ung cu restul de unt si in fiecare forma se pune cate o foaie de lasagna.

Creme Fraiche se amesteca u usturoiul. Cuptorul se incalzeste la 225°C. Jumatate din legume se pun peste foile de lasagna si apoi cate o felie de somon. Se adauga sare si piper si apoi se pun si restul de legume, deasupra se pun cate 2 linguri de Creme Fraiche. Foile de lasagna se impacheteaza si se baga la cuptor pentru 10 minute pe treapta a treia din cuptor.


[Bettyna attached the following image(s):]
Somon_si_legume_de_primavara_in_Lasagna.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 02, 2008 10:37:55 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Ton gratinat

25gr unt, 25gr faina, 300ml lapte, 50gr cascaval ras, 200gr ton in ulei, 325gr porumb din doza, sare, piper, 2 rosii, 70gr paine prajita sfaramata.

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. se ia cratita de pe foc si se adauga laptele. Se pune oala iarasi pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul. Se adauga tonul din conserva cu tot cu ulei si la sfarsit porumbul. Se pune sare si piper. o forma pentru gratin se unge cu unt, rosiile se taie felii si se pun pe fundul formei apoi se toarna compozitia cu ton. la sfarsit se adauga pesmetul si se baga la cuptor pentru 20 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
Ton_gratinat.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 1:09:28 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Salata de anghinare si sparanghel

Pentru 4 portii:
2 anghinare (360gr), 2 linguri suc de lamaie, sare, 300gr sparanghel verde, 2 linguri balsamico, piper, putin zahar, 80ml ulei de masline, 250gr frunze de salata la alegere, 1 mana antonica, 150gr rosii mici (cherry), 20gr cepe mici.

Anghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cu sucul de lamaie.

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, inauntru se baga abghinarele si se fierb pentru 20-25 minute apoi se pun in apa rece si se lasa la stors.

Sparanghelul se curata de coji si se spala, dupa care se opareste pentru 5 minute, se pune in apa rece si se lasa la stors, apoi se taie bucati. Pentru Vinaigrette, balsamico cu piper, sare, zahar si ulei se amesteca bine. Jumatate de Vinaigrette se pune peste anghinare si sparanghel si se lasa 15 minute. Salata se spala, se taie frunzele si se stropeste cu cealalta jumatate de vinaigrette. Se pune in bol ( sau farfurie) se adauga abghinarele si sparanghelul, rosiile cherry taiate in jumatate, cepele si antonica taiate marunt. Se poate orna pe margine cu frunze de antonica.


In loc de antonica se poate folosi si patrunjelul normal.


[Bettyna attached the following image(s):]
salata_de_anghinare_si_sparanghel.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 1:10:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Salata de cartofi cu somon

600gr cartofi fierti, sare, 2 cepe, 150ml supa de pui, 2 linguri otet, 50gr kapern, piper, putin zahar, o legatuta busuioc, 1 legatura loboda mica, 1 lingura ulei, 250gr somon.

Cartofii se taie felii. Ceapa se curata de coaja, se taie marunt si se pune in supa de pui la oparit pentru 3 minute. Otetul si kapern se amesteca cu supa de pui, se adauga sare, piper si zahar.

Cartofii se pun in supa de pui. Busuiocul si 2 sferturi din loboda se rup de pe tulpina , se spala, se taie marunt si cu 2 linguri de supa se fac piure. se amesteca cu ulei si se pun peste cartofii scosi din supa si pusi in farfurie. Se adauga restul de loboda, si somonul taiat subtire si se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Salata_de_cartofi_cu_somon.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 1:11:01 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
salata de pastai verzi

500gr pastai verzi, 150gr telina, 1 legatura ridichi, 1 ceapa, 3 linguri otet, sare, piper, 6 linguri ulei, jumatate lingura zahar, cateva frunze de roinita.

Pastaile de mazare verzi se curata si se spala bine. Telina se taie felii subtiri. Partea verde se taie bucatele. Ridichile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se curata de coaja, si se taie foarte marunt. Din otet, zahar, sare, piper si ulei se amesteca o Vinaigrette.

Ceapa se amesteca cu Vinaigrette si se lasa 5 minute la marinat.
Pastaile se pun in marinata si se lasa 2 minute apoi se strecoara. Se aranjeaza pe farfurie, se adauga restul legumelor si se toarna Vinaigrette peste ele. La sfarsit se pun cateva frunze de roinita si se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Salata_de_pastai_verzi.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:34:36 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Branza la cuptor

400gr Penne (paste), 1 lingura ulei de masline, 2 oua, 350gr Ricotta, sare, piper, 3-4 fire de busuioc proaspat plus cateva frunze pentru ornat, 100gr Mozzarella, 70gr parmezan.

Se ia o forma pentru gratin si se unge cu unt. Pastele se pun la fiert cu apa cu sare si uleiul de masline apoi se lasa la stors. Ouale se bat si se amesteca cu Ricotta apoi se adauga sare si piper dupa gust. Jumatate din paste se pun in forma apoi se adauga cateva frunze de busuioc. Se adauga jumatate cantitate de Ricotta, se acopera cu mozzarella si restul de busuioc. Se acopera cu restul de paste si Ricotta apoi se presara parmezan. Se baga la cuptor la 190°C 30-40 minute apoi se orneaza cu cateva frunze de busuioc si se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Branza_la_cuptor.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:35:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cannelloni Ripieni

Ingrediente: 8 Cannelloni, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri parmezan ras, verdeata pentru ornat.

Pentru umplutura: 2 linguri unt, 300gr spanac taiat marunt, 125gr Ricotta, 2 linguri parmezan ras, 60gr sunca fiarta taiata marunt, sare, piper, 2 linguri frisca lichida, 2 oua.

Pentru sosul Béchamel: 2 linguri unt, 1 lingura faina, 200ml lapte, 2 foi de dafin, sare si piper.

Untul se topeste intr-o tigaie apoi se adauga spanacul si se caleste pentru 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga Ricotta, sunca, sare si piper. Se amesteca cu frisca lichida si cu ouale pana devine o pasta. Pastele se fierb cu ulei in apa cu sare, se lasa la stors si se pun deoparte.

Untul pentru sosul Béchamel se topeste intr-o tigaie. Se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele si foile de dafin apoi se lasa la fiert 5 minute. Se sareaza si se pipereaza apoi se ia de pe foc si se inlatura foile de dafin.

Umplutura se pune intr-un sprit si se umple pastele. Se toarna putin sos Béchamel intr-o forma pentru gratinat si apoi se aseaza cannelloni dupa care se toarna restul de sos Béchamel. Se presara parmezan si se tine la cuptor pentru 40-45 minute la 190°C. Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste cald.


[Bettyna attached the following image(s):]
Cannelloni_ripieni.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:40:21 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
cartofi Dauphin

25gr unt, 900gr cartofi fierti, 1 ceapa mare, 225gr branza Emmentaler razalita, sare, piper, 150ml frisca lichida.

Cartofii se taie felii subtiri. Ceapa se toaca foarte marunt. Cuptorul se incalzeste la 190°C. Se ia o forma pentru gratin cu capac si se unge cu unt apoi se pune un rand de cartofi.

Se pune un rand de branza si ceva ceapa, sare si piper si apoi se continua astfel pana se termina cartofii si branza. Se va inchide cu un strat de branza. La sfarsit se adauga frisca lichida, se lasa sa stea 2-3 minute apoi se dau la cuptor acoperiti pentru aproximativ o ora si jumatate. Se ia capacul jos si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.


[Bettyna attached the following image(s):]
Cartofi_Dauphin.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:41:01 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cartofi italienesti la cuptor

2 cartofi mari, 4 rosii mari fara seminte si fara coaja, 2 linguri pasta de rosii, 150ml supa de legume, 1 ardei mic galben taiat bucatele, 125gr ciuperci taiate in 4, 1 lingura busuioc tocat, sare, piper, 50gr branza rasa.

Cartofii se taie in 8 si se fierb in apa cu sare 15 minute. Se storc de apa si se pun intr-o forma pentru cuptor. Rosiile se taie marunt si se pun peste cartofi impreuna cu supa de legume si pasta de rosii.

Ardeiul, ciupercile si busuiocul se pun peste rosii si se presara sare si piper. Branza rasa se pune deasupra si se baga la cuptor la 190°C timp de 15-20 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
cartofi_italienesti_la_cuptor.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:41:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
macaroane cu 3 feluri de branza

600ml sos bechamel, 250gr macaroane, 1 lingurita ulei de masline, 1 ou, 150gr Pecorino proaspat ras, 1 lingura mustar boabe, 2 linguri arpagic tocat, sare, piper, 4 rosii taiate felii, 150gr branza cu unt, 6gr branza cu mucegai, 2 linguri seminte de floarea soarelui.

Macaroanele se pun la fiert cu apa cu sare si uleiul de masline apoi se strecoara si se pun intr-o forma pentru gratin. Oul se bate putin, se amesteca cu pecorino, mustar, arpagicul tocat, sare si piper si se amesteca cu sosul bechamel apoi se toarna peste macaroane. Se acopera cu un strat de rosii. Branza cu unt, branza cu mucegai si semintele se floarea soarelui se pun peste rosii apoi se baga la cuptor la 190°C pentru aproximativ 25-30 minute. Se orneaza cu arpagic proaspat si se serveste imediat.


[Bettyna attached the following image(s):]
Macaroane_cu_3_feluri_de_branza.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:42:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Mousacca de miel si cartofi

Ingrediente: 1 vanata mare taiata felii, 1 lingura ulei, 1 ceapa taiata marunt, 1 catel usturoi presat, 350gr carne de miel fara grasime, 250gr ciuperci taiate felii, 425gr rosii din doza taiate marunt si amestecate cu ceva verdeata, 150ml supa de legume, 2 linguri amidon, 2 linguri apa, 500gr cartofi fierti taiati felii, 2 oua, 125gr branza, 150gr iaurt, sare, piper, 60gr cascaval ras, salata verde ca si garnitura.


Feliile de vanata se sareaza pe o parte se lasa sa stea 10 minute apoi se sareaza si pe partea cealalta si dupa 10 minute se spala bine. Se incalzeste cuptorul la 190°C. ceapa si usturoiul se calesc in ulei timp de 3-4 minute, se adauga mielul si ciupercile si se mai lasa 5 minute dupa care se adauga si supa de legume si rosiile si se lasa sa fiarba 10 minute. Amidonul se amesteca cu apa si se amesteca cu carnea, se lasa pe foc pana se ingroasa compozitia.

Se pune jumatate din compozitie intr-o forma, apoi se pun feliile de vanata si se adauga si restul compozitiei, apoi se pun feliile de cartofi. Ouale se amesteca cu branza si iaurt, se adauga sare si piper si se toarna peste cartofi. Deasupra se presara cascaval se se baga la cuptor pentru 45 minute. Se orneaza cu patrunjel proapat si se serveste cu salata verde.


[Bettyna attached the following image(s):]
Mousacca_de_miel_si_cartofi.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:43:17 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
paste cu pui la cuptor

Ingrediente: 2 feniculi, 2 cepe rosii desfacute inele, 1 lingura suc de lamaie, 150gr ciuperci mici, 1 lingura ulei, sare, piper, 230gr paste de exemplu Penne, 60gr stafide, 250gr piept de pui taiat cubulete, 400gr branza fina de vaci amestecata cu ceva usturoi si verdeata, 150gr Mozzarella in felii subtiri, 2 linguri parmezan ras.

Feniculul se curata, se ia partea verde pentru ornat si apoi se taie felii subtiri. Ciupercile se taie in 4, si ceapa se stropeste cu sucul de lamaie. ceapa, feniculul, si ciupercile se dunstuiesc in ulei 4-5 minute, pana se inmoaie. Se pune sare si piper si se pun intr-un castron.

Pastele se fierb cu ulei in apa cu sare apoi se storc si se amesteca cu legumele. Se aduga stafidele si carnea de pui si apoi se adauga si branza de vaci. Se pune intr-o forma pentru gratinat, se acopera cu felii de Mozzarella si parmezan si se da la cuptor la 200°C timp de 20-25 minute. Se orneaza cu partea verde de la fenicul si se serveste cald.


[Bettyna attached the following image(s):]
Paste_cu_pui_la_cuptor.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 6:43:58 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Rigatoni cu ton

Ingrediente: 450 Rigatoni, 1 lingura ulei de masline, 200gr ton din doza, 225gr Ricotta, 125gr frisca, 225gr parmezan ras, sare, piper, 125gr rosii uscate in ulei apoi taiate fasii.

Se unge o forma pentru gratin cu unt. se pune pe foc apa cu sare la fiert. se adauga Rigatoni si se fierb cu ulei apoi se pun la stors. Tonul se amesteca cu Ricotta pana devine o pasta apoi se baga compozitia intr-un sprit, si se umplu Rigatoni. Se aseaza pastele in forma. Frisca se amesteca cu parmezanul, sare si piper si se toarna peste paste in forma. Se pun deasupra rosiile uscate in X-uri. Se baga la cuptor 20 minute la 200°C.


[Bettyna attached the following image(s):]
Rigatoni-cu-ton.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 9:03:11 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Muffins cu branza Cheddar

Ingrediente: 1 cana faina, 1 cana faina integrala, 2 lingurite praf de copt, 1 cana branza Cheddar rasa, 1 ou, 60gr unt moale, 180ml lapte, 2 lingurite mustar, branza Cheddar pentru pus deasupra.

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. 12 forme de muffins se ung cu ulei. faina se amesteca cu praful de copt si cu branza rasa. Se adauga oul, laptele si untul si se amesteca pana ce devine o compozitie omogena. La sfarsit se adauga si mustarul. Se ia cu o lingura cantitati egale si se pune aluatul in forme dar nu pana sus deoarece muffinsi vor mai creste in timp ce se coc. Se presara deasupra putin branza. Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute apoi se servesc calzi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Muffins_cu_branza_Cheddar.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 9:03:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Muffins cu malai

Ingrediente: 1 cana si jumatate faina, 1 cana faina de malai, jumatate lingurita sare, 4 lingurite praf de copt, putin zahar, 2 oua, 60ml ulei, 1 cana porumb fiert, 180ml lapte, 1 lingura patrunjel tocat.

Se preincalzeste cuptorul la 200°C apoi se ung bine 18 forme cu ulei. Faina se amesteca cu zahar, sare, faina de malai si praf de copt. Boabele de porumb fiert se fac piure apoi se amesteca cu ouale, uleiul si laptele. Se amesteca totul cu faina apoi patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu aluatul.
Se ia din aluat cu o lingura si se toarna in formele de muffins. Se coc aproximativ 10 minute apoi se servesc calzi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Muffins_cu_malai.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 9:04:32 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Muffins cu sunca si branza

Ingrediente: 1 cana si trei sfert de faina, 3 lingurite praf de copt, putin zahar, 1 cana cascaval ras, cateva felii de sunca, 1 ou, 180ml lapte, un sfert cana unt moale.

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. 12 forme de Muffins se ung cu ulei. Sunca se taie marunt . La final trebuie sa avem jumatate de cana sunca taiata. Oul se bate putin apoi se amesteca cu laptele si untul moale. Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul apoi se adauga cascavaul ras si sunca taiata. Se amesteca oul cu faina apoi se pune aluatul in forme. Se coace aproximativ 20-25 minute apoi se scot pe un gratar si se servesc cald sau rece.


[Bettyna attached the following image(s):]
Muffins_cu_sunca_si_branza.jpg.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 1:01:38 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Carne macinata si rosii la cuptor

Ingrediente: 350gr carne macinata de vitel, 1 ceapa mare taiata marunt, 1 lingurita verdeata de Provence uscata, 1 lingura faina, 300ml supa de vita, 1 lingura pasta de rosii, sare, piper, 2 rosii mari felii, 4 dovlecei taiati felii, 2 linguri amidon, 300ml lapte degresat, 150gr branza slaba in grasimi, 1 galbenus, 70gr parmezan ras.

Cuptorul se incalzeste la 190°C. carnea macinata si ceapa se prajesc la foc incet 4-5 minute apoi se adauga verdeata, faina, supa, pasta de rosii, sare si piper. Se lasa 30 minute sa fiarba la foc incet. Se pune intr-o forma apoi se pun un rand de rosii felii si apoi un rand de dovlecei felii.

Amidonul se amesteca cu putin lapte. Restul de lapte se pune pe foc sa fiarba, se adauga amidonul si se lasa 1-2 minute pe foc sa se ingroase. Se ia cratita de pe foc, se amesteca laptele cu branza si galbenusul apoi se adauga sare si piper. Se toarna acest sos peste legume si carnea macinata apoi se presara deasupra parmezan si se baga la cuptor pentru 25-30 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
Gratin_de_carne macinata_si_rosii.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 1:02:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cartofi cu 4 feluri de branza

Ingrediente: 900gr cartofi fierti in apa cu sare, taiati felii, 25gr unt, 1 ceapa rosie taiata in jumatate apoi desfacuta inele, 2 catei usturoi taiati marunt, 25gr faina, 600ml lapte, 400gr anghinare din doza, taiate pe jumatate, 150gr diverse legume taiate feliute, 125gr branza Guyere rasa, 125gr cascaval ras, 50gr Gorgonzola, 25gr parmezan ras, 225gr Tofu taiat felii, 2 linguri cimbru macinat, sare, piper, putin cimbru proaspat pentru pus deasupra.

Untul se topeste intr-o tigaie, ceapa si usturoiul se dunstuie in unt apoi se adauga faina, si putin cate putin laptele. Se reduce focul si se adauga anghinarele, legumele, jumatate din cantitatea de branzeturi si Tofu. Se adauga cimbrul macinat, sare si piper.

Se pune un rand de cartofi intr-o forma, apoi branza i legumele, inca o data cartofi si branza si legume si se continua tot asa pana se termina compozitia. Se presara deasupra restul de branzeturi si se baga la cuptor 30 minute la 200°C. Se orneaza cu cimbru proaspat si se serveste cald.


[Bettyna attached the following image(s):]
Cartofi_cu_patru_feluri_de_branza.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 1:03:07 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Conopida la cuptor

1 conopida, 2 linguri ulei, 25gr faina, 350ml lapte, 325gr porumb din doza, 2 linguri patrunjel tocat, 1 lingurita cimbru tocat, 140gr Emmentaler ras, sare, piper.
Pentru crusta: 50gr faina integrala, 25gr unt, 25gr fulgi de ovaz, 25gr migdale taiate marunt.

Cuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul se pune la incis intr-o tigaie, se adauga faina, se ia de pe foc si se adauga laptele si 150ml apa unde a fiert conopida. Se pune din nou pe foc si se lasa 3 minutepana ce sosul s-a ingrosat. Se ia de pe foc, se adauga, patrunjelul, porumbul si cimbrul apoi jumatate din cantitatea de branza si la sfarsit conopida. Se pune aceasta compozitie intr-o fortma pentru gratin. Pentru crusta faina si untul se amesteca bine, se adauga fulgii de ovaz apoi cu migdalele si cu branza si se pune peste conopida. Se baga la cuptor si se lasa 30 minute dupa care se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Conopida_gratinata.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.146 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.