|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Supa rece de rosii si portocale500ml supa de pui, 1 legatura verdeturi pentru supa, 2 foi de dafin, 1 lingura piper negru boabe, 750gr rosii, sare, putin praf de ghimbir, piper cayenne, 3 portocale mici, frunze de menta pentru ornat. Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore, din cand in cand se amesteca si se inlatura spuma. Rosiile se taie bucatele, supa se strecoara apoi se pun bucatile de rosii si se mai fierbe 30 minute. Se strecoara supa din nou apoi se adauga piperul cayenne, sare, ghimbirul si se lasa la racit. Se scoate sucul de la o portocala si se amesteca cu supa. Restul de portocale se taie felii si se curata de pielita. Se aseaza supa in farfurii, se pun cate 2-3 felii de portocala si se orneaza cu 2-3 frunze de menta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Ma bucur ca va plac. /
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
daca sunt gustoase normal ca ne plac
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
problema este alta. de la atata mancare buna o sa devenim gabarit depasit
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Nico reteta cu supa de rosii rece pot sa o incerc [-o< [-o< Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
ce tare
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
iar samsi cand intra pe forum o sterge englezeste
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
s-a speriat rau bietul om Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Lory wrote: s-a speriat rau bietul om Lasa ca-i trece /
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Nu ca-i de belea cu emoticoanele astea
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Supa crema de galbiori cu verdeataIngrediente: 1 kg oase de vita, 100gr praz, 100gr morcovi, 100gr radacina de patrunjel, 1/2 lingurita piper boabe, sare, 1 legatura si jumatate de patrunjel, 1 ceapa, 250gr galbiori proaspeti, 50gr cepe mici, 25gr unt, piper negru, 1/8L frisca lichida, 2 fire cimbru, jumatate legatura ceapa verde. De pe oase se face o supa cu un L si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si prazul se taie cubulete. Legumele se amesteca cu piperul boabe, sare, legatura de patrunjel si ceapa taiata in 2 cu tot cu coaja apoi se pune la fiert cu supa de oase pentru o ora si jumatate la foc incet. La sfarsit se trece totul printr-o sita. Galbiorii se curata, cepele mici se taie foarte marunt. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga galbiorii si cepele mici, sare si piper. 2/3 din galbiori se iau deoparte. Se pune ceva supa in cratita peste restul de ciuperci apoi se mixeaza foarte bine, se adauga restul de supa si frisca lichida. Se adauga restul de ciuperci si se fierbe inca 5-7 minute la foc mic dupa care se adauga sare si piper. Cimbrul se rupe de pe tulpina, patrunjelul se spala bine si se taie foarte marunt cu cimbrul si cu ceapa verde. Se pune verdeata in supa si se poate servi alaturi de crutoane.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Supa de melciIngrediente: 2 doze melci (200grgr), 30gr cepe mici, jumatate legatura patrunjel, jumatate legatura marar, 30gr unt, 1 catel usturoi, 1 lingurita faina, 400ml supa de vita, sare, piper, 1 galbenus, 1/8L frisca lichida. Melcii se scot din doza si se storc iar sucul se pastreaza. Verdeata si cepele mici se taie foarte marunt apoi se dunstuiesc in unt sau margarina, se adauga si usturoiul apoi melcii. Se amesteca bine apoi se adauga faina si se toarna supa de vita si sucul de melci din doza. Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic la sfarsit se adauga sare si piper. Galbenusul se amesteca cu frisca lichida si se toarna peste supa de melci dar se ia de pe foc. Se serveste in farfurii preincalzite.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cod pe pat de legumeIngrediente: 1 kg rosii, piper cayenne, sare, 750gr cartofi mici, 1kg cod (2 filet), 4 linguri suc de lamaie, piper negru, 100gr telina, 1 legatura patrunjel, 100gr radacina de patrunjuel, 100gr ceapa verde, 250gr cepe mici, 1 legatura busuioc, 10 linguri ulei de masline, putin unt sau margarina pentru uns forma. Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie in 4, se scot semintele si se amesteca cu piperul cayenne si sare. Cartofii se taie in 2 si se fierb 7 minute apoi se lasa la stors. Codul se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza apoi se lasa sa stea 30 minute. Telina se taie felii subtiri lungi de 5 cm, Radacina de patrunjel si ceapa verde se taie marunt, cepele mici se taie in 4. Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt. Cepele mici se dunstuiesc in 1 lingura ulei. Se ia o forma, se unge cu unt apoi se pun bucatile de ceapa. Telina cu radacina de patrunjel se calesc in 2 linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde si jumatate din verdeturi, se mai asa 2 minute pe foc apoi se adauga sare si piper. Unul dintre filet de cod se pune in forma peste ceapa calita, se adauga legumele apoi al doilea filet de cod. Deasupra se pun cartofii si rosiile si se stropeste cu 5 linguri ulei de masline. Se pune forma la cuptor la 200°C pentru 30 minute. Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie, se pune verdeata si la sfrasit se pune peste peste.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Paste cu peste500gr peste afumat, 600ml lapte, 2 linguri unt, 1 lingura faina, sare, piper, un varf cutit nucsoara macinata, 3 linguri frisca lichida, 1 lingura patrunjel, 2 oua fierte tari, 500gr Fusili, 1 lingura suc de lamaie, frunze de patrunjel pentru ornat. Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt. Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentru aproximativ 15 minute. Se ia lichidul deoparte si pestele se lasa in forma. Untul se topeste intr-o cratita. Se adauga faina si sucul din forma pus deoparte. Se adauga sare, piper si nucsoara. Ouale fierte se zdrobesc marunt, se amesteca cu frisca si cu patrunjelul tocat si se amesteca cu sosul. Se fierbe 2 minute. Se pune in alta cratita apa cu sare la fiert si se fierb pastele cu sucul de lamaie. Se storc si se pun peste peste. Se toarna sosul si se baga la cuptor pentru 10 minute. se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servi. Langa aceasta reteta se potrivesc foarte bine cartofi natur sau fierti in coaja cu patrunjel.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Sardine la cuptor1 lingura ulei de masline, 2 cepe mari, 3 catei usturoi, 2 dovlecei, 3 linguri cimbru proaspat taiat marunt, 8 filet de sardine, 100gr parmezan, 4 oua, 300ml lapte, sare si piper. Uleiul se incinge intr-o tigaie, ceapa se taie inele si usturoiul se toaca marunt apoi se calesc in ulei. Se adauga dovleceii taiati bucatele si se lasa 5 minute pe foc. 2 linguri de cimbru macinat se pun peste ceapa si se ia de pe foc. Jumatate din compozitia cu duvlecei se pun pe fundul unei forme de gratin. Se adauga sardinele si jumatate din cantitatea de parmezan. Se adauga restul compozitiei cu dovlecei si se presara restul de cimbru tocat. ouale se bat putin, se amesteca cu laptele, sare si piper si se toarna peste legume si peste. se presara parmezan si se baga la cuptor la 180°C pentru aproximativ 20-25 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |