|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort campariIngrediente: 100gr ciocolata alba crisp, 1 plic guss (praf pentru jeleu) alb, 200ml suc de portocale, 50ml campari, 2 linguri zahar, 25gr fistic taiat marunt. Pentru blat:100gr ciocolata alba crisp, 150gr faina, 50gr amidon, 3 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 zahar vanilat, 3 oua, 175gr unt moale, 6 linguri lapte. Pentru crema: 4 foi gelatina alba, 2 lingurite suc de lamaie, 1 lingurita coaja de portocala rasa, 125ml suc de portocale, 4 linguri campari, 400gr branza fina de vaci, 75gr zahar pudra. Pentru blat ciocolata se taie foarte marunt. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt, apoi se adauga restul ingredientelor. Se pune aluatul intr-o tava de tarta si se da la cuptor la 180°C pentru 30 minute. Se scoate din forma dupa 10 minute si se lasa la racit. Din praful de jeleu, suc de portocale, campari si zahar se prepara un jeleu care se intinde peste blat. Pentru crema gelatina se prepara dupa instructiunile de pe plic. Sucul de lamaie, coaja si sucul de portocale se pun pe foc sa se incalzeasca, dar nu se fierbe apoi se adauga gelatina sa se topeasca. Se adauga Campari, branza si zaharul pudra apoi se lasa putin la racit. Cu o lingura udata in apa rece se fac aproximativ 12 galuste din crema si se aranjeaza frumos peste blat. restul de crema se aranjeaza frumos dupa imaginatie in mijlocul galustelor. Inainte de servire se orneaza cu fistic.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu banane, cocos si branzaIngrediente: 300g biscuiti de cacao, 50g unt, 350g branza proaspata, 75g zahar, 50g coco, 2 linguri liqor de cocos, 2 banane, 125g ciocolata amaruie, 1 pachet gelatina, 3 linguri apa, 150g frisca. 1 banana, suc de lamaie, si glazura de ciocolata. Biscuitii de rup bucatele mici, si se amesteca bine cu untul. Compozitia se pune intr-o forma (20 cm) si se apasa bine. Branza si zaharul se amesteca bine, si apoi se adauga liqor-ul de cocos si cocosul. Bananele ( si ele sub forma de pasta...adica se rup si se amesteca pana ajung ca o pasta) se amesteca cu branza, si se mai adauga ciocolata amaruie (facuta bucatele). Gelatina seprepara in apa si se amesteca cu compozitia de mai sus dupa care se adauga si frisca bine batuta. Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se pune la frigider pana cand crema se intareste (cat sa nu curga).
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Budinca de cocos si oua4 galbenusuri, putin zahar cristale, 80gr unt, 500ml lapte, 1 pachet zahar vanilat, 200gr cocos, zahar pudra. Galbenusurile se amesteca cu zaharul cristale in mixer pana se formeaza o spuma. Se adauga untul, laptele, zaharul vanilat si cocosul si apoi se omogenizeaza. Se pune compozitia in cateva forme care se pot inchide cu un capac si se baga la cuptor la 240°C timp de 40 minute. Se scot afara si se lasa sa se raceasca. Se presara zahar pudra si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Budinca Toscana1 lingura unt, 80gr diverse fructe uscate, 250gr Ricotta, 3 galbenusuri, 50gr zahar, 1 lingurita scortisoara, coaja rasa de la o portocala, fasii de caoaja de portocala pentru decor, Creme Fraiche pentru servit. Se ung cu unt 4 forme mici pentru cuptor. Fructele uscate se pun intr-un castron si se acopera cu apa calduta apoi se lasa 10 minute la inmuiat. Ricotta se amesteca cu galbenusurile, se adauga zahar, scortisoara si coaja rasa de portocale apoi se amesteca bine. Fructele uscate se pun la stors apoi se amesteca cu branza Ricotta. Aceasta compozitie se pune in cele 4 forme pentru cuptor si se pun timp de 15 minute la 180°C. Se orneaza cu coaja de portocala si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Crema Kir RoyalIngrediente: 6 foi gelatina alba, 6 galbenusuri, 50 gr zahar pudra, 2 linguri suc de lamaie, 4 linguri lichior de coacaze negre, 250 ml vin spumos sec, 250 ml frisca lichida, 1-2 lingurite amidon, 250ml nectar de coacaze rosii, 300 gr fructe rosii ( sau de padure) inghetate. Gelatina se lasa in apa rece sa se umfle. Galbenusurile, zaharul pudra si sucul de lamaie se freaca spumos. Se adauga si lichiorul. Gelatina se pune pe foc sa se topeasca apoi se adauga putin cate putin vinul spumos. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dar nu pana se intareste. Frisca se bate foarte tare si se amesteca cu gelatina si vinul spumos. Se pune aceasta crema la frigider pentru cel putin doua ore sau cel mai bine peste noapte. Amidonul se amesteca cu 3 linguri de nectar. Restul nectarului se pune pe foc, se adauga si compozitia cu amidon, apoi si fructele inghetate. cand incepe se fiarba se ia de pe foc si se lasa la racit pana la servire. Se pregateste farfuria cu acest compot si crema din frigider. Se poate orna cu o frunza de lamai.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Crema si sos de maracujaIngrediente: 1 kg maracuja, 6 foi gelatina alba, 2 vanilii, 3 galbenusuri, 100gr zahar, 150gr zahar pudra, 4cl vin alb sec, 250ml frisca lichida, 500gr branza fina de vaci. Maracuja se injumatatesc si se scoate fructul cu o lingurita. Jumatate din cantitate se trece printr-o sita si se pastreaza sucul. Gelatina se inmoaie in apa rece, se ia o vanilie, se scoate miezul. Galbenusurile, zaharul si vanilia se mixeaza spumos pentru 5 minute apoi se adauga si sucul de maracuja. Gelatina se pune la incalzit apoi se amesteca cu crema si se lasa putin la racit. Intre timp pentru sos restul de maracuja se pune intr-o cratita imprteuna cu miezul de la a doua vanilie, se adauga si vinul alb si zaharul pudra. Se lasa pe foc 10 minute apoi se lasa la racit. Frisca se bate bine, se amesteca cu crema si se pune la rece o ora si jumatate. cand este gata se serveste cu sosul de Maracuja.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Crema de cafea4 galbenusuri, 140gr zahar, 200gr unt, 4 linguri esenta de cafea, 1 lingura de rom, 1 pachet zahar vanilat. Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu varf de cafea naturala macinata si o lingura cu varf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri pentru oua intregi. In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi. Daca crema fiarta a fost prea calda, cand s-a amestecat cu untul si acesta s-a topit, compozitia se bate putin cu apa rece, pana cand crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate branzi untul, si atunci lighenasul trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia. Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema). Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramane o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o folie de celofan.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Desert cu iaurt si piure de zmeura250gr coacaze negre, 250gr coacaze rosii, 8 foi gelatina, 120gr zahar pudra, 3 galbenusuri, 2 lingurite suc coaja rasa de lamaie, 4 pahare iaurt (600gr), 1/8L frisca lichida, 375gr zmeura, 50gr zahar cu gelatina. se ia o forma patrata sau dreptunghiulara si se pune o folie de celofan in ea. Forma se baga la congelator. gelatina se inmoaie in apa rece. galbenusurile se freaca spuma cu zaharul apoi se adauga sucul si coaja de lamaie si iaurtul. Gelatina se topeste pe foc si se amesteca cu iaurtul. Se lasa deoparte pana incepe sa se intareasca. Frisca se bate spuma. Coacazele se amesteca cu crema apoi se adauga si frisca batuta spuma, se pune in forma si se lasa la rece cel putin 4 ore. 250gr zmeura se trece printr-o sita, se amesteca cu zaharul cu gelatina si se pune la fiert dupa care se lasa la racit. inainte de servire crema intarita se taie felii si se pune in farfurii. Langa felie se pune putin piure de zmeura. Pentru ornat se folosesc zahar pudra si fructe.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Desert de capsuni cu coacaze600gr coacaze rosii, 150gr zahar, 1/8L vin de trandafiri, 3 foi gelatina rosie. Pentru bezea: 100gr zahar pudra, 1 albus, 1 lingurita suc de lamaie, 3 picaturi colorant alimentar rosu. Pentru sos: 1/4L frisca lichida, 40gr zahar, 2 vanilii, 3 galbenusuri. Mai avem nevoie de: 250gr capsuni, 40gr zahar, 150gr coacaze rosii, 2 linguri lichior de capsuni, 4 bile sorbet de cassis. Coacazele rosii se fierb in vinul de trandafiri si zahar apoi se strecoara. gelatina se inmoaie, se masoara 1/4L suc de coacaze si se pune la incalzit apoi se va topi gelatina in el. Acest jeleu se pune in 4 forme si se lasa sa se raceasca. Albusul se bate spuma tare cu zaharul pudra si sucul de lamaie, la urma se va adauga si colorantul. Din spuma de albus se coc bezele in forma de inimioara la 100°C apoi se lasa la uscat o ora si jumatate. pentru sos se amesteca toate ingredientele apoi se pun pe foc incet sa se incalzeasca, dar atentie sa nu fiarba, dupa care se lasa la racit. Peste capsunile taiate in 4 se presara 20gr zahar si se stropesc cu restul de suc de coacaze ramas de la jeleu. Coacazele rosii se stropesc cu lichior si restul de zahar. Se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
te-ai pus pe capul nostru cu dulciurile
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
pai da, cand suntem in pana de idei sa avem de unde alege.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
eu zic ca mai bine venim la tine
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
eeee, de le-as fi facut eu toate astea bine ar fi fost, dar sunt numai scanate. Veniti cu draga inima!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
pai le faci pentru noi
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort Banana SplitPt blat: 100 g faina, 2 lingurite rase praf de copt, 100 g nuca macinata, 150 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, 150 g unt sau margarina. Pt umplutura: 6 foi gelatina, 300 ml lapte cu banane ( sau lapte cu aroma de banane, exista la plic praful acela pt copii care se pune in lapte cu diferite arome, ca si cacao Kabba), 2 banane, 500 ml frisca, 1 pachet zahar vanilat, 50 g ciocolata rasa. Pt blat faina se amesteca cu praful de copt si se adauga si restul ingredientelor, apoi se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se pune intr-o forma de 26 cm, si se pune la cuptor la 180?C cca. 25 minute. Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune pe o forma cu un inel imprejur. Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. bananele se taie felii si se pun peste blat, lasandu-se marginile libere. Gelatina se incalzeste intr-o craticioara si se amesteca cu laptele cu aroma de banane. Frisca se amesteca cu zaharul vanilat si se bate spuma. se a deoparte frisca pentru ornat apoi restul se amesteca cu laptele cu gelatina si cu ciocolata rasa dupa care se pune peste bananele de pe blat. se poate orna cu frsca si cu jeleuri de banane sau dupa preferinte.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu ananas si branzaPentru blat: 100gr faina, 25gr amidon, 3 lingurite praf de copt, 125gr zahar, 1 zahar vanilat, putina sare, 3 oua, 125gr unt sau margarina. Pentru crema: 6 foi gelatina, 400gr branza fina de vaci, 150gr zahar, 1-2 linguri coaja de lamaie rasa, 2 linguri suc de lamaie, 430gr ananas din doza, 500ml frisca. Faina se amesteca cu praful de copt apoi cu zahar, zahar vanilat, unt si restul ingredientelor pentru blat. Se pune intr-o forma cu diametrul de 26cm apoi se da la cuptor 25-30 minute la 180°C. se scoate afara si se lasa la racit. Gelatina se pune sa se inmoaie. Branza se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Se adauga ananasul dat prin mixer si sucul de ananas. Gelatina se pune pe foc apoi se amesteca cu branza. Frisca se bate spuma si se amesteca cu branza. Se toarna crema peste tort, se pune la rece 2 ore apoi se ia inelul jos si se orneaza cu cocos prajit si bucatele de ananas.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu banane FloridaPt blat:200 g cocos, 200 g unt sau margarina, 200 g zahar, 7 oua, coaja de lamaie rasa, 50 g faina, 1 lngurita rasa praf de copt, 1 lingurita rasa scortisoara, 1 pachet budinca vanilie, 1 lingura rom, 100 g migdale macinate, 100 g ciocolata rasa, 3 banane mici, 2 linguri suc de lamaie. Pt uns blatul: gem de ananas Pt ornat: prajiturele cu migdale (pt margini), frisca, cocos, ciocolata. Untul se freaca bine cu zaharul apo se adauga ouale unul cate unul apoi se adauga si coaja de lamaie. Faina cu praful de copt, scortisoara si praful de budinca se amesteca bine apoi se adauga romul. Migdalele se amesteca cu ciocolata rasa apoi se amesteca cu faina. Bananelese curata de coaja si se taie bucatele mici, se amesteca cu sucul de lamaie si cu cocosul apoi cu compozitia cu faina. Se pune la cuptor intr-o forma de 26 cm la 180°C cca 50 minute. Blatul se taie de doua ori. intre blaturi se pune gem de ananas si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu banane si fursecuriPt fursecuri: 200 g cocos, 4 albusuri, 200 g zahar, 1 varf cutit scortisoara, 2 picaturi aroma de migdale. Pt umplutura: 100 g ciocolata amaruie, 2 pachete gelatina, 140 ml apa, 400 ml frisca, 2 pachete zahar vanilat, 2 pachete praf crema de banane ( paradies), 400 ml lapte, 2 banane. Pt fursecuri cocosul se prajeste putin si apoi se lasa la racit. Se ia o forma de 26 cm si se pune hartie cerata. albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul, scortisoara si aroma de migdale apoi cocosul. Se ia circa trei sferturi din masa de fursecuri si se pune in sprit si se fac fursecuri in forma apoi se da la cuptor la 140?C cca. 25 minute. restul de aluat pt fursecuri se pune in sprit si se fac alte fursecuri foarte apropiate, ca o podea pt tort. care se coace cca. 20 minute. se pune pe o tava dupa ce s-a racit. Pt umplutura ciocolata se topeste si se ia trei sferturi din ea cu care se unge blatul, cu restul se orneaza fursecurile. Gelatina se prepara cu apa . frisca cu vanilia si zaharul se bate spuma. praful pt crema de banane se amesteca bine cu laptele pana se face o crema apoi se amesteca cu frisca si cu gelatina. Se pune o "foaie" de banane peste blatul uns cu ciocolata apoi se pune crema peste care se aseaza fursecurile.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu cicolata si bezea225gr fursecuri integrale, 50gr unt, 3 galbenusuri, 50gr zahar, 4 linguri amidon, 600ml lapte, 100gr ciocolata amaruie topita, 2 albusuri, 100gr zahar, 3 picaturi aroma de vanilie. Fursecurile se sparg marunt si se amesteca cu 50gr unt. Acest amestec se pun pe fundeul unei forme cu diametrul de 26cm. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, si amidonul, daca este prea tare se adauga putin lapte. laptele se incalzeste si se amesteca cu ouale. Se toarna intr-o cratita si se incalzeste invartindu-se incontinuu pana ce s-a ingrosat. Se toarna peste blatul din biscuiti din forma. Albusurile se bat spuma, se adauga putin cate putin zaharul si aroma de vanilie. Se toarna peste crema de oua si se baga la cuptor la 170°C timp de 30 minute. Se serveste cald.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort cu mere si apa mineralaPt blat: 150 g faina, 3 lingurite rase praf de copt, 150 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 3 oua, 150 g unt sau margarina. Pt crema de sc de mere: 750 g mere, 100 ml apa minerala, 50 g zahar, coaja d lamaie rasa, 6 foi gelatina, 250 g smantana, 200 ml frisca, 1 pachet zahar vanilat. Deasupra: 2 linguri jelee de mere, 1 lingura apa. Pt gelatina de sus: 1 pachet gelatina incolora, 250 ml suc de mere, 1 lingura zahar. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga restul ingredientelor pt blat. cand aluatul este omogen se da intr-o forma si se pune la cuptor, cand e gata se scoate si se lasa la racit. Pt crema se curata merele de coaja si de samburi si se taie in bucati foarte mici. Bucvatile de mere se amesteca cu apa minerala, cu zaharul si cu coaja de lamaie apo se pun la fiert. gelatina se prepara dupa instructiuni dupa care se adauga merelor apoi se lasa totul la racit dupa care se adaga smantana si frisca batuta. Blatul se taie odata, iar partea de jos se pune pe un platou cu un inel imprejur. se pune crema de mere peste primul blat apoi se acopera cu cealata jumatate de blat. Se topeste jeleul de mere amestecat cu apa si se pune peste blat.Apoi se prepara gelatina, se amesteca cu sucul de mere si cu zahar si se toarna deasupra. Se orneaza cu frisca si cu felii de mere.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |