|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Creveti cu paste la cuptorIngrediente: 225gr paste, 1 legatura ceapa verde, taiata inele, 175gr ciuperci felii, 1 lingura ulei, 400gr ton din doza, 175gr creveti mari, 2 linguri amidon, 425ml lapte degresat, sare, piper, 4 rosii taiate felii subtiri, 25gr pesmet, 25gr cascaval ras. Cuptorul se incalzeste la 190°C. Pastele se fierb. Din ceapa verde se ia putin si se pune deoparte, restul de ceapa se caleste in ulei pentru 4-5 minute. pastele se pun intr-un castron, se amesteca cu ceapa, ciupercile, tonul si crevetii apoi se sareaza si se pipereaza. Amidonul se amesteca cu ceva lapte, restul de lapte se incalzeste si apoi se adauga si amidonul. Se toarna acest sos peste pastesi se pune totul intr-o forma. Se pun rosiile felii peste paste, apoi pesmetul si cascavalul ras si se baga la cuptor 25-30 minute. Cand este gata se presara deasupra ceapa verde pusa deoparte apoi se serveste cu paine si salata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gratin crocant de cartofiIngrediente: 600gr cartofi fierti felii, 60gr unt, 180gr piept de pui fara piele, 2 catei ustutoi taiati marunt, 4 cepe verzi taiate marunt, 25gr faina, 150ml vin alb sec, 150gr Crème double, 225gr Brocoli buchetele, 75gr cascaval felii, 4 rosii mari felii, 225gr iaurt, 25gr fulgi de grau putin prajiti. Untul se topeste intr-o tigaie, apoi se adauga pieptul de pui si se prajeste pentru 5 minute. se adauga usturoiul, ceapa verde, se lasa la dunstuit 2 minute dupa care se adauga faina, vinul alb, Crème double, si se lasa pe foc sa fiarba 5 minute. Brocoli se opareste in apa fiarta apoi se lasa la stors. Jumatate din cartofi se pun pe fundul unei forme apoi se adauga jumatate de brocoli si se acopera cu rosii. Se adauga puiul cu sosul apoi se pun restul de legume. Se pune deasupra cascavalul felii, iaurtul si se presara fulgi de grau. Se baga la cuptor la 200°C si se lasa timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gratin cu peste si cartofiIngrediente: 900gr cartofi fierti, 60gr unt, 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate apoi desfacuta in inele, 50gr faina, 450ml lapte, 150gr Crème double, 225gr peste afumat taiat marunt, 1 ardei rosu taiat marunt, 125gr brocoli desfacut buchetele, sare, piper, 50gr parmezan ras. Cartofii fierti de taie felii, si se pune deoparte. Ceapa se caleste in untul topit, apoi se adauga faina, putin cate putin laptele, Crème double si se lasa sa fiarba. Jumatate din cartofi se pun intr-o forma. Pestele, brocoli si ardeiul se amesteca cu sosul si se lasa 10 minute pe foc dupa care se adauga sare si piper. Se pune peste cartofi, se adauga si restul cartofilor si se presara parmezan. se da la cuptor la 180°C timp de 30 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Lasagna cu curcanIngrediente: 9 foi lasagna, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie taiata marunt, 1 catel usturoi taiat marunt, 100gr ciuperci taiate felii, 350gr piept de curcan taiat cubulete, 150 ml vin rosu amesteca cu 100ml apa, 250gr rosii pasate, 1 lingurita zahar. Pentru sos Béchamel: 4 linguri unt, 3 linguri faina, 600ml lapte, 1 ou, 75gr parmezan ras, sare si piper. Foile de lasagne se fierb dupa instructiunile de pe pachet. ceapa si usturoiul se dunstuiesc 3 minute in uleiul de masline apoi se adauga si ciupercile, si carnea si se prajeste pana ce carnea capata o culoare aurie. Se stinge cu vin si se lasa la fiert 5 minute. se adauga rosiile, si se mai lasa 5 minute pe foc. pentru sosul Béchamel untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina, apoi putin cate putin laptele, pana se formeaza un sos. Se ia de pe foc, se adauga sare, piper si jumatate din cantitatea de parmezan. Se unge o forma cu ulei sau unt, se pun 3 foi de lasagne, apoi jumatate din compozitia cu carnea de curcan, se repeta, apoi se inchide cu 3 foi de lasagna. Se toarna sosul Béchamel, se presara parmezan si se baga la cuptor la 190°C timp de 30 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Lasagna cu pui si spanacIngrediente: 350gr spanac, taiat marunt, jumatate lingurita nucsoara macinata, sare, piper, 450gr carne de pui fiarta taiata cubulete, 4 foi de lasagna verde, jumatate lingura amidon, 430ml lapte degresat, 100gr parmezan ras. Pentru sosul de rosii: 400gr rosii din doza taiate cubulete, 1 ceapa taiata marunt, 1 catel usturoi taiat marunt, 150ml vin alb, 3 linguri pasta de rosii, 1 lingurita oregano uscat, sare si piper. Rosiile, ceapa, pasta de rosii, usturoiul, vinul si oregano se baga intr-o cratita si se fierb 20 minute apoi se adauga sare si piper. Spanacul se fierbe, se stoarce bine, apoi se pune pe fundul unei forme de gratinat, se presara nucsoara, sare si piper. carnea de pui se pune peste spanac apoi se adauga sosul de rosii si se pun foile de lasagna. Amidonul se amesteca cu ceva lapte, restul de lapte se incalzeste intr-o cratita. Amidonul se amesteca cu laptele si se invarte pana se ingroasa apoi se adauga sare si piper. Se toarna sosul peste lasagne, se presara parmezan si se baga la cuptor la 200°C pentru 25 minute. Se poate servi cu salata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Lasagna cu pui si ciuperciIngrediente: unt, 14 foi de lasagna fierte, 800ml sos Béchamel, 80gr parmezan. Pentru umplutura: 2 linguri ulei de masline, 2 catei usturoi taiati marunt, 1 ceapa mare taiata marunt, 250gr ciuperci taiate felii, 300gr carne de pui fara grasime, 80gr ficat de pui taiat marunt, 120gr sunca taiata marunt, 150ml vin Marsala, 300gr rosii din doza taiate marunt, 1 lingura busuioc tocat, 2 linguri pasta de rosii, sare si piper. Ceapa, usturoiul si ciupercile se calesc in uleiul de masline tip de 6 minute. carnea de pui se taie foarte marunt apoi se da prin masina de tocat carne. Se pun carnea, ficatul si sunca peste ceapa si se lasa pe foc 12 minute pana ce carnea este prajita. Vinul, rosiile si busuiocul se amesteca cu carnea de pui si se fierbe 4 minute, se adauga sare si piper si se lasa pe foc incet 30 minute, se amesteca bine si se mai lasa la fiert 15 minute. Intr-o forma unsa se pun foi de lasagna, umplutura cu carne, iarasi foi de lasagna si umplutura pana se termina compozitia astfel incat la sfarsit sa fie o foaie de lasagna. Se toarna sos Béchamel si la sfarsit se presara parmezan. Se baga la cuptor timp de 35 minute la 190°C.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
macaroane cu pui la cuptorIngrediente: 175gr macaroane, 2 linguri ulei vegetal, 1 ceapa taiata marunt, 3 felii sunca neafumata taiata marunt, 125gr ciuperci mici felii, 175gr carne de pui taiata bucatele, 175gr iaurt, sare, piper, 4 linguri susan, 80gr cascaval ras, patrunjel pentru ornat. Macaroanele se fierb in apa putin sarata, apoi se pun la stors dupa care se pun inapoi in cratita si se acopera. Ceapa se caleste in ulei apoi se adauga sunca si ciupercile. se lasa la calit 3-4 minute amestecandu-se incontinuu. Macaroanele se amesteca cu carnea de pui, iaurtul, sare si piper si la sfrasit cu legumele calite. 4 scoici mari (scoici jacobs), se ung cu ulei si inauntru se pune din compozitie pe fiecare scoica. Susanul se amesteca cu cascavalul si se presara peste carne. se baga la cuptor la 200°C pentru 4-5 minute. se servesc calde si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspete.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Role gratinate de sparanghel cu suncaIngrediente: 850gr sparanghel din borcan, 12 felii sunca presata. Pentru sosul de branza: 50gr unt, 50gr faina, 600ml lapte, 1 lingura mustar, 140gr cascaval ras, 150gr branza sarata rasa, putina nucsoara macinata, sare si piper. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Pentru sos untul se topeste intr-o cratita apoi se adauga faina, dupa un minut se ia de pe foc si se adauga putin cate putin laptele, se pune din nou cratita pe foc si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se adauga branza si mustarul. La sfarsit se pune si sare, piper si nucsoara. Se iau cateva bete de sparanghel si se formeaza role cu ajutorul suncii. Se pun intr-o forma apoi se aduga si sosul de branza. Se baga la cuptor pentru 20 minute. Se serveste cald.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Garnitura de varza rosieIngrediente: 1kg varza rosie, 1 ceapa mare, 3 mere, 60gr grasime de porc, 1 foaie de dafin, sare, 2 linguri otet, 125ml apa, 1 lingura faina, 2 linguri apa, 2 linguri jeleu de coacaze, zahar. Se ia varza rosie, se taie in patru apoi se taie fiecare bucata marunt. Ceapa si merele se taie bucatele. Ceapa se caleste in grasimea de porc apoi se adauga si varza, merele, foaia de dafin, sare, zahar, otetul, jeleul de coacaze si 125ml apa. Se lasa pe foc, intre timo se amesteca o lingura faina cu 2 linguri apa si se toarna peste varza. Este gata cand s-a fiert varza. In locul apei se poate folosi vin alb sau rosu.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cambula cu dovlecelPentru 4 portii: 4 fileuri de calcan, 1 legatura estragon, 2 legaturi marar, 2 lamai mici verzi, 1 catel usturoi, 1 lingurita mustar iute, 2-3 linguri ulei de masline, piper, sare, 150gr sunca, 160gr unt sau margarina, grasime pentru tava. Pestele se spala foarte bine din interior spre exterior, apoi se sterg cu un prosopel. Se taie pe ambele parti in forma de cruce de mai multe ori. Pentru marinata se spala estragonul si mararul si se taie foarte marunt. Se stoarce sucul de la lamai, usturoiul se da prin presa. Aceste ingrediente se amesteca cu uleiul de masilne, mustar, piper si sare. Pestele se pipereaza si se unge pe ambele parti cu marinata. Se lasa sa se marineze pentru 40 minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 20 minute la marinat. Pentru sos se taie sunca bucatele, si se dunstuie intr-o tigaie, se adauga untul se lasa putin pe foc dupa care se trage deoparte. Cuptorul se se incalzeste la 200°C, o tava se unge cu grasime. Intr-o tigaie se pune margarina si apoi se rumenesc pe fiecare parte bucatile de peste pana capata o culoare aurie. se ia cu grija pestele din tigaie si se pune cu partea mai inchisa la culoare in jos in tava. Se ia sosul de margarina din tigaie si se pune peste peste, se lasa la cuptor pentru 5-6 minute. Sunca se mai pune o data pe foc apoi se toarna peste pestele din farfurie. Garnitura de dovlecel 650gr dovlecel, 1 ceapa, 30gr unt, piper, sare si o legatura patrunjel. Dovlecelul si ceapa se curata si se spala apoi se taie cubulete. Ceapa se dunstuie in unt, apoi se adauga in tigaie si dovlecelul, se sareaza si se pipereaza apoi se lasa pe foc 5 minute. patrunjelul se toaca marunt si se pune peste dovlecel. Se serveste pe langa cambula. Dupa preferinte se pot servi alaturi si cartofii fierti in coaja si apoi curatati.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |