|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Daca vreodata veti avea nevoie de retete traduse din germana puteti apela la mine oricand. Deci sa incepem! Tort cu caise si lichior de caisePt blat: 100 g unt moale, 75 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 oua, 75 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 2-3 linguri liqor de caise. Pt unsul blatului: 1 lingura gem de caise, 2 linguri liqor de caise pt umplutura: 1 doza caise jumatati ( 240 g), 1 lingura gem caise, 1 pachet budinca vanilie, 75 ml liqor caise, 1 lngura zahar, 250 g smantana sau Creme fraiche, 180 g bilute de nuca ( ca si rafaello doar ca, cu nuca dar se poate si cu nuca simpla), 400 ml frisca, 1 lingura zahar pudra, 2 pachete intaritor frisca. Untul se freaca bine cu zaharul vanilat si cu zahar. se amesteca unul cate unul ouale. Faina cu praful de copt se amesteca cu untul dupa care se adauga si liqor-ul. se da la copt, cand e gata se scoate si sa lasa la racit. se amesteca dulceata cu liqorul si se unge blatul apoi i se pune un inel imprejur. Pt umplutura caise se lasa la scurs apoi se fac un piure impreuna cu dulceata si se pun intr-o cratita. Budinca se amesteca cu liqorul si cu zaharul apoi se pun peste pireu si se lasa putin la fiert amestecand incontinuu. Cand e gata se amesteca cu smantana apoi se pune totul peste blat. Se lasa la racit cca. 2 ore. 6 bile de nuca se sparg ( se poate si cu nuca macinata amestecata cu putin zahar si ff putin prajita) si se amesteca cu frisca amestecata cu intaritorul si zaharul pudra si facuta spuma dupa care se pune peste crema. Se orneaza dupa gust si preferinte.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tortulete SambucaIngrediente pentru aluat: 125gr faina, 1 lingurita plina cacao, 2 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 zahar vanilat, 3 oua, 125gr unt moale, 50gr cicocolata Mokka. Pentru crema: 2 paharele tuica sau lichior de Sambuca (lichior de anison), 1 lingurita plina cafea solubila, 2 pachete praf pentru crema de frisca cu caramel (paradies), 400ml lapte, 1 lingurita cacao, boabe de cafea din ciocolata. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se pun in forme pentru tortulete unse si infainate si apoi se dau la cuptor la 200°C pentru 15 minute. Se scot afara, se lasa la racit si se scot din forme. Se prepara crema Paradies cu lapte, se amesteca cu lichiorul sambuca si cu cafeaua solubila, apoi se pun cu un cornet peste tortulete. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea din ciocolata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Zuccotto600gr Creme Double, 2 linguri zahar pudra, 60gr alune taiate si prajite, 225gr cirese taiate in jumatate, 120gr ciocolata amaruie taiata marunt, 2 blaturi de biscuit de ciocolata (de cca. 20cm), 4 linguri coniac, 4 linguri Amaretto, 2 linguri zahar pudra si 2 linguri cacao pentru decor. Creme Double se bate cu zaharul pana se formeaza o spuma. se adauga alunele, ciresele si ciocolata. Se acopera cu o hartie de celofan si se baga la frigider. Dintr-un blat se taie triunghiuri astfe incat sa incapa intr-un castron cu forma de cupola. se amesteca bauturile si se insiropeaza blatul. Se adauga crema pete triunghiuri apoi se acopera cu celalalt blat. Se acopera cu folie si se baga la rece cel putin 2 ore. Se scoate afara, se intoarce invers pe o farfurie, se pudreaza cu cacao si cu zahar pudra si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort Rafaello cu caisePt blat: 200 g nuca macinata, 350 g unt sau margarina, 200 g zahar, 5 oua, 250 g faina, 2 lingurite rase praf de copt, 2 linguri gem de caise. Pt umplutura: 7 foi gelatina, 1 doza gem caise ( 240 g), 1 doza mandarine ( 175 g), 100 ml suc de fructe, 250 ml frisca. Pt acoperit: 3 foi gelatina, 400 ml frisca, 1 lingura zahar. nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga untul si nuca macinata. Totul se pune intr-o forma si se da la copt. cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Blatul se taie o data si se unge cu gem de caise. Dn blatul de sus se taie un cerc de 20 cm si se pune pe margini. Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. caisele si mandarinele se lasya la scurs iar sucul se pune deoparte. fructele s fac piuree dupa care se amesteca cu sucul de fructe. Gelatina se incalzeste si se mstec cu piure-ul. Frisca se bate bine si se amesteca cu frcutele. se ia 3 lnguri de crema si se pun deoparte. se toarna crema peste blatul de jos apoi pe langa crema se pune cercul taiat si sus peste crema se pune partea mai mica ( cercul din interior) de la blatul de sus. se acopera cu frisca batuta cu zahar si amestecata cu gelatina dpa care se orneaza cu cocos, rafaello si frisca.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Excelent! Ce bine suna si arata retetele. Trebuie incercate!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mersi Vero Tort After EightIngrediente: Pt. pregatirea de frisca cu menta: 2 pachete ciocolata After Eight, 700 ml frisca. Pt. aluat: 100 g ciocolata amaruie, 80 g unt moale sau margarina, 80 g zahar, 5 galbenuse, 1 lingura rom, 200 g migdale macinate, 1 lingurita rasa Dr. Oetker Bakin, 5 albuse. Mai aveti nevoie de : 2 pachete Dr. Oetker intaritor frisca. Pt. decorat: 100 ml frisca, cacao. Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight (se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se rade. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga unul cate unul galbenusurile apoi romul. Ciocolata se amesteca cu migdalele si praful de copt. Albudurile se bat spuma si se adauga o data jumatate apoi cealalta jumatate. Aluatul se pune intr-o forma de 28 cm cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180°C, cca 25 minute. Apoi se scoate blatul se lasa la racit si se scoate din forma. Frisca de menta se imparte in doua si fiecare se amesteca cu cate 1 pachet intaritor. Crema se pune peste blat, sus foarte putin aratand ca o cupola. Pt impodobit se bate frisca, se pune in sprit, cu forma de stea si se orneaza tortul. Se poate presara cacao deasupra si cele 8 bucati de ciocolata ramase se taie in doua (triunghi) si se folosesc ca ornament. Se serveste rece.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort AidaPt. umplutura: 125 ml frisca, 300 g ciocolata amaruie, 1 pachet zahar vanilat, 2 linguri liqor de portocale (se poate si fara). Pt aluatul cu nuca: 2 oua, 2 linguri apa calda, 75 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 50 g faina, 50 g intaritor, jumatate lingurita praf de copt, 25 g nuci macinate. Pt aluatul cu ciocolata: 2 oua, 2 linguri apa calda, 1 pachet zahar vanilat, 50 g faina, 50 g amidon, 1/2 lingurita praf de copt, 30 g ciocolata amaruie. Mai aveti nevoie de: 200 g ciocolata amaruie, 1 lingura ulei. Pt. decorat: 50 g ciocolata cu lapte, 50 g ciocolata amaruie si 50 g ciocolata alba. Pt umplutura frisca se incalzeste intr-o cratita. Ciocolata se taie bucatele si se topeste. Zaharul vanilat se amesteca cu liqorul. Se amesteca pana devine o compozitie cremoasa. Crema se pune intr-un bol si se lasa la racit (cel mai ideal peste noapte). Pt biscuitul din nuca ouale si apa se amesteca pana se face spuma. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat si se adauga spumei. Faina cu amidonul si praful de copt se amesteca si se adauga cremei de oua. La sfarsit se adauga nuca. Se pune in forma de 26 cm, cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180°C cca 25 minute. Biscuitele de ciocolata se prepara ca biscuitele de nuca. Cand e gata se ia imediat din forma si se lasa sa se raceasca. Crema de ciocolata rece se amesteca bine. Se pune pe un platou un biscuite din nuca se unge cu crema, apoi se pune un biscuite de ciocolata, iar se unde, se pune iar un biscuite de nuca, crema, biscuite ciocolata. Se lasa putin la rece. Peste biscuite se pune urmatoarea compozitie: cele 200 g de ciocoata amaruie se rupe si se pune in uleiul incalzit apoi se unge biscuitele si se asteapta pana ciocolata se intareste. Se orneaza cu cele 3 sortimente de ciocolata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort Ali BabaPt. aluatul cu drojdie: 125 ml lapte, 25 g unt, 300 g faina, 1 pachet drojdie uscata, 50 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, putina sare, 1 ou. Pt Umplutura 1: 50 g unt, 40 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingurita miere, 2 linguri frisca, 75 g susan. Pt umplutura 2: 4 smochine, 1 pachet budinca Bourbon-vanilie, 50 g zahar, 300 ml lapte, 180 ml frisca, 1 pachet intaritor. Pt ornat: caise, frisca, dupa preferinte. Pt aluat laptele se incalzeste si i se adauga untul. Faina se amesteca cu drojdia. Zaharul, zharul vanilat, sarea, oul si laptele cu unt se adauga fainii. Se amesteca bine pana devine un aluat. Se lasa aluatul la un loc caldut pana ce creste. Pt umplutura 1 untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea si frisca se amesteca la foc micut apoi 1 minut se asa sa fiarba. Se adauga susanul. Se lasa putin la racit. Aluatul se pune intr-o forma de 26 cm. se intinde aluatul si pe marginile formei si se impunge ici-colo cu furculita. Umplutura se pune deasupra si se lasa din aluat pe margini cca 1 cm. se baga la cuptor la 180°C cca 25 minute. Cand e gata se scoate din forma si se lasa la racit. Pt umplutura smochinele se spala, se lasa la stors, si se taie bucatele mici. Se prepara budinca cu zaharul si cu laptele, apoi se pune intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic ca sa nu primeasca coaja si se lasa la racit. Blatul se imparte in doua si cel de sus se taie in 12 bucati. Cealalta jumatae se pune pe un platou peste care se vor pune bucatelele de smochine. Frisca se bate , se pune intaritorul dupa care se pune intr-un sprit cca 3-4 linguri si se umple golurile dintre fructe.Budinca se amesteca cu frisca si se pune deasupra tortului apoi peste budinca se pun bucatile de blat taiate. Se orneaza dupa preferinte.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort Amaretti cu prunePt blatul de jos: 50 g amaretti, 100 g biscuiti, 125 g unt. Pt crema cu iaurt si branza: 5 foi gelatina, 300 g iaurt cu vanilie, 200 g branza de vaci fina, sucul de la o lamaie, 50 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 250 ml frisca. Pt umplutura: 750 g prune, 2 pachete gelatina, 250 ml suc de mere, 250 ml apa, 30 g zahar. Pt blatul de jos se pregateste o forma de 26 cm, cu hartie de copt, sau direct un platou pt torturi. Amaretti se amesteca cu biscuitii si untul topit. Aluatul se pune pe platou, sau in forma apasand bine cu lingura si se pune putin la racit. Pt crema cu iaurt, gelatina se inmoaie, iaurtul se amesteca cu branza, sucul de lamaie, zaharul si vanilia. Gelatina se incalzeste si se adauga continutului cu iaurt. Frisca se bate bine si se amesteca compozitiei. Crema se intinde peste blat si se lasa la racit cca 2-3 ore. Prunele se spala, se curata de oase si se taie in patru. se pun pestetort in forma de cupola dupa care se pune gelatina peste ele. Tortul se poate servi cu frunze de menta.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort Amicelli cu ciresePentru aluat: 100gr faina, 3 lingurite rase praf de copt, 100gr nuci macinate, 100gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 3 oua, 100gr unt sau margarina. Pentru umplutura: 250gr cirese, 3 foi gelatina, 1 pachet ciocolata Amicelli, 300gr iaurt cu vanilie, 400ml frisca. Pentru aluat faina se amesteca cu praful de copt apoi se adauga restul ingredientelor si se pune intr-o forma cu diametrul de 26cm dupa care se da la cuptor 25 minute la 180°C. Se scoate blatul afara, se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Ciresele se spala, se pun la stors si se scot samburii. Blatul se pune in forma, se adauga peretii detasabili si ciresele se pun peste blat. Gelatina se prepara dupa instructiunile de pe plic. 10 bucati Amicelli se pun in congelator apoi se taie bucatele. Gelatina se pune la incazit pe foc, se adauga iaurtul si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma, se amesteca cu zaharul vanilat, se pune putin in sprit sau cornet si restul se amesteca cu iaurtul si bucatile de Amicelli. Crema se pune peste cirese, se da la frigider 2-3 ore, se orneaza cu frisca din sprit si bucatele de Amicelli si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort BackgammonPt blat: 200 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, 125 ml ulei, 150 ml limonada de portocale, 250 g faina, 3 lingurite rase praf de copt. Pt umplutura: 5 foi gelatina, 400 g branza de vaci fina, 200 ml suc de portocale, 50 g zahar. Pt ornat: 75 g ciocolata alba, 50 Mikado ( sunt niste bete lungi ca si sticks-urile imbracate in ciocolata), cateva praline, ciocolata razalita alba si neagra. Pt blat zaharul, zaharul vanilat si ouale se amesteca bine apoi se adauga uleiul si limonada de portocale. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se amesteca cu ouale. se pune ntr-o forma de 24 x 37 cm si se da la cuptor. cand e gata se lasa la racit. Gelatina se inmoaie. branza cu sucul de portocale si zaharul se amesteca bine apoi se adauga gelatina incalzita apoi se pune totul peste blat. Se orneaza ca in poza.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort BaileysPt blat: 50 g ciocolata amaruie, 4 oua, 150 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 100 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 150 g nuca macinata. Pt umplutura: 1 pachet gelatina, 4 linguri apa rece, 200 ml Baileys, 600 ml frisca, 20 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 50-75 ml Baileys, 50 g nuca taiata bucatele si putin prajita. Ciocolata se taie bucatele. ouale se bat spuma apoi se amesteca cu zaharul si cu zaharul vanilat. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi cu spuma de oua apo cu nuca si cu ciocolata. Se pune intr-o forma si se da l copt. cand e gata se lasa la racit. Blatul se taie de doua ori. Gelatina se prepara dupa instructiuni apoi se incalzeste la foc mic dupa care se amesteca cu liqorul Baileys. Frisca cu zahar si cu zahar vanilat se bate bine apoi se amesteca cu gelatina. Crema se imparte in trei , blaturile se insiropaza cu cei 50 ml liqor apoi se pune crema peste primul blat, apoi blat, crema, blat si crema. se orneaza cu bucatele de nuca dupa preferinte.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ce de torturi Bettyna. Toate arata super si cred ca sunt si gustoase.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Tu pe care le-ai incercat?
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tortul Amicelli cu cirese l-am incercat si este si foarte bun. O sa mai pun retete destule. Nu le-am facut pe toate dar mai am cateva incercate.
O intrebare: Sa pun tot aici si retetele traduse cu felul I sau sa fac alt topic separat?
Ca atunci poate un moderator sau admin va schimba titlul in "Retete Dulciuri traduse..."
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
fa alt topic cu mancare si astea vor fi cele dulci!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
ok, multumesc.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cerculete cu ananasIngrediente: 120gr faina, 2 lingurite rase cacao, 2 lingurite rase praf de copt, 100gr zahar, 1 zahar vanilat, 75gr cocos, 2 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri suc de ananas din doza. Mai aveti nevoie de: 1 doza ananas felii (fara suc 260gr), 25gr cocos, 75 gr ciocolata amaruie pentru ornat. Feliile de ananas se scot din doza si se lasa la stors. Se iau 4 linguri de suc de ananas si se pun deoparte. Ananasul se sterge cu un servetel de bucatariesi se da prin cocos apoi se pune intr-o tava cu hartie pergament. Pentru aluat faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt, zaharul vanilat, zaharul, cocosul, ouale, uleiul si sucul de ananas. Se ia cu lingura din aluat si se pune peste feliile de anansas in tava. Se baga la cuptor la 200°C pentru 20 minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi cercurile de ananas se intorc invers si se orneaza cu ciocolata amruie topita. Cand glazura s-a intarit se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu agrise1 doza agrise (390gr), 105gr fursecuri cu lamaie, 150gr faina integrala, 250gr faina alba, 4 lingurite rase praf de copt, 200gr zahar, putina sare, 4 oua, 250gr unt, 150gr iaurt cu miere, 100gr migdale macinate, 50gr migdale taiate marunt, 2 linguri zahar, 30gr unt. Agrisele se pun la stors. Se iau aproximativ 40gr fursecuri deoparte. Restul de fursecuri se pun intr-un prosop de bucatarie si se faramiteaza. Faina integrala se amesteca cu faina alba apoi cu praful de copt si cu zaharul, fursecurile zdrobite, sarea, ouale, untul si iaurtul cu miere. Se amesteca foarte bine apoi se aauga jumatate din cantitatea de agrise. Se pune aluatul in forma de chec. Cele 40gr de fursecuri se rup bucatele mici si se amesteca cu restul de agrise, migdalele si zaharul apoi se presara peste aluat. Se baga la cuptor 60-70 minute la 180°C. Se scoate afara si dupa ce se raceste se poate taia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Inghetata din ciocolata alba2 linguri zahar, 5 linguri apa, 300gr ciocolata alba, 3 oua, 300gr frisca. Intr-o forma in care se va pune inghetata se pune folie de aluminiu sau celofan si se intinde foarte bine. Zaharul se pune pe foc cu apa si se amesteca pana se topeste. Se lasa pe foc pana da 1-2 clocote si se ia deoparte. Ciocolata se rupe bucatele si se baga in sirop, se amesteca pana se topeste. Galbenusul se amesteca cu ciocolata si se lasa sa se raceasca. Frisca si albusul se bat spuma si se amesteca cu ciocolata. Se baga la congelator peste noapte si a doua zi se poate servi cu o capsuna taiata in doua.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |