|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Pere coapte cu scortisoara4 pere, 2 linguri suc de lamaie, 4 linguri zahar brun, 1 lingurita scortisoara praf, 60gr margarina, sos de vanilie, fasii de coaja de lamaie pentru decor. Perele se curata de coaja, se taie pe lung in jumatate, se scot samburii si se stropesc cu suc de lamaie pentru a nu se inegri dupa care se pun pe o tava. Zaharul se amesteca cu scortisoara, margarina si se pun intr-o cratita la foc mic pana zaharul s-a topit. Se toarna aceasta compozitie peste pere si se dau la cuptor la 200°C aproximativ 20-25 minute. Din cand in cand se scot ca sa se stropeasca cu siropul de zahar. Sosul de zahar se incalzeste si se pune pe 4 farfurii de desert. pe fiecare farfurie se aseaza 2 jumatati de para, se orneaza cu coaja de lamaie si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Petit FoursIngrediente pentru blat: 200gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 175gr zahar, 1 zahar vanilat, 6 oua, 250gr unt moale, 125gr migdale macinate. Pentru umplutura: 250gr gem de cirese, 5 linguri apa, 1 lingura suc de lamaie, 5 lingurite tuica de cirese. Pentru glazura: 250gr zahar pudra, 1-2 linguri apa. Pentru ornat: 100gr marzipan, 30gr zahar pudra, putina culoare alimentara rosie. Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat apoi se pune aluatul intr-o tava de 30x40cm cu hartie pergament si se baga la cuptor la 190°C pentru 30 minute. Cand este gata se scoate afara si se lasa la racit pe un gratar. Cand este rece se decupeaza forme rotunde cu un pahar sau o forma cu diametrul de 6cm si restul de blat se faramiteaza. Pentru umplutura firimiturile de blat se amesteca cu gemul si lingurile de tuica, apa si suc de lamaie. Cu aceasta compozitie se ung jumatate din cercurile rotunde, apoi se pun celelalte jumatati peste umplutura si se apasa usor. Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu apa apoi se toarna peste prajiturele pana sunt in intregime acoperite. Din marzipanul amestecat cu zaharul pudra si culoare se formeaza petale de trandafiri roz sau rosii, depinde cata culoare se foloseste si se pun deasupra glazurii.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Strudel cu struguriIngrediente: 500gr foietaj, 410gr Mincemeat (fructe uscate taiate), 100gr struguri, 2 oua, zahar pudra. O tava se unge cu unt. Foietajul se dspacheteaza si se intinde pe masa. Mincemeat se amesteca cu un ou batut bine apoi cu strugurii taiati in jumatate. Se inchide foietajul si se taie deasupra cu un cutit sau cu o foarfeca inainte de a se inchide. Un ou se bate bine si se unge deasupra aluatu cu el. Se baga la cuptor la 220°C pentru 15 minute apoi se reduce focul la 180°C si se mai lasa sa stea aproximativ 30 minute. se serveste rece.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Struguri marinati si sos de MaracujaIngrediente: 500gr struguri albi si rosii, 2cl grappa, 250gr Maracuja, 1 vanilie, 150ml lapte, 2 galbenusuri, 30gr zahar. Strugurii se taie pe jumatate, se curata de seminte apoi se amesteca cu Grappa si se lasa sa stea acoperiti pentru 15-20 minute. Intre timp maracuja se taie pe jumatate si fructul se scoate cu o lingurita. Se mixeaza bine apoi se strecoara printr-o sita. Vanilia se taie si se scoate miezul apoi se amesteca cu galbenusurile si zahar dupa care se bate cu telul pana compozitia devine cremoasa. Putin cate putin se adauga laptele cu Maracuja apoi se amesteca pe aburi pana se ingroasa. Strugurii se pun pe farfurii apoi se adauga si sosul de maracuja.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tarte TatinIngrediente: 125gr unt, 125gr zahar fin, 4 mere, 250gr foietaj, Creme fraiche. Untul si zaharul se incalzesc intr-o cratita pana ce compozitia s-a caramelizat. Apoi se ia imediat de pe foc. Intre timp merele cu tot cu coaja, se taie in 4 si se scot samburii. se pun cu coaja in jos in tigaie si se pune iarasi pe foc. Atentie pentru ca tigaia este foarte fierbinte. se lasa 2 minute pe foc si se iau deoparte. Foiatejul se intinde pe masa si i se da o forma rotunda, putin mai mare ca si tigaia. Se pune aluatul peste merele din tigaie astfel incat merele sa fie acoperite. Aceasta tarta se baga la cuptor la 200°C timp de 20-25 minute. Se scoate afara si se lasa 10 minute sa se raceasca dupa care se intoarce invers pe o farfurie astfe incat merele sa fie deasupra se serveste cu Creme Fraiche.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tiramisu300gr ciocolata, 400gr Mascarpone, 150gr frisca, 400ml cafea rece amestecata cu 50gr zahar, 6 linguri rom sau coniac, 400gr piscoturi, cacao pentru decor. Ciocolata se topeste pe aburi apoi se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu mascarpone si cu frisca batuta. Cafeaua si romul se amesteca pana se omogenizeaza apoi se baga piscoturile inauntru pe rand ca sa se inmoaie dar nu prea tare. Se pun cate 4 piscoturi pe o farfurie, apoi un rand de crema, din nou piscoturi, crema si la sfarsit se inchide cu piscoturile. Se baga la rece cel putin o ora apoi se pudreaza cu cacao si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tiramisu (alta varianta)3 galbenusuri, 75gr zahar, 40ml Amaretto, 500gr Mascarpone, 250ml cafea, 250gr piscoturi, 2 linguri cacao. Galbenusurile se amesteca cu zaharul apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de Amaretto si la sfarsit cu Mascarpone. Restul de Amaretto se amesteca cu cafeaua tare si piscoturile se inmoaie putin in cafea. Se pune folie de aluminiu sau hartie de copt intr-o forma, apoi putina crema, piscoturile, iar crema si se continua pana se termina crema si se incheie cu piscoturi. Se pudreaza cacao apoi se baga peste noapte la frigider. A doua zi se scoate Tiramisu afara si se pudreaza cu cacao.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Turnulet cu zmeura175gr faina, 2 lingurite praf de copt, 100gr unt, 75gr zahar, 1 galbenus, 1 lingura apa de trandafiri, 600gr frisca, 225gr zmeura, zahar pudra pentru decor si cateva bucati de zmeura. Se ung cu unt 2 tavi. Pentru aluat faina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul bucatele si apa si se framanta pana devine un aluat omogen. zaharul se amesteca cu galbenusul si apa de trandafiri, se amesteca cu aluatul apoi se imparte in 2 parti. se intind 2 foi iar la margini se va apasa din loc in loc cu degetul inspre interior ca sa capete forma. Se pun in tavile unse cu unt si se baga la cuptor pe rand la 190°C timp de 15 minute. se scot afara si se lasa la racit. Zmeura se amesteca cu frisca batuta si se pune pe un blat. Se acopera cu cealalta foaie, se decoreaza cu zahar pudra si zmeura si se oate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Un alt fel de Padurea NeagraIngrediente: 6 biscuiti de ciocolata cu crema de unt, 800 g visine, 2 linguri suc de visine, 1 gelatina, 2 linguri zahar 425 ml lapte, 3 galbenusuri, 1 ou, 75 g ciocolata amaruie (bucatele) 300 g frisca. Partea de jos, facuta din biscuit. Visinele scurse cu 6 linguri suc (din borcanul cu visine) amestecate si apoi puse peste partea de jos + cele 2 linguri de suc din reteta. Gelatina cu zaharul si putin din lapte amestecate pana se face o pasta. apoi amestecate cu galenusurile si cu oul. Restul de lapte inclazit pana putin inainte de fierbere, si adaugat compozitiei. Se pune peste aburi si se amesteca incet, apoi se adauga bucatelele de ciocolata. Crema se pune in bol peste visine, si se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga frisca deasupra si se iarasi la frigider.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort terazzoIngrediente: 370gr cirese amare din doza, 1 pachet praf gelatina pentru tarte, 2 linguri zahar, 250ml suc de mandarine din doza. Pentru blat: 150gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, jumatate lingurita scortisoara praf, 80gr zahar, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 3 oua, 120gr unt moale, 2 linguri cirese amare. Pentru crema: 50gr migdale taiate marunt, 50gr nuci prajite taiate marunt, 175gr mandarine din doza, 325gr Mascarpone, 50gr zahar pudra, 10 linguri suc de cirese amare. Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se coace un blat la 180°C pentru 20-25 minute. Cand este racit se pune intr-o forma cu peretii detasabili. Pentru umplutura migdalele si nucile se prajesc putin in grasime apoi se lasa la racit. Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si sucul de cirese amare apoi se toarna peste blat. Nucile, migdalele si mandarinele se pun peste crema, apoi din praful pentru gelatina se prepara o compozitie ce se amesteca cu zaharul pudra si sucul de mandarine, se toarna peste tort si se lasa la racit.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
BrowniesIngrediente: 300gr faina, 30gr cacao, 3 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar brun, 150gr zahar tos, 1 pachet zahar vanilat bourbon, putina sare, 4 oua, 300ml ulei, 50ml frisca lichida, 200gr nuci maruntite, 75gr ciocolata taiata marunt, Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat apoi se pun intr-o tava de 30x40cm si se baga in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 minute. Cand este gata se lasa putin sa se aseze in tava apoi se scoate afara si se lasa sa se raceasca pe un gratar. 75gr ciocolata alba se pune la topit pe bain-marie si cu ajutorul unei lingurite se traseaza linii peste prajitura. cand ciocolata s-a intarit se taie bucati si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Charlotta cu ananas si cocosPt blat: 3 oua, 1 galbenus, 100 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 100 g faina, 10 g cacao, 1 linurita rasa praf de copt. Pt umplutura: 2 doze mici de felii ananas (280 g fara suc in total), 600 ml frisca, 2 pachete intaritor frisca, 2 pachete budinca vanilie Dr. Oetker fara fiert, 7 bile de cocos ( Rafaello). Mai aveti nevoie de: 150 g ciocolata amaruie Pentru blat ouale cu galbenusul se amesteca spumos si se adauga zaharul s zaharul vanilat. Faina cu cacao si praful de copt se amesteca si se adauga cremei de oua. Aluatul se pune intr-o forma de 30x40 cm se pune la cuptor, cand e gata se ia jos si imediat se pune pe masa de lucru pt a putea fi rulat. Ciocolata amaruie se taie bucati se topeste, apoi se pune intr-o forma de 26 cm. Ananasul se stoarce. Frisca cu intaritorul si cu budinca se bate spuma apoi se pune peste blat cca 5-6 linguri. se face o rulada si se taie cca. 20 de bucati de 2 cm. se pun bucati de rulada pe peretii formei unde este ciocolata si peste ciocolata care NU trebuie sa fie intarita cu totul. se pune bucati de ananas peste rulada. cele 7 rafaello se maruntesc si se adauga la frisca ramasa. Frisca se pune peste bucatile de ananas si apoi se da totul la rece. se scoate din forma si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Clatite cu ciocolata si mereIngrediente: 225gr faina, 1 lingurita si jumatate praf de copt, 50gr zahar, 1 ou, 20gr unt, 300ml lapte, 1 mar, 50gr ciocolata amaruie rasa, sos de ciocolata cald sau sirop de artar. Faina se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se formeaza o groapa in mijlocul fainii si se adauga oul si untul. Putin cate putin se adauga laptele si se amesteca pana devine totul omogen. Merele se curata de coaja, si se dau prin razatoare apoi se amesteca cu ciocolata rasa si pe urma cu aluatul. O tigaie se unge cu putin unt si se pune pe foc. Pentru fiecare clatita se pun 2 linguri de aluat si se prajesc pe o parte si alta. Pe o farfurie se pun 3-4 clatite si se servesc cu sirop de ciocolata sau de artar.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Corcoduse marinate si sos de zmeuraIngrediente: 400gr corcoduse, 2cl lichior de corcoduse, 300gr zmeura, 10gr fistic, 20-30gr fursecuri de migdale, 2 albusuri, 70gr zahar pudra, putina sare. Corcodusele se spala, se taie in 2 si se scoate osul, se amesteca cu lichiorul de corcoduse si se lasa sa stea peste noapte acoperite. Zmeura se zdrobeste si se trece printr-o sita. Fursecurile se zdrobesc si fisticul se taie marunt. Albusul se bate spuma cu putina sare si zaharul pudra. Se incazleste cuptorul la 200°C. Corcodusele se pun in forme, deasupra se pune albusul si se presara fursecurile zdrobite. Se lasa la cuptor pentru 10-12 minute. Se scot din cuptor, se adauga sosul de zmeura si se orneaza cu fistic.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cuib cu fructe1 mar, 1 para, 2 linguri suc de lamaie, 60gr unt, 4 patrate din foietaj, 2 linguri marmelada de caise, 1 lingura suc de portocale, 1 lingura fistic taiat marunt nesarat, 2 lingurite zahar pudra. Marul si para se curata de seminte si se taie felii subtiri, se amesteca cu sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Untul se topeste intr-o cratita mica la foc mic. Aluatul foietaj se umezeste cu putina apa si se taie in 4 (astfel ne vor da 16 bucati in total). Se iau 4 forme de tortulete cu diametrul de 10cm si se ung cu untul topit. Pentru fiecare cuib se pun 4 bucati foietaj in forma. Feliile de mar si para se aseaza frumos peste foietaj si aluatul se impinge putin catre interior. Marmelada si sucul de portocale si amesteca bine si se toarna peste fructe. se baga la cuptor la 200°C aproximativ 12-15 minute. Se presara fistic taiat marunt si zahar pudra inainte de servire. Aceste cuiburi se pot servi cu sos de vanilie. Se pot inlocui fructele cu caise si piersici, zmeura si mar sau ananas si mango.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cuiburi cu miere si fistic250gr spaghetti, 125gr zahar, 200gr fistic taiat marunt, 125gr unt, 125gr miere, 200ml apa, 2 lingurite suc de lamaie, iaurt grecesc pentru servire. Pastele se fierb intr.o cratita mare , se storc de apa si se pun din nou in cratita. Se amesteca cu unt si se lasa sa se raceasca. Pe o tava se pune hartie pergament si 4 forme rotunde fara fund (doar inelele). In forme se pune jumatate din cantitatea de spaghetti, se adauga jumatate din cantitatea de fistic si se acopera cu restul de spaghetti. Se baga la cuptor la 180°C timp de 45 minute. Intre timp zaharul se amesteca cu mierea si apa, se pune pe foc pana se topeste zaharul apoi se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se scot formele afara, se pun spaghettile pe farfurii, se adauga siropul de zahar si la sfarsit se presara fisticul ramas. se serveste cu iaurt grecesc.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
desert regalIngrediente: 600ml lapte, 25gr unt, 225gr zahar, coaja rasa de la o portocala, 4 oua, 75gr pesmet, putina sare, 6 linguri marmelada de portocale. O forma se unge foarte bine cu grasime sau unt. Laptele se pune intr-o cratita pe foc cu 50gr unt si coaja de portocale. Galbenusurile se freaca intr-un castron apoi laptele se toarna peste galbenusuri. La sfarsit se adauga pesmetul. Aceasta crema se pune in forma unsa si se lasa sa stea 15 minute dupa care se baga la cuptor la 180°C pentru 20-25 minute. Se scoate din cuptor dar sa nu inchideti inca cuptorul. Albusele se sareaza cu putina sare si se bat spuma apoi putin cate putin se adauga restul de zahar.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Desert cu rubarba1kg rabarba, 375gr zahar, 6 linguri licior de capsuni, 6 foi gelatina rosie, 300gr capsuni, 1 pachet piscoturi, 50gr martipan, 2 linguri Creme Fraiche, 375gr frisca. Rabarba se curata, se spala si se taie fasii subtiri lungi. 500gr rabarba se taie bucatele si se amesteca cu 175gr zahar, 4 linguri licior de capsuni apoi se pune pe foc aproximativ 20 minute. Cealalta parte de rabarba taiata bucatele se amesteca cu restul de lichior si zahar si se lasa deoparte. gelatina se lasa sa se umfle in apa rece. Rabarba de pe foc se va face piure cu ajutorul mixerului. Gelatina se stroarce de apa si se amesteca cu piure-ul cald. se pune la racit. capsunile se spala, se curata, se taie felii si se amesteca cu rabarba bucatele. piureul de rabarba se va pune intr-o forma, apoi se pun felii de capsuni si cateva bucati de rabarba. se pune cateva minute la rece. Piscoturile se pun pe marginea formei. martipanul se zrdobeste cu o furculita si se amesteca cu Creme Fraiche. frisca se bate spuma, se amesteca cu zahar si martipan si se pune peste jeleul de rabarba de la rece. se lasa la rece 2 ore apoi se intoarce invers pe o farfurie si se poate servi cu capsunile si rabarba taiate.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Fusilli cu zmeura175gr Fusili, 700gr zmeura, 2 linguri zahar pudra, 1 lingura suc de lamaie, 4 linguri fulgi de migdale, 3 linguri lichior de zmeura. Fusilli se pun la fiert cu apa si putina sare. Se lasa la stors si se pun deoparte. Un sfert din cantitatea de zmeura se trece printr-o sita. Acest piure de zmeura se pune intr-o cratita mica si se amesteca cu zaharul pana ce acesta s-a topit. se adauga sucul de lamaie si se pune deoparte. Restul de zmeura se pune peste Fusili si se amesteca bine apoi se pune pe farfurii. Fulgii de migdale se pun pe o tava si se prajesc in cuptor putin. Lichiorul de zmeura se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste paste. Se adauga fulgii de migdale si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mississippi Mud PieIngrediente: 225gr faina, 30gr cacao, 150gr unt, 30gr zahar, 2 linguri apa rece, 175gr unt, 350gr zahar brun, 4 oua, 4 linguri cacao, 150gr ciocolata amaruie, 300gr frisca, pentru decorat 400gr frisca, ciocolata rasa. Pentru aluat faina se amesteca cu cacao si unt apoi se framanta. Zaharul se amesteca cu apa rece si se amesteca cu aluatul. Aluatul se pune pe masa de lucru cu putina faina si se intinde o foaie care se pune in forma pentru tarte. Se baga la cuptor la 180°C pentru 10 minute. Pentru umplutura untul se freaca cu zaharul brun apoi se adauga ouale si cacao. Ciocolata amaruie se topeste pe aburi apoi se amesteca cu crema si frisca. Se intinde umplutura peste blat si se baga la cuptor la 170°C timp de 45 minute. se lasa la racit apoi se intinde un strat de frisca si se orneaza cu ciocolata rasa.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |