|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort pentru Advent200 g biscuiti cu alune ( sau nuca), 100 g unt. Pt. crema: 6 foi gelatina alba, 200 ml frisca, 250 g Mascarpone ( branza proaspata italiana), 500 g branza de vaci fina, 2 linguri miere lichida, 1 pachet zahar vanilat, 2 lingurite rase scortisoara, 75 g zahar. Pt. umplutura: 2 portocale, 2 pere mici, 60 ml liqor portocale, 300 ml suc portocale, 140 ml apa, 2 pachete gelatina, 4 linguri zahar. Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se pune in forma si se face o "podea" cu lingura dupa care se lasa la rece. Se prepara gelatina pentru crema si frisca se bate bine. Mascarpone cu branza, mierea, zaharul vanilat, scortisoara si zaharul se amesteca bine. Gelatina se pune pe foc mic la incalzit, dar nu se fierbe apoi se pun circa 4 linguri de copmpozitia cu branza inauntru se amesteca incet cu telul dupa care se adauga si restul compozitiei. Se adauga frisca si se amesteca incet. Crema se pune in forma peste blat si se intinde uniform. Tortul se lasa la racit circa 2-3 ore. Pentru compoztia de sus, portocalele se curata de coaja astfel incat sa se desprinda si partea alba de portocala dupa care portocala se taie felii. Perele se curata, se taie in 4, se curata de samburi si se taie pe lung. Fructele se aseaza decorativ peste crema apoi liqorul si sucul de portocale se amesteca cu apa. Gelatina se prepara si apoi se amesteca cu sucul de portocale. Se fierbe si se pune peste fructe. Se ia inelul jos si se poate orna dupa preferinte sau cu ciocolata alba rasa.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tort GloriaPt blatul biscuit: 4 oua, 2 linguri apa calda, 200 gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 200 gr faina, 1 pachet praf de copt. Pt umplutura: 4 foi gelatina alba, 750 ml frisca, 50 r uahar, 2 pachete zahar vanilat, 2 lingurite ness, 2 linguri rom, 100 gr ciocolata amaruie rasa, 1 lingura cacao. Pentru ornat: Ciocolata amaruie. Pentru blat se bat albusele cu apa, zaharul si zaharul vanilat. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi se incorporeaza in spuma de albus. Aluatul se pune intro forma( 30x40 cm) in care este pusa hartie de copt si se baga la cuptor la 200?C cca. 15-20 minute. Dupa ce s-a copt si racit se pune pe o hartie de copt pudrata cu zahar pudra. Pentru umplutura se inmoaie gelatina dupa instructiuni. se bate frisca cu zaharul si cu zaharul vanilat. Nessul se dizolva in rom, apoi se pune in frisca cu cioclata amaruie si cacaoa dupa care se adauga si gelatina incalzita. Se pune crema peste biscuit ( se va lasa crema si pentru deasupra) dupa care se taie fasii pe lung de cca 5 cm latime. apoi se ia o fasie si se va pune pe un platou in forma de melc, dupa care tot adaugam fasii pana tortul va capata o forma rotunda. Se unge cu crema ramasa deasupra si se orneaza cu ciocolata razalita.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Gris cu compot de rabarba1/2L lapte, 75gr gris, 50gr zahar, putina sare, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingura suc de lamaie, 125mg sofran macinat, 2 oua. Pentru compot: 375gr rabarba, 1/8L sirop de zmeura, 4 cl vin rosu, 375gr capsuni. laptele se pune la fiert apoi se adauga grisul si se lasa sa fiarba 7-8 minute. Zaharul se amesteca cu sarea, coaja si sucul de lamaie, sofran si galbenusuri, apoi se pune in forma de budinci. Rabarba se curata si se taie bucatele apoi se fierbe cu siropul de zmeura si 2 cl vin intr-o cratita 5 minute la foc incet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Capsunile se taie pe jumatate, se amesteca cu restul de vin rosu apoi se lasa acoperite 30 minute. Se aranjeaza totul pe farfurie si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mousse de sampanieIngrediente: 4 oua, 100 g zahar, 75 g faina, un pachet praf de copt, 15 g cacao, 25 g unt. Pt mousse: 1 pachet gelatina, 3 linguri apa, 300 ml vin spmos sau sampanie, 300 g frisca, 2 albusuri, 75 g zahar, 50g ciocolata de menaj (pt decorat). Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si cu untul. Se coace la 200 C cca. 8 minute, apoi se lasa la racit dupa care se pune in forme rotunde mici. Gelatina se prepara cu apa, dupa care se adauga sampania. Se amesteca cu frisca, pana cand se intareste, albusurile se bat spuma, si se adauga zaharul. Se amesteca cu frisca. Se lasa 2 ore in frigider dupa care se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Mousse au chocolat100gr ciocolata amaruie topita, 300gr iaurt natural, 150gr branza de vaci fina, 4 linguri zahar, 1 lingura suc de portocale, 1 lingura Brandy, jumatate lingurita gelatina, 9 linguri apa rece, 2-3 albusuri. Ciocolata topita se amesteca cu iaurtul, branza, zaharul, sucul de portocale si Brandy apoi se fac piure cu robotul de bucatarie timp de 30 minute. Compozitia se toarna intr-un castron mai mare. Gelatina se pune in apa si se incalzeste sa se topeasca, se lasa la racit putin apoi se amesteca cu ciocolata. Albusul se bate spuma si se amesteca cu o lingura de metal cu ciocolata. Se ia o forma de 500gr cu folie de celofan si mousse-ul se toarna inauntru. Se baga la frigider pentru 2 ore apoi se poate servi. Se orneaza cu ciocolata alba si negrea rasa si coaja de lamaie fasii.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Orez cu migdale, capsuni si crocant50gr fulgi de migdale , 1/8L frisca lichida, 1/4L lapte, 40gr zahar, sare, 75gr orez, 3-4 picaturi esenta de migdale, ulei pentru tava, 250gr capsuni, 50gr zahar pudra, 100gr jeleu de coacaze rosii, 2 linguri tuica de cirese. Migdalele se macina. Frisca, laptele, zaharul si putina sare se fierb. Se adauga orezul, migdalele macinate si esenta de migdale si se amesteca bine. se lasa sa fiarba 30 minute amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda. Se pune intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Pentru crocant se topeste untul intr-o tigaie, se adauga fulgii de migdale si zaharul pudra si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul si migdalele se rumenesc. Aceasta compozitie se pune pe hartie de copt si se intinde. Capsunile se taie in 2. Jeleul de coacaze rosii se incalzeste la foc domol. Tuica de cirese se pune peste jeleu si impreuna cu capsunile se pun deoparte pentru o ora. se ia cu lingurita din orez si se pune pe farfurie, se adauga capsunile si apoi crocantul rupt in bucati.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Tiramisu rapid250gr mascarpone, 1 ou, 2 linguri iaurt, 2 linguri zahar, 2 linguri rom, 2 linguri cafea tare, 8 piscoturi, 2 linfuri ciocolata amaruie rasa. Mascarpone se pune intr-un castron si se amesteca foarte bine cu galbenusul si iaurt. Albusul se bate spuma, se adauga zaharul si se amesteca cu grija cu o lingura de lemn, cu Mascarpone. Jumatate din compozitia de crema se pune in 4 pahare. cafeaua se amesteca cu romul, se pun intr-o farfurie unde se introduc putin piscoturile, apoi acestea se rup bucati si se pun in pahare peste crema. cafeaua si romul se amesteca cu crema ramasa apoi se toarna peste piscoturi. La sfarsit se pune ciocolata amaruie rasa.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Zabaglione5 galbenusuri, 100gr zahar, 150ml Marsala sau un sherry dulce, fructe proaspete sau fursecuri Amaretti pentru servit. Galbenusul se pune intr-un castron mare si se freaca cu zaharul pana devine o spuma si are volum dublu de la forma initiala. castronul se pune pe aburi si se amesteca incontinuu, se adauga Sherry si se lasa pe foc 10 minute amestecandu-se incontinuu. zabaglione se pune in 4 pahare pentru desert si se serveste cu fructe sau Amaretti.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Zabaglione de ciocolata4 galbenusuri, 4 linguri zahar, 50gr ciocolata amaruie, 125ml marsala. Galbenusurile se pun intr-un castron de sticla mai mare si se freaca cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si au consistenta unei spume. Se adauga ciocolata rasa si Marsala. Se pune pe aburi dar la foc mic si se amesteca incontinuu aproximativ 10 minute. Crema de Zabaglione se pune in cani preincalzite si se poate presara putina cacao deasupra.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu banane si curmale225gr faina, 2 lingurite si jumatate praf de copt, 100gr unt, 75gr zahar, 125gr curmali taiati bucatele, 2 banane, 2 oua, 2 linguri miere. Se unge o forma de 20-25cm cu unt si pe fund se pune hartie pergament. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se framanta cu untul. Zaharul, curmalii, bananele zdorbite si ouale putin batute se amesteca cu faina pana devine totul un aluat mai moale. Se toarna aluatul in forma si se intinde astfel sa fie peste tot uniform. Se baga la cuptor la 160°C in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Cand este gata se scoate afara si se lasa la racit pe un gratar. Se serveste taiat felii, cald sau rece. Acest chec tine pana la cateva zile daca este tinut la loc uscat si rece. In locul curmalilor se pot folosi alte fructe uscate cum ar fi prune sau caise.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu nuciIngrediente: 1 cana faina, jumatate lingurita scortisoara, un varf cutit nucsoara macinata, 90gr unt moale, un sfert cana zahar brun, un sfert cana alune macinate. Jumatate cana alune macinate, 1 cana stafide, coaja rasa de la o portocala, 2 cani faina, 1 cana zahar, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 125gr unt moale, 250ml lapte, 2 oua. Se amesteca 1 cana faina, jumatate lingurita scortisoara, un varf cutit nucsoara macinata, 90gr unt moale, un sfert cana zahar brun si sfertul de cana alune macinate si se pune aceasta compozitie deoparte. Cuptorul se preincalzeste la 180°C si se unge o tava de 23x23 cm cu unt apoi se infaineaza. Alunele se amesteca cu stafidele taiate marunt si coaja rasa de portocale. Faina se amesteca cu zaharul si bicarbonatul de sodiu apoi cu unt, lapte si oua. Se amesteca bine si se adauga alunele. Se toarna aluatul in tava apoi se presara compozitia de alune si se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu cacao450gr faina, 25gr cacao, putina sare, 1 pachet drojdie uscata, 25gr zahar brun, 1 lingura ulei, 300ml apa calduta. Se unge o forma de 20-25cm cu unt. Faina si cacao se amesteca bine apoi se adauga sarea, zaharul brun si drojdia uscata. Se toarna apa si uleiul si se framanta un aluat. Se pune intr-un castron in care s-a presarat putina faina si se lasa la crescut pentru aproximativ o ora la loc caldut. cand volumul aluatului s-a dublat se mai framanta putin apoi se pune in forma unsa. se baga la cuptor la 200°C pentru aproxiativ 25-30 minute. Se scoate afara si se lasa la racit pe un gratar. Checul se pregateste foarte usor si este foarte bun pentru micul dejun langa cafea, lapte sau ceai cu gem sau unt.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu crema de ciocolataPentru crema: 40gr unt, 40gr zahar brun, 4 linguri sirop de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura cacao, 40gr ciocolata amaruie, 50gr nuci taiate marunt. Pentru chec: 100gr margarina moale, 100gr zahar brun, 125gr faina, o lingurita si jumatate praf de copt, 2 oua, 2 linguri lapte, 1 lingura sirop de zahar. Se ia o forma pentru chec rotund cu diametrul de 20cm si se unge cu unt. Pentru crema untul se amesteca cu zaharul, siropul, laptele si cacao. Se pune pe foc si se incalzeste apoi se adauga ciocolata amaruie taiata bucatele si se amesteca pana se topeste. Se adauga nucile, apoi se toarna in forma si se lasa sa se raceasca. Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele si compozitia se toarna peste ciocolata din forma. Se baga 35 minute in cuptor la 180°C. Se lasa 5 minute sa se raceasca apoi se intoarce invers pe un platou si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Chec cu miere si curmale325gr faina, 1 pachet drojdie uscata, jumatate lingurita sare, 200ml apa calduta, 3 linguri ulei, 3 linguri miere, 75gr curmali, 2 linguri seminte de susan. Se unge o forma de chec de 20-25cm cu unt. Faina se amesteca cu drojdia uscata si cu sarea apoi se adauga apa, uleiul si miere dupa care se framanta bine. Se pune intr-un bol uns cu putin unt si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul la un loc caldut. Cand este gata se adauga curmalii si semintele de susan si se pune aluatul in forma. Se acopera si se pune deoparte timp de 30 minute. Cuptorul se incinge la 220°C. Se presara seminte de susan peste chec si se baga in cuptor pentru 30 minute. cand este gata se scoate afara si se lasa la racit pe un gratar.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Kasten StreuselPt blat: 300gr faina, 3 lingurite rase praf de copt, 120gr zahar, sare, 30gr mac, 150gr marmelda de portocale, 4 oua, 200gr unt. Pt streusel: 125gr marzipan, 50gr faina, 2 linguri zahar pudra. Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat. Pt streusel se iau 3 linguri din aluat si se amesteca cu martipan, faina si zahar pudra. Aluatul se pune intr-o forma de cozonac de 28x11 cm, unsa cu unt. Se ia compozitia de sus si se da prin razatoare peste aluatul din forma apoi se pune la copt la 180°C in cuptorul preincalzit pentru 50 minute. Cand este gata se lasa la racit in forma apoi se scoate, si se pudreaza cu zahar pudra. Merge foarte bine la cafea sau ceai.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
paine cu iaurt300gr faina, 300gr faina integrala, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri zahar, 1 lingurita sare, 1 ou, 425gr iaurt natural. Se ia o tava si se unge cu putin unt apoi se infaineaza. Faina se amesteca cu praful de copt, sare, zahar si cu bicarbonatul de sodiu apoi se trece printr-o sita. Oul se bate putin apoi se amesteca cu iaurtul si toarna peste faina. Se framanta foarte bine apoi se pune pe masa de lucru pe care s-a presarat putina faina. Se formeaza o paine, si se taie deasupra cu un cutit in forma de plus (+). Painea se baga in cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 40 minute. cand este gata se scoate afara si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Painea se taie doar cand s-a racit. Pentru o varianta a painii cu fructe se pot adauga in aluat aproximativ 125gr stafide.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Galuste cu fructeIngrediente: 1kg prune, 100gr zahar, 1 lingura suc de lamaie, 250gr faina, 75gr zahar cristale, 2 lingurite praf de copt, 1 ou, 150ml lapte gras, 75gr unt, frisca pentru servit. O forma pentru gratin se unge cu unt. Prunele se taie in 4 si se scot samburii apoi se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si 25gr faina dupa care se pun in forma unsa. Restul de faina se amesteca cu zaharul cristale, oul, laptele, praful de copt si untul topit apoi lasat la rece. Acest aluat se pune sub forma de galuste peste prune si se baga la cuptor la 190°C pentru 35-40 minute. Se serveste cald cu frisca.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Munte de clatite cu capsuni si caramel750gr capsuni mici, 4 linguri lichior de portocale, 150gr zahar pudra, 1/8L frisca lichida, 2 linguri lichior capsuni, inca o data 1/8L frisca lichida, 1 pachet zahar vanilat. Pentru clatite: 8 oua, 5 linguri lapte, putina sare, 1 lingura zahar, 150gr faina, 100gr unt topit, 100gr fulgi de migdale. Capsunile se taie in jumatate, 200gr din ele se mixeaza apoi in piure se adauga restul de capsuni si lichiorul de portocale dupa care se lasa la racit. zaharul pudra se incalzeste pana devine caramel, se adauga frisca si se lasa la fiert pana se topeste caramelul, se lasa la racit. Pentru clatite 5 oua se separa. galbenusurile se freaca cu 3 oua intregi, lapte, sare, zahar si faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Intr-o tigaie se pune aproximativ 20gr unt, se presara fulgi de migdale la fiecare clatita apoi se coc clatitele pana se termina compozitia. Se pune un rand clatite apoi un rand capsuni. Frisca se bate spuma cu zaharul vanilat si se aseaza peste clatite. Lichiorul de capsuni se amesteca cu sosul caramel si se pune peste desert.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Pavlova3 albusuri, putina sare, 175gr zahar, 300gr frisca, fructe proaspete la alegere (de exemplu: zmeura, capsuni, piersici, maracuja, etc). se ia o tava si se pune hartie pergament. Albusurile se amesteca cu putin sare si se bat spuma tare. Se adauga putin cate putin zaharul si se amesteca pana s-a topit tot zaharul. Se ia 3 sferturi din compozitia de spuma si se pun pe tava in forma roitunda. Restul spumei se aseaza pe marginile "discului" si se formeaza un cuib. Se baga la cuptor la 140°C aproximativ 75 minute dupa care se scoate afara si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca spuma si se pune peste bezea. Peste frisca se pun fructele spalate si curatate, apoi taiate bucatele si se poate servi.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Pere in vin alb si prune in vin rosuIngrediente: 500ml vin rosu sec, 100gr zahar, 1 vanilie, 1kg prune, 250ml vin alb sec, 1-2 lamai, 100gr zahar, 750gr pere, 500ml frisca, zahar pudra, scortisoara. Cu o zi inainte vinul rosu se fierbe foarte lent cu zaharul. Vanilia se taie pe lung, se scoate miezul si se pune cu tot cu coaja peste vin. Intre timp se scot samburii de la prune si se baga in vin apoi se lasa sa fiarba pentru 3 minute. Se lasa la racit, se scot prunele si se indeparteaza pielita. Coaja de vanilie se scoate afara si vinul se mai fierbe inca 10 minute. Vinul alb se fierbe cu 250ml apa, o lamaie se curata de coaja apoi coaja, zaharul si 5 linguri suc de lamaie se pun peste vin. Perele se curata de coaja, se taie in jumatate, se scot samburii apoi se taie felii si se baga in vinul alb pe foc 3-5 minute. Se lasa la racit in sirop. Perele, prunele, vinul alb si vinul rosu se pun toate separat in frigider peste noapte. Inainte de servire frisca se bate bine apoi se aranjeaza totul pe farfurii si se presara ceva zahar pudra amestecat cu scortisoara.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Guest |