|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura BalatonIngrediente: 250gr faina, 1 praf de copt, 10gr cacao, 250gr zahar, 2 zahar vanilat, 4 oua, 250gr unt moale, 100ml vin rosu Balaton, 150gr ciocolata rasa. Mai aveti nevoie de: 100gr ciocolata amaruie, 125ml vin rosu Balaton, 200gr ciocolata amaruie pentru glazura de sus si o lingura ulei. 100gr ciocolata amaruie se pune la topit. Pentru blat se amesteca ingredientele, se adauga ciocolata topita apoi se pune aluatul intr-o tava si se coace la 180°C aproximativ 25 minute. Se lasa la racit apoi se insiropeaza cu 125ml vin. 200gr ciocolata se topeste pe aburi, se amesteca cu o lingura ulei apoi se intinde peste blatul insiropat si se face un model cu furculita.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu cocos300gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, putina sare, 4 galbenusuri, 200gr unt moale sau margarina, 200ml lapte, 4 albusuri, 200gr zahar, 200gr cocos. Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, galbenusuri, sunt sau margarina si lapte. se amesteca foarte bine apoi se pune intr-o tava si se da la cuptor 20 minute la 180°C. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi cocosul si se toarna peste blat. Se poate trece cu o furculita printre crema sa primeasca o forma apoi se da din nou la cuptor la 160°C aproximativ 15 minute. se scoate afara, se lasa sa se raceasca si apoi se poate servi. Aceast desert poate fi pastrat mai multe zile tinut intr-un recipient care se inchide. Dupa preferinte, bucatile de desert se pot baga in ciocolata topita dupa imaginatie.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu fructe si lapte300gr faina, 1 pachet praf de copt, 300gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 3 oua, 125gr unt moale, 100ml lapte gras. Pentru crema: 500gr fructe cocktail de la doza, 2 plicuri praf pentru desert cu gust de vanilie, 1 pachet praf pentru desert cu gust de lamaie, 400ml lapte gras, 500gr branza de vaci fina. Pentru gelatina: 3 plicuri gelatina clara, 750ml suc de fructe din doza. Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul si laptele apoi se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza. Aluatul se pune intr-o tava de 30x40cm si se baga la cuptor 20 minute la 180°C. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca. Fructele cocktail se pun la stors si sucul se pune deoparte. Se amesteca toate ingredientele pentru crema, se adauga fructele si se pune peste blat. se prepara gelatina cu sucul de fructe si se toarna deasupra. Se lasa sa se intareasca si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu lamaie150gr faina, 25gr zahar, 125gr unt, 1 lingura apa, 100gr zahar, 150gr frisca, 4 oua, coaja rasa de la 3 lamai, 180ml suc de lamaie, zahar pudra. Faina se amesteca cu 25gr zahar apoi cu untul si apa si se framanta bine. Se baga inflie de celofan pentru 30 minute la frigider. Dupa jumatate de ora se presara putina faina pe masa de lucru si se intinde o foaie din aluat pentru o forma cu diametrul de 24cm. Se pune aluatul in forma, se inteapa cu o furculita si se baga inca o data 30 minute la frigider. Se acopera cu hartie de copt, se baga la cuptor 15 minute la 190°C apoi se scoate hartia si se mai lasa in cuptor 15 minute. Frisca se amesteca cu ouale, lamaia, sucul de lamaie si zahar. Se toarna aceasta compozitie peste blat si se baga la cuptor 20 minute. Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu lamaie Mozart350 g margarina, 350 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 6 oua, coaja de la o lamaie rasa, 350 g faina, 3 lingurite praf de copt. pt glazura alba 200 g zahar pudra si sucul de la o lamaie. Pt ornament: ciocolata cu lapte se bat albusele spuma, se amesteca cu zaharul si cu restul ingredientelor si se pune la copt. Cand e gata se lasa la racit apoi se pune glazura peste prajitura. Se topeste ciocolata, se ia putin in sprit iar restul se pune pe o hartie de copt iar cand se raceste se taie dreptunghiuri de ciocolata mici. Cu ciocolata din sprit se trag linii drepte peste glazura alba iar apoi se adauga dreptunghiurile astfel incat sa ne iasa un pian.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu Mascarpone si lamaie1 lingura si jumatate unt, 150gr fursecuri zdrobite, 30gr ghimbir taiat foarte marunt, 500gr branza Mascarpone, coaja rasa si sucul de la 2 lamai, 100gr zahar, 2 oua, sos de ciocolata sau de fructe pentru servit. se ia o forma pentru cuptor cu diametruk de 25cm si se unge cu unt. untul se topeste intr-o cratita apoi se amesteca cu ghimbirul taiat marunt si cu fursecurile. Aceasta compozitie se pune pe fundeul formei si pe margini se ridica cam 1 cm. Mascarpone se amesteca cu sucul si coaja rasa de lamaie, apoi cu zahar si galbenusuri si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Crema de branza se pune peste blat si se baga la cuptor la 180°C pentru aproximativ 35-40 minute. Se scoate afara si se serveste cu sos de ciocolata sau sos de fructe.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu nuca si sirop80gr faina, 1 pachet budinca de frisca, 1 lingurita rasa praf de copt, 50gr zahar pudra, 1 galbenus, 1 lingura apa, 2 linguri sirop de zahar inchis la culoare, 80gr unt, 100gr alune, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 500ml frisca, 1 lingura zahar pudra, 2 pachete intaritor frisca. Pentru aluat faina se amesteca cu budinca si praful de copt apoi se adauga zaharul pudra, galbenusul, apa, 1 lingura sirop si untul. Se amesteca foarte bine apoi se coc 3 foi rotunde din aceasta compozitie la 200°C, 8-10 minute. Celalt sirop se pune intr-o punga, unde se taie un colt si se orneaza cercuri pe o foaie, se lasa la racit dupa care se taie triunghiuri (12). Alunele se taie marunt. Frisca batuta spuma se amesteca cu intaritorul si coaja de lamaie, se adauga zaharul pudra si se aseaza aceasta crema intre blaturi. Deasupra se presara alunele taiate marunt si la sfarsit triunghiurile din foaie.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu piersici si merisor150gr faina, 25gr zahar, 125gr unt, 1 lingura apa. Pentru umplutura: 200gr unt, 200gr zahar, 1 ou, 2 galbenusuri, 40gr faina, 175gr migdale macinate, 4 linguri frisca, 400gr jumatati de caise din doza, 125gr fructe de merisor. Pentru aluat faina se amesteca cu zaharul apoi se adauga untul bucatele si apa si se framanta bine. Se lasa 30 minute la rece. Dupa jumatate de ora se intinde o foaie din aluat care sa incapa intr-o forma cu diametrul de 24cm. Se pune in forma si se inteapa cu o furculita. Se lasa 30 minute la rece. Se acopera cu hartie pergament si se baga la cuptor la 190°C timp de 15 minute, se indeparteaza hartia si se mai lasa 15 minute. Pentru umplutura untul se freaca cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga oul si galbenusurile, apoi faina, migdalele si frisca. fructele de merisor si caisele se pun peste blat, apoi crema . se baga la cuptor 1 ora si se poate servi rece sau calda.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Fursecuri cu ghimbir350gr faina, 3 lingurite si jumatate praf de copt, putina sare, 200gr zahar, 1 lingurita ghimbir macinat, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 125gr unt, 75gr sirop de zahar, 1 ou, 1 lingurita coaja rasa de portocala. Faina se amesteca cu sarea, zaharul, praful de copt, ghimbirul si bicarbonatul de sodiu. untul se pune pe foc cu siropul si se incalzeste pana ce untul s-a topit. Se lasa putin la racit si se amesteca cu faina. Oul batut se amesteca cu coaja rasa de portocala si se amesteca cu aluatul. Din aluat se formeaza cu mana aproximativ 30 bilute. Bilele de aluat se pun pe tavi unse cu unt cu distanta intre ele, pentru ca fursecurile se vor intinde in timpul coacerii. Cuptorul se incinge la 160°C, fursecurile se baga in cuptor si se coc aproximativ 15-20 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Fursecurile rezista mai mult timp daca sunt pastrate in cutii de carton sau metal, la loc uscat. Ghimbirul se poate inlocui cu 1 lingura condimente pentru turta dulce si coaja de portocala poate fi inlocuita cu coaja de lamaie rasa.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Capsuni gratinate750gr capsuni, 100gr zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 1/8L vin ab, 4 linguri suc de lamaie, 25gr unt, 20gr faina, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 2 oua, 30gr migdale taiate marunt. Capsunile se spala, se curata si se pun deoparte 5 bucati pentru ornat, celelalte capsuni se taie pe jumatate si se amesteca cu 50gr zahar pudra, sucul de lamaie, vinul alb, si zaharul vanilat. Se lasa 2 ore la rece la marinat. Dupa 2 ore se trec capsunile marinate printr-o strecuratoare fina, sucul se pune deoparte. se ia o forma pentru gratinat, se unge cu putin unt, se pun inauntru capsunile. Cuptorul se incalzeste la 250°C. restul de unt se topeste intr-o cratita, se adauga faina, fara sa prinda culoare. Se adauga sucul de la marinat, restul de zahar pudra si coaja de lamaie si se ia de pe foc. Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri din acest sos apoi se toarna peste tot sosul. Albusurile se bat spuma, se amesteca cu galbenusurile si sosul si se toarna peste capsuni apoi se presara migdalele. se baga la cuptor si se lasa 8-10 minute. Cand este gata se pun si celelalte capsuni luate deoparte pentru decor si se presara zahar pudra inainte de a fi servit. Langa acest desert se poate servi si inghetata de vanilie.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Muffins ClownIngrediente: 100gr faina, 2 pachete budinca de vanilie, 3 lingurite rase praf de copt, 120gr zahar, 4 oua, ^100gr unt moale, 3 linguri frisca lichida. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se pun in forme de muffins la copt la 200°C cuptor preincalzit pentru 15 minute. cand sunt gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se formeaza fete de clowni cu ajutorul unei glazuri din zahar pudra, apa si un strop de suc de lamaie, si cu bombonele M&M.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Muffins cu afineIngrediente: 1 cana si un sfert faina, 3 lingurite praf de copt, 2 linguri zahar, 1 cana afine, 1 ou, 180ml lapte, un sfert cana unt moale. Cuptorul se incalzeste la 200°C. 12 forme de mufins se ung cu ulei. Faina se amesteca cu praful de copt si cu zahar apoi cu afinele. Oul se bate putin apoi se amesteca cu laptele si cu untul si se toarna peste faina si afine. Se amesteca cu atentie cu o furculita. Se ia din aluat cu o lingura si se toarna portii egale in formele de muffins. Se lasa la cuptor 20-25 minute apoi se scot cu grija pe un gratar sa se raceasca. Se pot servi ca atare sau cu unt si gem.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Muffins simpliIngrediente: 1 cana si un sfert faina, 3 lingurite praf de copt, 2 linguri zahar, 1 ou, 180ml lapte, 80gr unt moale. Cuptorul se incalzeste la 200°C. Se ia o tava cu 12 forme de muffins si se unge cu unt apoi se infaineaza. Se amesteca faina cu praful de copt si cu zahar. Oul se bate putin apoi se amesteca cu laptele si untul. Se toarna laptele peste faina si se amesteca bine pana compozitia devine omogena. Se toarna aluatul in formele de Muffins si se lasa la cuptor aproximativ 25 minute pana devin aurii. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se pot servi calzi sau reci, simpli sau cu glazura.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu branza si pere1 doza jumatati de pere (460gr), 100gr fursecuri Amarettini, 150gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 zahar vanilat, putina sare, 4 oua, 150gr unt moale sau margarina, 500gr branza de vaci fina, 1 budinca cu guist de frisca, 3 lingurite rase cacao, 30gr unt moale. perele se pun la stors. Amarettini se pun intr-un prosop de bucatarie si se faramiteaza. Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, oua si unt. se amesteca bine apoi se ia jumatate deoparte. Branza de vaci se amesteca cu budinca si apoi cu jumatate de aluat. cacao se amesteca cu cealalta jumatate si se pune intr-o forma unsa si infainata. Doua sferturi de Amarettini se presara deasupra apoi se adauga branza. Se aseaza perele taiate felii si se presara restul de Amarettini. Untul se pune deasupra in bucatele mici si se baga la cuptor 50-60 minute la 180°C.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu iubireIngrediente pentru blat: 150gr faina, 2 li9ngurite rase praf de copt, 75gr gris, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la o lamaie, 150gr zahar pudra, 4 oua, 125gr unt moale. 150gr zahar, 100gr miere lichida, 5 linguri frisca, sucul de la o lamaie, coaja de la o lamaie rasa, 75gr migdale fulgi. Pentru blat se amesteca toate ingredientele apoi se pun intr-o forma cu diametrul de 26cm, se baga la cuptor la 180°C pentru 25 minute. cand este gata se scoate afara si se lasa la racit pe un gratar. Intre timp zaharul, frisca, mierea sucul si coaja de lamaie se pun la fiert apoi se lasa sa fiarba bine, se adauga migdalele si se lasa sa se raceasca. Se intinde aceasta compozitie peste blat apoi se mai baga la cuptor pentru 15 minute. Cand este gata se indeparteaza marginile de forma apoi se lasa sa se raceasca in forma si apoi se scoate afara.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu kiwiIngrediente pentru blat: 350gr faina, 70gr amidon, 1 pachet praf de copt, 170gr zahar brun, 5 oua, 200gr unt, 200ml lapte, 50gr lamaie zaharisita taiata marunt. Pentru umplutura: 6-7 Kiwi, 100gr zahar brun, coaja de la o jumatate de lamaie, 40gr amidon, 4 linguri suc de lamaie, 1 lingura apa, 200gr unt moale, 100gr zahar pudra. Pentru ornat: felii de Kiwi. Se amesteca toate in gredientele pentru blatsi se pune aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm si se pune la copt la 180°C pentru 45-55 minute. Se scoate afara si se lasa pe un gratar la racit apoi se taie de doua ori astfel incat sa avem 3 parti. Pentru umplutura Kiwi se curata de coaja, apoi fructul se taue bucatele mici si se pune la stros pentru 10 minute. Se pune intr-o cratita si se lasa 10 minute acoperit la foc mic, la sfarsit se adauga si coaja de lamaie. Amidonul se amesteca cu cusul de lamaie, si apa. Se amesteca amidonul cu kiwi si se lasa pe foc 1 minut sa fiarba dupa care se lasa la racit. Untul se amesteca cu zaharul pudra pana devine o compozitie spumoasa apoi se adauga cremei de kiwi. Se umple tortul cu aceasta umplutura si se orneaza cu kiwi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu bananeIngrediente pentru blat: 270gr faina, 3 lingurite rase cacao, 3 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar, 1 pachet zahar vanilat bourbon, putina sare, 4 oua, 4 linguri zahar brun, 250gr unt sau margarina moale, 3 banane proaspete. 500gr Creme Fraiche, 30gr zahar pudra, 2 pachete intaritor frisca, 1-2 linguri zahar cu scortisoara, cateva chipsuri de banane. Pentru blat se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele apoi se pune aluatul intr-o tava de 30x40cm si se da la cuptor la 200°C pentru 20 minute. Se scoate tava afara si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru crema Creme Fraiche se amesteca cu intaritorul de frisca si zahar pudra apoi se amesteca bine cu mixerul. cand prajitura s-a racit se taie bucati si se pune din crema pe fiecare bucata de prajitura cu doua linguri. Inainte de servire se presara zahar cu scortisoara peste crema si se aseaza in crema cate un chips din banane.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu branza si migdaleIngrediente: 12 Amaretti(fursecuri cu migdale), 1 albus, 225gr branza de vacu fina, jumatate lingurita aroma de migdale, o lingurita coaja rasa de lamaie, 25gr migdale macinate, 25gr zahar, 60gr stafide, 2 lingurite praf de gelatina, 2 linguri apa fiarta, 2 linguri suc de lamaie, 25gr migdale fulgi, cateva firisoare de coaja de lamaie verde. Amaretti se zdrobesc intr-un prosop de bucatarie. Acest pesmet de Amaretti se amesteca cu albusul batut putin. Pe o hartie de copt se pun 4 inele medii (diametrul de 7-9 cm). Pesmetul amestecat cu albus se pune in inele si se pasa cu o lingura. Se dau la cuptor la 180°C pentru 10 minute apoi se lasa la racit. Branza se amesteca cu aroma de migdale, coaja de lamaie, migdalele macinate, zaharul si stafidele. Gelazina se amesteca cu apa fiarta si sucul de lamaie si apoi cu branza. Aceasta compozitie se pune peste Amaretti din inele si se lasa 1 ora la frigider. Cand sunt gata se scot inelele si se orneaza cu fulgi de migdale si firisoare de coaja de lamaie verde.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu ciocolata Amarena (ritter sport)
Ingrediente pentru blat: 150gr faina, 2 pachete budinca de ciocolata, 3 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar, 4 oua, 200gr unt moale. Pentru crema: 100gr ciocolata Amarena (Ritter), 250gr mascarpone, 1-2 lingurite rase zahar pudra, 4 linguri lapte, 500gr budinca de ciocolata cu frisca. Pentru ornat: 50gr ciocolata Amarena, 50gr ciocolata amaruie. Pentru blat se amesteca toate ingredientelesi se pun intr-o tava de 30x40cm apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20 minute. Cand este gata se scoate afara si se lasa la racit. Pentru crema ciocolata se taie foarte marunt. Mascarpone se amesteca cu laptele si zaharul pudra, apoi se adauga putin cate putin budinca cu frisca si la sfarsit se adauga si bucatele le de ciocolata. Se intinde aceasta crema peste blat. Pentru ornat se taie cu cutitul fasii din ciocolata Amarena si se traseaza linii cu ciocolata amaruie topita.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Prajitura cu cirese amareIngrediente: 2 borcane cirese amare (fara suc 720gr), 200gr gem de cirese, ciocolata pentru ornat. Pentru blat: 300gr faina, 3 lingurite rase praf de copt, 15gr cacao, 200gr zahar, 2 zahar vanilat, 1 pachet aroma de Amaretto cu migdale praf, 4 oua, 125gr branza fina de vaci, 125gr unt moale. Pentru blat se amesteca toate ingredientele apoi se pun intr-o tava cu hartie pergament, se pun deasupra ciresele amare si de la cuptor la 180°C pentru 25 minute. Cand blatul este gata se scoate prajitura pe un gratar si se lasa la racit. Se unge blatul cu gemul de cirese apoi se topeste ciocolata si se orneaza prajitura.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |